ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سه هفته تا انتخابات آمریکا باقی است: آخرین خبرها

با لغو مناظره دوم که قرار بود این هفته برگزار شود، دو نامزد توجه خود را معطوف به گردهمایی‌های انتخاباتی کرده و راهی ایالت‌های سرنوشت‌ساز می شوند. در روزهای آینده منتظر سخنرانی‌ها و گردهمایی‌‌های بیشتر و نتایج نظرسنجی‌های جدید باشیم.

کمتر از سه هفته به انتخابات آمریکا مانده است. انتخابات روز سه شنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار می‌شود.

منتظر چه باشیم؟

ترامپ و بایدن به جای مناظره‌ای که قرار بود این هفته برگزار شود، در یک جلسه سالن اجتماعات عمومی شرکت می‌کنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در جلسه سالن اجتماعات عمومی که شبکه خبری ان‌بی سی آن را پنج شنبه شب برگزار می‌کند، شرکت خواهد کرد. جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات در جلسه سالن اجتماعات عمومی که شبکه خبری ای‌بی‌سی برگزار می‌کند حضور خواهد یافت. 

نخستین مناظره ترامپ و بایدن، سپتامبر ۲۰۲۰- کلیولند، اوهایو

این جلسات در حقیقت به جای مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰  که پیش از این لغو شده بود برگزار خواهد شد. کمیته مناظره‌های ریاست‌جمهوری ایالات متحده، به دلیل ابتلای ترامپ به بیماری کووید-۱۹، پیشنهاد برگزاری مناظره بعدی را  به صورت مجازی داده بود، بایدن با این پیشنهاد موافقت و ترامپ مخالفت کرد و در نهایت مناظره دوم لغو شد. مناظره آخر میان دو نامزد قرار است روز ۲۲ اکتبر برگزار شود.

با لغو مناظره دوم که قرار بود این هفته برگزار شود، دو نامزد توجه خود را معطوف به گردهمایی‌های انتخاباتی کرده و راهی ایالت‌های سرنوشت‌ساز می شوند. این هفته منتظر سخنرانی‌های بیشتر، گردهمایی و نتایج نظرسنجی‌های جدید باشید. دیگر مساله‌ای که برای انتخابات ۲۰۲۰ اهمیت دارد بررسی نامزدی خانم امی کونی برت برای تصدی کرسی قضاوت در دیوان‌عالی آمریکا در سنای آمریکا است.  کمیته قضایی سنای آمریکا از روز دوشنبه به مدت ۴ روز جلسه استماع روند نامزدی قاضی امی کونی برت برای دیوان‌عالی آمریکا را برگزار کرده است و انتظار می‌رود هفته آینده رای‌گیری در صحن سنا انجام شود.

چه گذشت؟ 

 کمپ بایدن

 جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰  روز سه‌شنبه این هفته به سراغ شهروندان سالمند در جنوب فلوریدا رفت، بایدن گفت که شهروندان مسن آمریکایی بهای مدیریت ضعیف ترامپ در رابطه با کرونا را می‌پردازند. بایدن گفت برای ترامپ تنها یک سالمند مهم است و آن هم خود دونالد ترامپ است. 

ایالت فلوریدا از ایالت‌های سرنوشت ساز است که معمولا نتیجه آرای دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بسیار نزدیک به هم بوده است. بسیاری از شهروندان سالمند آمریکایی ایالت فلوریدا را برای دوران بازنشستگی انتخاب کرده و راهی جنوب فلوریدا می‌شوند. رای شهروندان سالمند در این ایالت می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد.

محور سخنرانی بایدن برای سالمندان بحث کرونا بود. بایدن گفت:« وقتی او (ترامپ) در کاخ سفید مهمانی‌هایی که (کرونا) را بشدت پخش می‌کرد می‌گرفت و جمهوری‌خواهان بدون نگرانی از عواقبش یکدیگر را در آغوش می‌گرفتند، چند نفر از شما در هفت ماه گذشته نتوانسته است نوه‌هایش را بغل کند؟»

جو بایدن در حال سخنرانی در فلوریدا - اکتبر ۲۰۲۰ (عکس خبرگزاری فرانسه)

کمپ ترامپ 

 دونالد ترامپ که گردهمایی‌های انتخاباتی خود را از سر گرفته پس از سخنرانی پر شور در فلوریدا راهی پنسیلوانیا شد. در فلوریدا دونالد ترامپ بر سلامت خود تاکید و در پنسیلوانیا  از سلامت و آمادگی جسمانی بایدن انتقاد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که خبر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ او در هفته اول اکتبر در راس تمام اخبار بود، روز دوشنبه تبلیغات انتخاباتی را با یک گردهمایی بزرگ در فلوریدا از سر گرفت. ترامپ درمیان جمعیت عمدتا بدون ماسک طرفدارانش در ایالت فلوریدا خطاب به جمعیت گفت که احساس قوی بودن می‌کند.

آقای ترامپ که به نظر سرزنده و سلامت می‌آمد به تازگی از بیمارستان مرخص شده و این نخستین گردهمایی در میان طرفدارانش پس از ابتلا به ویروس کرونا بود. آقای ترامپ در وصف حال خوب خود به طرفدارانش که او را تشویق می‌کردند گفت: «من خیلی احساس قوی بودن می‌کنم»، «به میان جمعیت خواهم رفت. می‌روم و همه را خواهم بوسید. همه مردان و زنان زیبا را- همه را». دونالد ترامپ روز سه‌شنبه به پنسیلوانیا- دیگر ایالت سرنوشت‌ساز این انتخابات - رفت. آقای ترامپ در پنسیلوانیا، جو بایدن را «خدمتکارگلوبالیست‌های افراطی» خواند. او در وصف کسانی‌که آنها را گلوبالیست افراطی خواند گفت: «شغل‌هایتان را به خارج می‌فرستند، کارخانه‌هایتان را تعطیل می‌کنند، و شما این‌ها را می‌دانید  زیرا در این منطقه بشدت رنج برده‌اید، (آنها) مرزهای شما را باز می‌کنند و شهرهای ما را ویران و غارت می‌کنند.»

ترامپ، رقیبش آقای بایدن را بدترین نامزد ریاست جمهوری در تاریخ سیاسی آمریکا خواند. بر اساس میانگین‌نظرسنجی‌ها تا روز سه شنبه بایدن در ایالت پنسیلوانیا با ۸ امتیاز اختلاف پیشتاز است. 

ترامپ در گرد‌هم‌آیی انتخاباتی فلوریدا، ۱۲ اکتبر ــ عکس: SAUL LOEB / AFP

صف‌های طولانی

در حالی‌که حدود سه هفته به انتخابات مانده و بیماری کووید-۱۹ آمریکا را فرا گرفته و بیش از ۲۱۴ هزار آمریکایی بر اثر این بیماری جان باخته‌اند عده زیادی از آمریکایی ها تصمیم گرفته اند به جای رفتن به حوزه‌های رای گیری در روز سوم نوامبر، یا از طریق پستی رای داده و یا زودتر از موعد رای غیابی را به صندوق اندازند. روز دوشنبه  با آغاز رای گیری در ایالت جورجیا تصاویر صف‌های طولانی در برابر حوزه‌های رای گیری در جورجیا رسانه های اجتماعی منعکس شد. بنابر گزارش‌ها در برخی مناطق مردم حتی تا ۱۰ ساعت در انتظار دادن رای در صف ایستاده بودند. روز سه شنبه و دومین روز نیز اوضاع بهتر نشد و همچنان رای‌دهندگان مدت‌ طولانی در صف ایستادند.

صف طولانی رای‌دهندگان در ایالت جورجیا- اکتبر ۲۰۲۰

در ایالت تگزاس، روز سه‌شنبه و در نخستین روز رای گیری پیش از موعد، نیز برخی از افرادی که برای انداختن رای زودتر از موعد خود به حوزه ‌ها رفتند با  صف‌های طولانی مواجه شدند. کارشناسان دلیل این صف‌های طولانی در ایالت‌های تگزاس و جورجیا اشتیاق رای‌دهندگان به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری‌۲۰۲۰ و همچنین ظرفیت پایین حوزه‌های محلی اخذ رای عنوان کرده‌اند.

صف رای دهندگان- تگزاس - اکتبر ۲۰۲۰ ( عکس شاتراستاک)

در ایالت ویرجینیا پرتال ثبت‌نام آنلاین در آخرین روز از مهلت ثبت‌نام در دسترس نبود. دلیل از دسترس خارج شدن وب سایت در روز آخر قطع اشتباهی یک کابل فیبر نوری در جنوب ریچموند توسط کارگران تعمیرات کنار جاده‌ای اعلام شد.

نظر سنجی‌ها چه می‌گویند؟

این روزها  روزهای داغ برای  موسسات نظرسنجی است. شرکت‌ها ، دانشگاه‌ها و موسسات متفاوتی هر روز با نظرسنجی در ایالت ها در صدد هستند تا میزان محبوبیت نامزدها را میان گروه‌های مختلف رای دهندگان بیابند. نظر سنجی‌ها لزوما نمی‌تواند تصویر درستی از نتیجه انتخابات به شما دهد، اما تغییرات آن توسط  کمپین نامزدها، کارشناسان و بسیاری از شهروندان دنبال می‌شود.

میانگین نظر سنجی‌ها تا روز ۱۳اکتبر از پیشتازی بایدن  در سطح کشور با ۱۰ امتیاز حکایت می‌کرد. با این وجود چنین نتیجه‌ای هیچ تضمینی برای پیروزی دموکرات‌ها نیست. در انتخابات پیشین ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ، هیلاری کلینتون در اغلب نظرسنجی‌ها از ترامپ پیش بود اما در نهایت رقابت ریاست جمهوری را به ترامپ باخت.

در ایران چه می‌گویند؟

 در ایران انتخابات آمریکا با اضطراب و نگرانی دنبال می‌شود، در صفحه اول بسیاری از روزنامه‌های چاپ ایران تقریبا هر روز سرمقاله، خبر یا مصاحبه‌ای در مورد انتخابات آمریکا منتشر می‌شود. هر چند که تحلیل‌ها بویژه آن‌جا که مربوط به سیاست داخلی آمریکا است از وزن چندانی برخوردار نیست، اما نشان از آن دارد که  انتخابات آمریکا و اخبار مربوط به آن به دقت از سوی کارشناسان، مقام‌ها و رسانه‌های ایران دنبال می‌شود.

با این وجود از تریبون‌های رسمی  از جمله نماز جمعه که خطوط آن از طرف نهاد رهبری و نیز هیات دولت که موضع رسمی نهاد ریاست جمهوری را بیان می‌کند، اظهار نظر های پراکنده‌ای با مضمون کم اهمیت جلوه دادن نتیجه انتخابات آمریکا بیان می‌شود. 

محمدرضا ناصری‌یزدی، امام‌جمعه یزد در خطبه نماز جمعه هفته ای که گذشت وقتی در مورد فشار گرانی بر مردم می گفت به انتخابات آمریکا  نیز اشاره کرد و گفت: «دلبستگی به تغییر در انتخابات آمریکا ساده‌لوحانه است چرا که سابقه آمریکا نشان داده که آن‌ها هیچگاه دلسوز ما نبودند و با تغییر افراد قرار نیست فرق و فرجی در کار ما ایجاد شود.»

محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهوری  در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران گفت: «هر اتفاقی که در آمریکا بیفتد، چه این دولت و چه دولت دیگری و رییس جمهوری دیگری بر سر کار بیاید آنها می‌دانند که با این ملت و این نظام و حکومت از طریق فشار نمی‌توانند به نتیجه برسند.»

موضوع تنش ایران و آمریکا و چگونگی برخورد با ایران  از سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ به بعد و بویژه در سال‌های اخیر از موضوعات مورد بحث در کمپین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است. در نخستین مناظره بحث سیاست خارجی آمریکا به میان نیامد، اما انتظار می‌رود در مناظره‌ها آخر  که برای روز۲۲ اکتبر برنامه‌ریزی شده،  مساله تنش با ایران مطرح شود.

انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا سه‌شنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار می‌شود. شهروندان آمریکا که ۱۸ سال تمام داشته باشند واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.

سال ۲۰۱۶ از حدود ۲۵۰ میلیون شهروند آمریکایی واجد شرایط  نزدیک به ۱۳۹ میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری رای دادند.

در همین رابطه 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.