ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازنشستگان تا حق‌شان را نگیرند، کوتاه نمی‌آیند

به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی که به بازنشستگان کارگری معروف‌اند یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، معادل یک دوم حداقل دستمزد و مزایای جانبی آن، عیدی پرداخت شده است. همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هم به دلیل کسری بودجه و کمبود منابع مالی نه آنطور که بازنشستگان می‌خواهند که بر اساس فرمول‌های دولتی محاسبه شده است تا حقوق این گروه از بازنشستگان به ۲,۸ میلیون تومان برسد.

بازنشستگان این شیوه همسان‌سازی را ظلم و تبعیض در حق خود می‌دانند و تنها از شروع دی ماه تا به امروز شش مرتبه به صورت سراسری دست به تجمع زده‌اند و خواستار اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی شده‌اند که بر اساس آن سازمان مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی ،از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد باتوجه به افزایش‌هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد.

آنها یکشنبه ۲۶ بهمن برای ششمین بار در دو ماه گذشته در شهرهای مختلف به خیابان آمدند و شعار دادند: «تا حق خود نگیریم از پا نمی‌نشینیم». در تهران بازنشستگان مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و فریاد زدند: «وعده وعید کافیه/ سفره ما خالیه». در خرم‌آباد، کرمانشاه، اراک، اردبیل، اهواز، نیشابور، شیراز، مشهد، سنندج، یزد، اصفهان و چند شهر دیگر هم بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان این سازمان تجمع کردند و علیه مسئولان دولتی شعار دادند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

خواسته بازنشستگان افزایش حقوق‌ها بر مبنای نرخ تورم است. همان مطالبه کارگران که خواستار تعین حداقل دستمزد بر مبنای نرخ واقعی تورم و هزینه معیشت هستند.

تازه‌ترین برآوردهای گروه کارگری کمیته مزد شورای عالی کار بیانگر گذر هزینه معیشت از ۹,۷ میلیون تومان در ماه است. فتح‌الله بیات که خبرگزاری‌های رسمی ایران او را رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی معرفی می‌کنند به خبرگزاری دانشجویان گفت: میانگین هزینه معیشت به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

دولت اما افزایش دستمزد بر مبنای نرخ واقعی تورم و سبد معیشت را «به زیان تولید» و موجب «افزایش شمار بیکاران» می‌داند و همزمان کسری بودجه را دلیل عدم اجرای کامل قانون همسان‌سازی بازنشستگان عنوان می‌کند.

دولت در حالی مدعی است بودجه کافی برای افزایش حقوق بازنشستگان ندارد که در سال جاری ۳,۵ برابر بودجه همسان سازی تامین اجتماعی را به صندوق بازنشستگی کشوری که کارمندان دولت را شامل می‌شود، اختصاص داده. موضوعی که به گفته حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری، از تشکل‌های همسو با خانه کارگر، موجب حاکم شدن یک نظام آپارتاید در حوزه حقوق و دستمزد شده است.

بازنشستگان کارگری با ۳۰ تا ۳۵ سال سابقه کار در بهترین حالت ۲,۸ میلیون تا ۳,۱ میلیون تومان حقوق می‌گیرند در حالیکه حداقل دریافتی بازنشستگان کشوری ۶,۵ میلیون تومان است.

دولت بدهی‌اش را بدهد

در این شرایط دولت نه تنها برای رفع این تبعیض تلاش نمی‌کند بلکه حاضر نیست بدهی‌اش به سازمان تامین اجتماعی را که به حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، تسویه کند. در لایحه بودجه سال آینده که در پی اختلاف دولت و مجلس به حالت تعلیق درآمده است، تنها پرداخت ۶۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تامین اجتماعی پیش‌بینی شده بود.

این رقم البته قرار نیست به صورت وجه نقد به تامین اجتماعی، که به گواه گزارش نهادهای کارشناسی حکومتی در مرز ورشکستگی قرار دارد، پرداخته شود. بلکه بخشی از آن از محل واگذاری سهام دولت در بنگاه‌ها و بخش دیگر هم از محل تخفیف در خوراک پتروشیمی تامین خواهد شد. بخش دیگری را هم تامین اجتماعی باید با فروش اموالش تامین کند.

بازنشستگان هم در اعتراضات دو سال اخیر خود از دولت خواسته‌اند به جای اجبار صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی به واگذاری اموال، بدهی‌اش به این سازمان را تسویه کند تا همسان‌سازی حقوق‌ها بدون اینکه موجب افزایش هزینه‌های دولت شود، پیش برود.

هادی ابوی که خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، او را دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌نامد، در پیوند با همین موضوع گفت:

سازمان تامین اجتماعی رقم درشتی از دولت مطالبه دارد که اگر فقط سود بانکی آن را بدهند بار مالی این طرح را تامین می‌کند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.