تجمع کارگران نیشکر هفتتپه در اعتراض به توقیف دستمزد نمایندگان کارگری
به گفتهی فعالان کارگری هفتتپه، اسدبیگی با آزار کارگران و توقیف دو ماه حقوق و مزایای نمایندگان کارگران قصد دارد از آنها انتقام بگیرد.
مدیریت شرکت نیشکر هفتتپه دستمزد حسن کهنکی، یوسف بهمنی، امید آزادی، ابراهیم عباسی و محمد امیدوار، پنج نماینده مستقل کارگران را بلوکه کرده است. گروهی از کارگران در اعتراض به آزار نمایندگان خود مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق آنها شدند.
گروهی از کارگران نیشکر هفتتپه صبح روز سهشنبه ۲۹ مهردر اعتراض به آزار نمایندگان خود و توقیف دستمزد حسن کهنکی، یوسف بهمنی، امید آزادی، ابراهیم عباسی و محمد امیدوار، پنج نماینده مستقل کارگران، مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق آنها شدند.
سندیکای نیشکر هفتتپه با انتشار بیانیهای حمایت خود را از پنج نماینده کارگری اعلام کرده است.
کارگران نیشکر هفتتپه در خرداد سال جاری با خواست پرداخت حقوق معوقه، بازگشت به کار کارگران اخراجی، خلع ید از بخش خصوصی، واگذاری شرکت به دولت و نظارت کامل کارگران بر آن، اعتصاب گستردهای را سازمان دادند که بیش از دو ماه ادامه یافت. تاکنون جز پرداخت قطره چکانی مطالبات معوقه کارگران هنوز هیچیک از مطالبات دیگر آنها برآورده نشده است.
به گفتهی فعالان کارگری هفتتپه، امید اسدبیگی، مدیر عامل این شرکت با آزار کارگران و توقیف دو ماه حقوق و مزایای نمایندگان کارگران قصد دارد از آنها انتقام بگیرد.
امید اسدبیگی متهم ردیف اول پرونده اختلاس یک و نیم میلیارد دلار ارز است و محاکمهی او جریان دارد. چندی پیش کمیسیون محاسبات مجلس با بررسی پرونده واگذاری نیشکر هفتتپه به اسدبیگی، نتیجه گرفت که او فاقد «اهلیت» لازم برای اداره شرکت است و به بازپسگیری شرکت از او رای داد.
اسدبیگی اما حامیان پرقدرتی در دولت و قوه قضائیه دارد و برغم آن که تا کنون در مجلس چند جلسه با شرکت نمایندگان سه قوه و نمایندگان کارگران برای تعیین تکلیف شرکت و مدیرعامل آن برگزار شده، هنوز اقدامی برای خلع ید از او صورت نگرفته است.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه با ۲۴ هزار هکتار وسعت زمینهای کشاورزی و کارخانه و حدود پنج هزار و ۵۰۰ کارگر سال ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد.
نحوه واگذاری این شرکت از ابتدا بحثانگیز بود. این شرکت از زمان واگذاری صحنه اعتراض و اعتصاب کارگران نسبت به سوء مدیریت، سوء استفاده از شرکت، تحمیل قراردادهای غیرعادلانه کار، بدی شرایط کار، و تعویق مطالبات است.
کارگران خواستار خلع ید از بخش خصوصی هستند
بیش از ۱۰۰ کارگر این مجتمع به جرم اعتراض احضار و بازداشت شدهاند. اسماعیل بخشی، محمد خنیفر و… از نمایندگان کارگران علاوه بر تعقیب قضایی و امنیتی از محل کار خود نیز اخراج شدهاند.
دور جدید اعتصاب در نیشکر هفتتپه روز ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ آغاز شد و بیش از دو ماه ادامه یافت. کارگران خواستار پرداخت حقوق معوقه، خلع ید از بخش خصوصی و بازگشت به کار نمایندگان اخراجی خود هستند.
امید اسدبیگی مدیرعامل شرکت، و یک عضو هیات مدیره متهماند با همکاری ۱۷ تن از سهامداران شرکت حدود یک و نیم میلیارد دلار ارز دولتی را به نام نیشکر هفتتپه دریافت و در بازار آزاد به فروش رساندهاند. محاکه آنان به اتهام «سردستگی سازمان یافته اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزهای دولتی» هماکنون در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی در جریان است.
اسماعیل بخشی نماینده کارگران که به دلیل فعالیتهای صنفی خود بازداشت و مدتی زندانی شد و از کار نیز اخراج شده است، در یادداشتی در اینستاگرام نوشت کارفرمای شرکت قصد دارد با اعمال فشارهای معیشتی و امنیتی کارگران را به سازش وادارد. بخشی در اشاره به تلاشهای کارفرما برای ایجاد شکاف در میان کارگران و به سازش کشاندن آنها نوشت:
«کارفرمای بخش خصوصی هفت تپه پس از آنکه دید نمیتواند فعالین را جذب و با پول وعده وعید آلودهشان کند در یک حرکت عجیب و ضدانسانی و تازه اما با همان ماهیت سرکوبگرانه کارفرمایی، به قائم مقامش (آمیلی) دستور میدهد از پرداخت حقوق و مزایا و اضافه کار نمایندگان کارگران، با وجود اینکه سرکار بودند و تایم کارت برایشان پر شده است جلوگیری شود تا با اینکار علاوه بر فشارهای امنیتی با فشارهای معیشتی سنگین بر نمایندگان حق خواه آنها را از ادامهی راه منصرف کند و مجبورشان کند تا با او بر سر میز مذاکره بنشینند!»
بخشی حمایت خود را از نمایندگان مستقل کارگری اعلام کرده و افزوده است:
«امروز به کارفرما و مدیران و عوامل خود فروختهاش اعلام میکنیم ما کارگران هفت تپه با تمام وجود از نمایندگان راستین خود حمایت میکنیم و نخواهیم گذاشت حقشان ضایع شود. اتحاد کارگران و نمایندگانشان و حمایتشان از هم باعث اجرایی شدن خلع ید از بخش خصوصی شد و این اتحاد و حمایت متقابل کماکان ادامه خواهد داشت!»
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.