صندوق نجات: ۱۰ میلیون کودک افغانستانی در آستانه گرسنگی
پبامدهای ویرانگر جنگ داخلی، فقر و همچنین همهگیری ویروس کرونا وضعیت فاجعهباری را در افغانستان به وجود آورده است. کودکان بیشترین آسیبها را متحمل می شوند.
سازمان خیریه بینالمللی صندوق نجات کودکان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۰ میلیون کودک افغانستانی به اندازه کافی به اقلام غذایی ضروری دسترسی نخواهند داشت.
بر اساس گزارش صندوق نجات کودکان از ۱۸ میلیون کودک افغانستانی حدود ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آنها به کمکهای ضروری از جمله به غذا نیاز دارند. برای امدادرسانی به این کودکان دستکم به سه میلیارد دلار بودجه نیاز است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کریس نیامندی، مدیر صندوق نجات کودکان در افغانستان سهشنبه ۱۹ ژانویه/ ۳۰ دی در یک نشست خبری اعلام کرد شهروندان افغانستانی در حال حاضر از پیامدهای ویرانگر جنگ داخلی، فقر و همچنین همهگیری ویروس کرونا رنج میبرند:
«این یک وضعیت غیر قابل تحمل است که جامعه بینالمللی باید حتماً به آن توجه کند.»
دور تازه مذاکرات بینافغان در دوحه قطر که اوایل ژانویه آغاز شد، به کندی پیش میرود و همزمان خشونتها در افغانستان بالا گرفته است. همهگیری ویروس کرونا نیز پیامدهای فاجعهباری برای میلیونها خانواده افغانستانی در پی داشته است. بنا به گزارش بانک جهانی تخت تأثیر همهگیری ویروس کرونا در افغانستان واردات کالاهای ضروری مختل شده و لاجرم به تورم و گرانی در این کشور دامن زده است. بسیاری از شهروندان افغانستانی فساد و بیقانونی در بدنه حکومت را هم مسئول این نابسامانیها میدانند.
به گفته استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، سازمان ملل برای امدادرسانی به شهروندان نیازمند افغانستانی در سال جاری میلادی در مجموع یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بودجه اختصاص داده است. بر این اساس میتوان گفت در مقایسه با سال گذشته دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به تعداد شهروندان افغانستانی نیازمند کمک افزوده شده است.
کریس نیامندی، مدیر صندوق نجات کودکان در ادامه نشست خبری خود یادآوری کرد هیچ چشماندازی برای پایان یافتن خشونتها در افغانستان وجود ندارد و به همین دلیل هم کودکان افغانستانی در معرض آسیبهای بیشتری قرار دارند.
بر اساس گزارش سازمان ملل در فاصله بین ژانویه تا سپتامبر سال گذشته یک سوم افرادی که در درگیریهای افغانستان جان خود را از دست دادند کودک بودند. در اثر خشونتها همچنان صدها هزار نفر بیخانمان میشوند و از دسترسی به خدمات اجتماعی از جمله درمان محروم میمانند.
صندوق نجات کودکان پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود در زمستان، بدون لباس مناسب و امکانات گرمایشی کافی جان ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی جنگزده به ویژه در مناطق شمالی افغانستان در خطر است.
کشورهای حامی افغانستان در نشستی که به میزبانی مشترک فنلاند و سوئیس در ژنو برگزار شد وعده دادند به امید پیشرفت مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و ستیزهجویان طالبان و پایان دو دهه جنگ در افغانستان، میلیاردها دلار به این کشور کمک خواهند کرد. با این وجود کمکهای مالی به کابل ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد. نیامدنی گفت:
«کمک مالی به افغانستان در شرایطی که شهروندان این کشور به کمکهای انسانی نیاز بیشتری دارند کاهش یافته است. ما الان در وضعیتی قرار داریم که نمیتوانیم حتی بخشی از نیازهای مردم به کمکهای ضروری را تأمین کنیم.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.