ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محدودیت‌های جدید کرونایی در ایران ۱۵ آذر آغاز می‌شود

محدودیت‌های جدید کرونایی متناسب با سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز در شهرها تدوین شده است. ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد، ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۶۴ شهر در وضعیت قرمز قرار دارند.

ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در ایران از روز شنبه ۱۵ آذر محدودیت‌های جدیدی را براساس سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز در شهرها به‌اجرا می‌گذارد.

کرونا در ایران ـ عکس از آرشیو

کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در اطلاعیه‌ای جزئیات محدودیت‌های کرونایی که از شنبه ۱۵ آذر در کشور اعمال می‌شود را اعلام کرد.

در طرح این کمیته با عنوان «طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها»، متناسب با سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز شهرها محدودیت‌ها تدوین شده است.

در روزهای اخیر تغییراتی در وضعیت سه‌گانه شهرهای ایران ایجاد شده است. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا شامگاه دوشنبه ۱۰ آذر از خروج ۱۲۰ شهر از وضعیت قرمز در ۱۰ روز گذشته خبر داد.

در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. شاخص ستاد ملی مدیریت کرونا در هر ۱۰۰ هزار نفر تعداد بستری ۴ نفر برای شهر زرد، ۶ نفر برای شهر نارنجی و ۱۰ نفر برای شهر قرمز است.

محدودیت‌های جدید کرونایی از جمله شامل ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز، ممنوعیت ورود خودروهای شخصی پلاک بومی شهرهای نارنجی و قرمز به سایر شهرها، منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای نارنجی و قرمز با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر می‌شود.

همچنین گروه‌های شغلی یک و دو در شهرهای نارنجی امکان فعالیت دارند اما در شهرهای قرمز تنها گروه‌های شغلی یک مجاز به فعالیت هستند.

کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و زیرساختی، حمل ونقل عمومی کالا و برون شهری، حمل ونقل عمومی درون شهری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میدان‌های میوه و تره‌بار، اداره‌ها و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، نانوایی‌ها، مراکز بهداشتی و داروخانه‌ها، تعمیرگاه‌ها و مراکز نگهداری سالمندان از جمله مشاغل گروه یک محسوب می‌شوند.

بوستان‌ها و مراکز تفریحی، پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ، باشگاه‌های ورزشی، آرایشگاه‌های مردانه، مراکز فروش پوشاک، لوازم خانگی، تزئینات، رستوران‌ها و شیرینی‌فروش‌ها از جمله مشاغل گروه دو به‌شمار می‌روند.

براساس محدودیت‌های جدید اداره‌ها و دستگاه‌های دولتی ضروری در شهرهای نارنجی، با تشخیص مقام‌های مسئول نسبت به کاهش حضور تا یک سوم کارکنان و دستگاه‌های غیرضرور تا یک دوم کارکنان فعالیت خواهند کرد.

همچنین دستگاه‌های ارائه‌دهنده خدمات ضروری و مرتبط با مأموریت‌های اصلی و مدیریت شهری در شهرهای قرمز با تشخیص مقام‌های مسئول نسبت به کاهش حضور کارکنان خود تا ۵۰ درصد و سایر اداره‌های غیرضرور تا یک سوم کاهش کارکنان فعالیت خواهند کرد.

کلیه مراکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، آموزشگاه‌های خصوصی در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز تعطیل بوده و به‌شکل غیر حضوری کلاس‌های خود را برگزار می‌کنند.

برپایی نمازهای جمعه و مراسم مذهبی و آئینی در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز همچنان ممنوع خواهد بود.

روز سه‌شنبه ۱۱ آذر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرده بود که در وضعیت نارنجی تمام مشاغل به جز مشاغلی مثل پاساژهای سرپوشیده، تالارهای عروسی و بعضی از اماکن فرهنگی و مذهبی مجاز به فعالیت هستند. از این رو مغازه‌دارها در پاساژها به‌ویژه در تهران در بلاتکلیفی ماندند که از روز شنبه مجاز به از سرگیری فعالیت خود هستند یا خیر.

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران در این‌باره گفت:

«هنگامی که شهر تهران به وضعیت نارنجی تغییر کرده یعنی فعالیت گروه یک و دو مجاز است و می‌توانند فعالیت کنند. برابر مصوبه فعالیت پاساژها و مجتمع‌ها با توجه به این‌که در گروه مشاغل دو هستند امکان‌پذیر است.»

بر اساس مصوبهسازمان مدیریت و پیشگیری شهر تهران مقرر شده است که به مدت یک هفته دیگر کلیه صنوف گروه‌های سه و چهار که شامل آرایشگاه‌های زنانه، سالن‌های زیبایی، تالارهای پذیرایی و چایخانه‌ها، سینما‌ها، مراکز فرهنگی و هنری اعم از کتابخانه‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدن‌سازی و... است تا اطلاع ثانوی همچنان تعطیل شوند.

پایتخت و استان تهران به جز شهرستان پیشوا از وضعیت قرمز خارج شده‌اند.

محدودیت تردد شبانه ویژه شهرهای قرمز است و قرار شده در نشست روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا موضوع بررسی شود. گفته می‌شود که این ممنوعیت برای شهرهای نارنجی هم اجرایی می‌شود.

براساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت ایران که ظهر پنج‌شنبه ۱۳ آذر ارائه شد در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۵۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۹ هزار و ۳۴۸ نفر رسید. همچنین ۱۳ هزار و ۹۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و سه هزار و ۴۹۴ نفر رسید.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • پورشاسب

    خوب دارد این کار را میکند بدون توجه به افرادی که کل کسبشون تعطیل میشود مثل من و بعد منت میگذارد که کمک میکنم و وام میدهم من اینجا شاهد تا امروز ۱ ریال حکومت کمک کرونایی به من نکرده حتی وام ۱ تومنیشم نداده که نداده فقط یک صورت حساب چند ده میلیونی تا امروز من از این حکومت دیدن

  • پورشاسب

    مگه دروغ میگم حکومت هم باید به یه دردی بخوره مثل بقیه کشورها که کمک میکنن این حسابم میدهم چک کنید دولتهای خارجی خیلی با من بهتر بودن حداقل یه حساب مجازی به من دادن هرچند پهلوها هم تا امروز اجازه برداشت ندادن البته این مربوط به رمز ارزها و بلک چین هست فکر نکنید پول از جایی گرفتم