ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات ۱۴۰۰: اصلاح‌طلبان در پی تدوین «مانیفست اصلاحات»

یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات می‌گوید این شورا در حال برگزاری جلساتی با تئوریسین‌های اصلاح‌طلب درباره تدوین «مانیفست اصلاح‌طلبی» و چگونگی حضور در انتخابات آینده است.

یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد که این شورا در حال رایزنی با تئوریسین‌های اصلاح‌طلب برای تدوین «مانیفست اصلاحات» و سازوکارهای حضور در انتخابات آینده است.

جمعی از اصلاح‌طلبان در یکی از نشست‌های خود - اسفندماه ۱۳۹۸ ـ عکس از آرشیو

علی صوفی، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات جمعه ۲ اکتبر / ۱۱ مهر ضمن اعلام این‌که شورای هماهنگی جلسات خود را برگزار می‌کند اما تاکنون هیچ‌گونه تصمیمی در آن تصویب نشده، گفت:

«جلسات اکنون حول محور تدوین مانیفست اصلاح‌طلبی و همچنین سازوکارهای حضور در انتخابات آینده است که در این زمینه همچنان در حال گفت‌وگو با چهره‌های صاحب‌نظر و تئوریسین‌ها هستیم تا به جمع‌بندی جامعی دست پیدا کنیم.»

علی صوفی در مورد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت:

«بحث و رایزنی با آن‌ها و اعلام حضور برای انتخابات به بعد از اعلام وضعیت از سوی شورای نگهبان موکول می‌شود.»

به‌گفته این فعال اصلاح‌طلب، تاکنون هیچ کس در این زمینه به شورای هماهنگی اعلام آمادگی نکرده‌ است.

در میان اصلاح‌طلبان کنونی بر سر چگونگی شرکت در انتخابات اختلاف نظر وجود دارد. برخی خواهان گردآوری نیروها از طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب و اصول‌گرا هستند و از کاندیدای غیراصلاح‌طلب هم حمایت می‌کنند، برخی نیز خواهان معرفی مستقیم کاندیدای اصلاح‌طلب هستند.

در سال‌های اخیر از یک سو با حمایت اصلاح‌طلبان از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و چهره‌هایی از اصول‌گرایان که کارنامه سیاهی داشتند و از سوی دیگر بدتر شدن روزبه‌روز وضعیت اقتصادی کشور و بحران معیشت و در نتیجه بروز اعتراضات گسترده، اصلاح‌طلبان بسیاری از حامیان خود را از دست داده‌اند.

اکنون چگونگی حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به یکی از مسائل اصلی اصلاح‌طلبان تبدیل شده است.

رد صلاحیت‌های گسترده شورای نگهبان، به‌ویژه با سابقه انتخابات اخیر مجلس یازدهم که تقریباً مانع از حضور همه نامزدهای اصلی اصلاح‌طلبان شد، از موانع دیگری است که بر سر راه شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری آینده قرار دارد. به همین دلیل است که علی صوفی می‌گوید اعلام حضور اصلاح‌طلبان برای انتخابات به بعد از اعلام وضعیت از سوی شورای نگهبان موکول می‌شود.

صوفی در همین حال دو چالش بین‌المللی و مشکلات اقتصادی داخلی را مسائل عمده پیش روی دولت آینده دانست و گفت دولت آینده باید «توان دیپلماسی و مذاکره خوبی داشته باشد» و «در حل مشکلات جامعه توانا باشد». او گفت:

«مردم در حوزه‌های مختلفی مشکل دارند اما و سایر مطالبات آن‌ها در حوزه‌های فرهنگی یا اجتماعی نیز دارای اهمیت است اما دو سرفصلی که عرض کردم یعنی توانایی مذاکره و حل مشکلات اقتصادی از اولویت بیشتری برخوردار هستند.»

در روزهای اخیر برخی از اصلاح‌طلبان از کارنامه سال‌های اخیر خود دفاع کرده و از احتمال پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ سخن گفته‌اند.

در سوی دیگر با نزدیک‌تر شدن انتخابات ۱۴۰۰ به‌نظر می‌رسد اصول‌گرایان بر سر روی ‌کار آوردن یک رئیس جمهوری نظامی توافق داشته باشند. در میان این طیف، سردار حسین دهقان، وزیر سابق دفاع در دولت دهم، از فرماندهان سپاه پاسداران و مشاور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در صنایع دفاعی، بیش از پیش به‌عنوان «کاندیدای اصلح» مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.