سفارت آمریکا: تندروها زنان افغان را هدف قرار دادهاند
سفارت آمریکا در کابل در این اطلاعیه درباره جزئیات طرح گروههای افراطی برای حمله به زنان افغان سکوت کرد. طالبان تکذیب کرد.
سفارت آمریکا در افغانستان هشدار داد که گروههای افراطی قصد دارند به فعالان حقوق زن در افغانستان حمله کنند. طالبان تکذیب کرد.
سفارت آمریکا در افغانستان شامگاه پنجشنبه ۱۷ سپتامبر/ ۲۷ اردیبهشت با انتشار اطلاعیهای هشدار داد که «گروههای افراطی» قصد دارند به « هدفهای پرشماری» از جمله به زنان افغان که در بدنه دولت صاحب مقام هستند، معلمان زن و همچنین فعالان حقوق زنان حمله کنند.
سفارت آمریکا در افغانستان در این اطلاعیه درباره جزئیات طرح گروههای افراطی برای حمله به زنان افغان سکوت کرد.
اطلاعیه سفارت آمریکا در افغانستان همزمان با برگزاری دور نخست مذاکرات بینافغان در دوحه قطر منتشر شده است. زلمیخلیلزاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان در آغاز این گفتوگوها در شنبه گذشته هشدار داد که در هر دو طرف کسانی هستند که میخواهند گفتوگوها به نتیجه نرسد و وضعیت به شکل کنونی باقی بماند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان هرگونه طرح و نقشه برای حمله به زنان افغان را تکذیب کرد.
ماه گذشته قبل از آغاز مذاکرات بینافغان برخی وکیلان حقوق بشر، استادان دانشگاهها، روزنامهنگاران و مدیران میانی دولت و حتی برخی از امامان جماعت توسط افراد ناشناس هدف حملاتی قرار گرفته بودند. وزارت کشور افغانستان اعلام کرده است که تاکنون ۳۹ فعال مدنی و استاد دانشگاه در این سوءقصدها جان خود را از دست دادهاند.
فوزیه کوفی، از فعالان حقوق زن و از اعضای لویه جرگه نیز در نزدیکی کابل هدف حمله «افراد ناشناس» قرار گرفته بود. فوزیه کوفی در سخنانی در لویه جرگه از طالبان به تندی انتقاد کرده بود.
شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه ۱۶ سپتامبر/ ۲۶ شهریور در قطعنامهای خواهان مشارکت زنان و جوانان در مذاکرات بینافغان در دوحه قطر شد و با صراحت اعلام کرد که «توسعه سیاسی و پیشرفتهای جامعه مدنی از جمله حقوق زنان و حقوق کودکان که در ۱۹ سال گذشته به دست آمده، میبایست حفظ شوند و گسترش یابند.»
زنان افغان دو ماه پیش نیز کارزار «به طالبان باج ندهید» را در توئیتر راهاندازی کرده بودند. کاربران در این کارزار با یادآوری جنایتها، حملات طالبان و رویدادهای خونینی که در سالهای اخیر این گروه مرتکب آنها شدهاند، خواستار باج ندادن به این گروه در مذاکرات صلح شدند. هر کدام از کاربران در توئیتهای خود خاطرات تلخ جنگهای این گروه و قربانیانشان را یادآور و خواستار محاکمه این گروه شدند.
روز گذشته محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با صدور فرمانی اعلام کرد که از این پس در افغانستان نام مادر نیز در شناسنامه فرزند میبایست در کنار نام پدر ثبت شود. فعالان حقوق زن با راهاندازی کارزار «نامم کجاست؟» از حکومت خواسته بودند که نام مادر را در شناسنامه درج کند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.