ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: «شرایط اسف‌بار است»

یک عضو ستاد مقابله با کرونا می‌گوید اگر توصیه‌های بهداشتی عمل نشود میزان مرگ‌ومیر تا دو برابر افزایش می‌یابد. حداقل ۲۰ میلیون نفر در ایران با بیماری‌های زمینه‌ای در خطر کرونا قرار دارند.

در ایران مقام‌های مسئول وضعیت کرونا را «اسف‌بار» توصیف می‌کنند. یک عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا می‌گوید اگر به توصیه‌های بهداشتی عمل نشود و مردم به سفر بروند میزان مرگ‌ومیر می‌تواند تا دو برابر افزایش ‌یابد. یک مقام وزارت بهداشت نیز هشدار داد که دست‌کم ۲۰ میلیون نفر در ایران با بیماری‌های زمینه‌ای در خطر کرونا قرار دارند. از نخستین ساعت روز پنج‌شنبه تردد در معابر ورودی و خروجی پنج شهر با محدودیت مواجه شد.

کرونا در ایران ـ عکس از روزنامه همشهری

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت پنج‌شنبه ۲۴ مهر اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته با فوت ۲۵۶ بیمار دیگر مبتلا به کوویدـ۱۹ شمار جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۲۹ هزار و ۶۰۵ نفر رسید و ۳۰ استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.

بر همین اساس، استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

به گفته او چهار هزار و ۶۱۶ بیمار جدید مبتلا به کوویدـ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۱ نفر بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران کوویدـ۱۹ در ایران به ۵۱۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسید.

«میزان مرگ‌و‌میر می‌تواند تا دو برابر افزایش یابد»

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی  پنج‌شنبه ۲۴ مهر شرایط کرونا در کشور را «اسف‌بار» خواند و گفت:

«وضعیت پیچیده‌ای را تجربه می‌کنیم‌. در شرایطی که موارد بستری و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری بسیار بالا است، تخت بیمارستانی هم در دسترس نیست.»

او از مردم خواست تا در خانه‌های خود بمانند و افزود:

«بر اساس پیش‌بینی‌ها در صورتی که مردم به توصیه‌های بهداشتی عمل نکنند و به سفر بروند، میزان مرگ‌و‌میر می‌تواند تا دو برابر افزایش یابد.»

از سوی دیگر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان این‌که تنها راه جلوگیری از ابتلا و فوت بیشتر، کنترل ویروس کرونا است در توئیتر نوشت:

«حداقل ۲۰ میلیون نفر با بیماری‌های زمینه‌ای در ایران در معرض خطر شدید کوویدـ۱۹ قرار دارند.»

بیماری‌های زمینه‌ای شامل انواع بیماری‌های واگیر از جمله ایدز، هپاتیت، بیماری‌های گوارشی، سل، بیماری‌های تنفسی و... و همچنین بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

به‌گفته جهانپور بدون استفاده از ابزارهای قانونی و حاکمیتی برای توقف سفرها و ترددهای غیرضروری و اجباری کردن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده همگانی از ماسک، «باید در انتظار پاییز سیاه بود».

آغاز کنترل در معابر پنج شهر

سعید نمکی، وزیر بهداشت روز گذشته اعلام کرد با موافقت حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در پنج شهر تهران، کرج، مشهد، اصفهان و ارومیه در سه روز تعطیلی منع عبور و مرور و محدودیت رفت و آمد برقرار می‌شود. جریمه‌هایی هم برای شهروندانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند در نظر گرفته شده است.

سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی روز پنج‌شنبه گفت با ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا از ساعت ۲۴ شب گذشته محدودیت تردد در معابر ورودی و خروجی این پنج شهر اعمال شد و نیروهای پلیس راه و پلیس راهور با کمک عوامل انتظامی در مبادی ورودی و خروجی این شهرها مستقر شده‌اند.

بر این اساس خروج خودروها با پلاک همان شهر از شهر ممنوع است و فقط خودروهای با پلاک دیگر شهرها امکان خروج دارند. همچنین خودروهای با پلاک دیگر شهرها امکان ورود به این پنج شهر را ندارند و تنها خودروهای با پلاک همان شهر اجازه ورود خواهند داشت.

به‌گفته جهانی این محدودیت‌ها تا روز یکشنبه هفته آینده ادامه خواهد داشت و پس از آن با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد آن تصمیم‌گیری جدید خواهد شد.

حجت‌الله غلامی، سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان نیز اعلام کرد که مبادی بیست‌گانه ورود و خروج به شهر اصفهان از بامداد پنج‌شنبه تا پایان تعطیلات (ساعت ۲۴ روز یکشنبه) کنترل و از ورود و خروج خودروها جلوگیری می‌شود.

پنج ورودی اصلی در استان نیز کنترل شدید می‌شود که شامل پلیس راه اصفهان شاهین شهر، پلیس راه فولادشهر و مبارکه و نجف‌آباد به سمت اصفهان است. ورودی‌های فرعی نیز توسط شهرداری با هماهنگی پلیس راهور کنترل می‌شود.

کیانوش جهانپور در مورد قرنطینه بودن این شهرها گفت:

«به هیچ عنوان سفرهای درون‌شهری در این طرح مطرح نیست و بحث اصلی سفرهای برون‌شهری است.»

محدودیت‌ها در تهران

رسانه‌های ایران وضعیت گسترش ویروس کوویدـ۱۹ در پایتخت را فراتر از قرمز گزارش داده‌اند. حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران از تشدید نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در پایتخت خبر داده و گفته است بدین منظور در سطح شهر از ظرفیت پلیس‌های «پیشگیری و کلانتری‌ها» و همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی استفاده خواهد شد.

به گفته حسین رحیمی، از امروز به کسانی که ضوابط و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده و از ماسک استفاده نمی‌کنند، تذکر داده خواهد شد. در تهران دیگر هیچ فردی بدون ماسک نمی‌تواند به مترو وارد شود.

همچنین پلیس اماکن در سطح اصناف و بازار، پاساژ و مال‌های بزرگ حضور خواهد داشت و در چند روز ابتدایی طرح، تذکر شفاهی و بعد از آن برخورد سلبی و لازم (جریمه افرادی که ضوابط و پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند) اعمال خواهد شد.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا تهران نیز در این‌باره گفت:

«پایتخت در حال تجربه سخت‌ترین روزها در پیک سوم کرونا است؛ تعطیلات پیش روی ماست و نگران بار سفرها هستیم. (...) تهران کماکان در تب‌وتاب بیماری کرونا است. در شاخص‌های مراجعین سرپایی، بستری، مراجعین جدید و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا تغییر کاهشی نداشتیم و در طول دو هفته اخیر کماکان وضعیت تهران قرمز بوده است.»

زالی می‌گوید تا زمانی که مداخلات جدی اعمال نشود پیک سوم کرونا رو به افول نخواهد گذاشت: «بنابر این راه تقلیل موارد بیماری در تهران، انجام مداخلات جدی است».

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشته است:

«به نظر می‌رسد راهی به جز اعمال جریمه برای افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، نمانده است؛ چیزی که وزیر بهداشت نیز بر آن تأکید کرده است.»

وضعیت کرونا در چند شهر و استان

در مازندران مدتی آمار مبتلایان به ویروس کوویدـ۱۹ رو به کاهش می‌رفت اما با شروع سرمای پاییزی و نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی آمار بیماران روز به روز افزایش یافت و تاکنون ۵۶۴ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های این استان بستری شده‌اند.

به‌گفته سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مدت ۲۴ ساعت گذشته ۷۸ بیمار مشکوک به کوویدـ۱۹ در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه در سطح استان بستری شدند و هم‌اکنون در مجموع ۴۲۳ نفر بیمار مشکوک به ویروس کوویدـ۱۹ با علائم تنفسی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد ۱۰۷ نفر با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه به‌سر می‌برند.

در بابل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی این شهر اعلام کرد در حال حاضر ۱۴۱ بیمار مشکوک به کوویدـ۱۹ در بیمارستان‌های بابل بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ بیمار جدید بستری شدند و ۳۶ بیمار نیز در بخش‌های مراقبت‌های ویژه به‌سر می‌برند.

در خراسان جنوبی محدودیت‌های کرونایی که از هفته جاری به این استان بازگشت، با توجه به وضعیت شیوع کوویدـ۱۹ در این استان و به‌منظور کنترل بیماری در شهرستان‌های قرمز یک هفته دیگر تا دوم آبان تمدید شد.

محمد دهقانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره آخرین وضعیت کوویدـ۱۹ در خراسان جنوبی گفت:

«در حال حاضر شهرستان‌های قرمز استان شامل بیرجند، طبس، قاینات، فردوس و نهبندان است و وضعیت جدید مخاطره شیوع کرونا در شهرستان‌ها روز پنج‌شنبه اعلام می‌شود.»

براساس این محدودیت‌ها، از جمله در مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی استان باید آموزش غیرحضوری باشد.

سیدوحید احمدی‌طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز وضعیت استان کرمان را «قرمز پُررنگ» اعلام کرد و گفت:

«وضعیت کرمان بحرانی است و هر زمان که با افزایش موارد بستری روبه‌رو باشیم پیش‌بینی این است که بعد از دو هفته تا ۱۰ روز با افزایش مرگ‌ومیر نیز مواجه شویم.»

به‌گفته او در حال حاضر همه بیمارستان‌های کرمان بیماران کرونایی را پذیرش می‌کنند و همچنین برای افزایش ظرفیت همه بیمارستان‌ها مقرر شده است که فقط اعمال جراحی اورژانسی انجام و اعمال جراحی سرپایی به صورت کامل لغو شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.