جمعی از زنان زندانی زندان لاکان با زندانیان اوین، قزلحصار و تهران بزرگ علیه اعدام ابراز همبستگی کردند
شریفه محمدی، فروغ سمیعنیا، آزاده چاووشیان، تینا دلجو و زهره دادرس، فعالان زندانی با محکومکردن تأیید احکام اعدام مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی، نسبت به افزایش اعدامها، بهویژه اعدام زندانیان گمنام هشدار دادند.
براساس گزارش منابع موثق «زمانه» در ادامه واکنشها به صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی، جمعی از زنان زندانی در زندان لاکان در یک پیام مشترک همبستگی خود را با سایر زندانیان در زندانهای اوین، قزلحصار و تهران بزرگ اعلام کردند. آنها از بیانیه ۶۸ زندانی سیاسی و عقیدتی که پیشتر در محکومیت مجازات اعدام صادر شده بود، اعلام حمایت کردند.
شریفه محمدی، فروغ سمیعنیا، آزاده چاووشیان، تینا دلجو و زهره دادرس، فعالان زندانی تأیید احکام اعدام مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی را بهشدت محکوم کرده و نسبت به افزایش اجرای احکام اعدام، بهویژه برای زندانیان گمنام، ابراز نگرانی کردند.
آنها بهعنوان اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بند زنان زندان لاکان، بر ادامه این کارزار تأکید کرده و خواستار حمایت گسترده جامعه از مطالبه توقف اعدام شدند.
کارزار «سهشنبههای اعتصابی نه به اعدام» از سهشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ از سوی زندانیان سیاسی در ایران آغاز شد. سهشنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندانهای مختلف ایران که با اتهامهای گوناگون در حبساند به این کارزار اعتصابی میپیوندند. تاکنون زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان ایران به این کارزار پیوستهاند و هر سهشنبه بهطور دستهجمعی علیه مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا میزنند. بسیاری از آنها شاهد اعدام همبندیهای خود بودهاند.
پیشتر ۶۸ زندانی سیاسی زن و مرد از زندانهای اوین، قزلحصار کرج، لاکان رشت و تهران بزرگ با نگارش نامهای در واکنش به تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی توسط دیوان عالی کشور، این احکام را غیرانسانی توصیف کردند و از مجامع و سازمانهای بینالمللی به ویژه نهادهای فعال در حوزه حقوق بشر خواستند در راستای نجات جان زندانیان سیاسی از تمام ظرفیت خود برای اقدامهای مؤثر استفاده نمایند. آنها همچنین افزایش بیسابقه اعدامها در سال ۲۰۲۴ را تلاش حکومت برای «حفظ سایه وحشت و هراس بر جامعه» دانستند.
علاوه بر فعالان و کنشگران از درون و خارج از زندانهای ایران، مایساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری ایران هم جمعه ۲۸ دی/۱۷ ژانویه در شبکه اجتماعی ایکس/توییتر نسبت به تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی واکنش نشان داد.
این مقام سازمان ملل روز سهشنبه به اتفاق جمعی از کارشناسان مستقل حقوق بشر این نهاد خواستار لغو این حکم شد و هشدار داد: «حکم اعدام پخشان عزیزی نقض جدی قوانین حقوق بشر بینالمللی محسوب میشود و به نظر میرسد بازداشت و محکومیت خانم عزیزی صرفاً به دلیل فعالیتهای قانونی او به عنوان یک مددکار اجتماعی، از جمله حمایت او از پناهندگان در عراق و سوریه باشد».
طبق گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در حال حاضر دستکم ۵۴ زندانی سیاسی در ایران زیر حکم اعدام هستند و این احکام در حالی صادر شدهاند که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بهطور سیستماتیک و نظاممند اصول دادرسی عادلانه و شفاف را نقض کرده و بسیاری از بازداشتشدگان و زندانیها را بهطور روانی و فیزیکی شکنجه میکند.
نظرها
نظری وجود ندارد.