ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل خواستار اقدام سریع اروپا درباره پناهجویان موریا شد

پناهجویان اردوگاه موریا در یونان همچنان آواره‌اند. آن‌ها خواهان انتقال به کشورهای دیگر اروپا هستند اما یونان می‌خواهد اردوگاه جدیدی بسازد. در آلمان بر سر پذیرش پناهجویان اختلاف نظر وجود دارد.

با توجه به وضعیت پناهجویان اردوگاه موریا در جزیره لسبوس یونان، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان خواستار اقدام سریع آلمان و اتحادیه اروپا شد. دولت یونان می‌خواهد پناهجویان را اسکان دهد اما پناهجویان می‌خواهند از این وضعیت خارج شده و به کشورهای دیگر اروپا منتقل شوند. در آلمان مسئولان این کشور بر سر میزان پذیرش پناهجویان اختلاف نظر دارند.

پس از آتش‌سوزی اردوگاه موریا هزاران پناهجو در خیابان‌ها به‌سر می‌برند و بارها دست به اعتراض زده‌اند. ـ عکس از فیلم‌های یوتیوب

فرانک رموس، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در آلمان، سه‌شنبه ۲۵ شهریور / ۱۵ سپتامبر به رسانه‌های این کشور گفت:

«شرایط لسبوس یک وضعیت اضطراری انسانی است که نیاز به مداخله سریع و فوری کشورهای اروپایی همراه با یونان دارد. پس از سال‌ها عدم موفقیت در سیاست مشترک پناهجویی اروپا، کشورهای اروپایی اکنون موظف‌اند بلافاصله به پناهجویان لسبوس کمک کنند.»

یونان و اتحادیه اروپا اکنون در حال بررسی یک اردوگاه پناهجویی جدید در لسبوس تحت مدیریت مشترک هستند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از یک طرح آزمایشی احتمالی صحبت کرد که به‌شدت از آن پشتیبانی می‌کند.

ظهر سه‌شنبه ۲۵ شهریور / ۱۵ سپتامبر خبرگزاری آلمان خبر داد که مرکل و هورست زِهوفر، وزیر کشور آلمان ظاهراً توافق کرده‌اند که حدود یک هزار و ۵۰۰ پناهجو را از یونان بپذیرند. این پناهجویان خانواده‌های دارای فرزند هستند که نیاز به حمایت تشخیص داده شده‌اند. حزب سوسیال دموکرات تا لحظه تنظیم خبر هنوز این تصمیم را تأیید نکرده است. زهوفر جمعه گذشته اعلام کرد بود که آلمان حداکثر ۱۵۰ کودک و نوجوان را می‌پذیرد.

اردوگاه پناهندگی موریا در یونان شامگاه ۱۸ شهریور / ۸ سپتامبر دچار آتش‌سوزی شد، بسیاری از بخش‌های آن سوخت و ۱۲ هزار پناهجوی ساکن این اردوگاه آواره شدند.

موریا بزرگترین اردوگاه پناهجویان در اروپا به‌‌شمار می‌رود و پنج سال پیش در اوج بحران پناهجویی ساخته شد. این اردوگاه سال‌هاست که بیش از حد ظرفیت خود پناهجو دارد. بر اساس آخرین گزارش‌های وزارت مهاجرت یونان، حدود ۱۲ هزار و ۶۰۰ پناهجو در آنجا زندگی می‌کردند در حالی‌که ظرفیت این اردوگاه تنها دو هزار و ۸۰۰ نفر بود. حدود ۷۰ درصد ساکنان اردوگاه موریا شهروندان افغانستانی هستند. گروهی از ایرانی‌ها نیز در این اردوگاه به‌سر می‌برند. مدافعان حقوق بشر و حقوق پناهندگی بارها از وضعیت اردوگاه موریا و سیاست‌های اتحادیه اروپا درباره پناهجویان ساکن یونان انتقاد کرده‌اند.

در آلمان بر سر پذیرش پناهجویان اردوگاه موریا اختلاف نظر وجود دارد. در حالی‌که حزب «اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن» که در قدرت حضور دارد خواهان پذیرش ۱۵۰ کودک شده، حزب سوسیال دموکرات ـ دیگر حزب در قدرت ـ خواهان پذیرش شمار بیشتری از پناهجویان است.

رهبران حزب سوسیال دموکرات در حالی از پذیرش تعداد بیشتری از پناهجویان دفاع می‌کنند که پیش از این در مورد این موضوع اختلاف نظر داشتند اما اکنون به‌نظر می‌رسد در بین اعضای این حزب توافق نظر وجود دارد.

با این حال موقعیت سوسیال دموکرات‌ها در آلمان روزبه‌روز ضعیف‌تر می‌شود. آخرین نمونه آن در انتخابات محلی ایالت نورد راین وست فالن در یکشنبه گذشته رخ داد که این حزب هفت درصد از آرای خود را از دست داد و این بیشترین کاهش آرا در میان احزاب شرکت‌کننده در این انتخابات بود.

روز گذشته (دوشنبه) دولت یونان عامل آتش‌سوزی در اردوگاه موریا را پناهجویان دانست. استلیوس پتساس، سخنگوی دولت یونان در این‌باره گفت:

«پناهجویان اردوگاه موریا را آتش زدند که دولت را تحت فشار قرار دهند تا زودتر از این جزیره منتقل شوند.»

پتساس هدف دولت یونان را اسکان پناهجویان آواره در اردوگاه‌های موقت ظرف سه تا چهار روز اعلام کرد و گفت از پناهجویان تست کرونا گرفته خواهد شد.

پیش از آن، کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان از ایجاد یک مرکز پذیرش دائمی جدید برای اسکان پناهجویان جزیره لسبوس خبر داده بود تا جایگزین اردوگاه موریا شود.

این در حالی است که پناهجویان با ایجاد اردوگاه جدید مخالف‌اند و خواهان انتقال به کشورهای دیگر اروپا هستند. آن‌ها پس از آتش‌سوزی اردوگاه موریا در خیابان‌ها به‌سر می‌برند و بارها دست به اعتراض زده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.