دولت ایران برای تبادل همه زندانیان با ایالات متحده آمریکا اعلام آمادگی کرد
علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران گفت ایران حاضر است همه زندانیان را با ایالات متحده آمریکا مبادله کند.
سخنگوی دولت سهشنبه ۱۹ اسفند/۹ مارس در نشست خبری خود به اظهارات پیشین محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در رابطه با تبادل زندانی بین تهران و واشنگتن ارجاع داد و گفت:
«درباره تبادل زندانیان نکته تازهای وجود ندارد. قبلاً هم موضع ایران را وزیر امور خارجه بیان کردهاند، همه زندانیان را آمادهایم تبادل کنیم. اگر هم تاکنون این اتفاق تا الان نیفتاده به خاطر عدم آمادگی دولت آمریکا بوده است».
او افزود: «دو طرف میتوانند در این زمینه تصمیم بگیرند. ما ایرانیان متعددی در سراسر جهان داریم که به دستور آمریکا زندانی شدند. ما میتوانیم به یکباره در مورد همه زندانیان گفتگو کرده و مشکل را حل کنیم.»
علی ربیعی، درباره توافق برجام هم اظهارات دیگر مقامهای ایران را تکرار کرد و گفت: «از همین جا مجددا به کاخ سفید توصیه میکنیم همان طور که رئیس جمهور قبلی آمریکا به یکباره از برجام خارج شد، بی قید و شرط به برجام بازگردند و بیشتر از این، راه را برای دیپلماسی سخت و پیچیده نکنند.»
محمد جواد ظریف پیش از آغاز بهکار دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در مصاحبهای گفته بود ایران به ایالات متحده پیشنهاد کرده «زندانیان دو طرف در همه جا» مبادله شوند.
ظریف با بیان اینکه ایران به دستور آمریکا در کشورهای مختلف زندانی دارد، آمریکا را به ممانعت از بازگشت ایرانیانی که به گفته او «مدت محکومیت غیرقانونی آنها تمام شده» متهم کرد. بسیاری از زندانیان مورد نظر مقامهای جمهوری اسلامی به دورزدن تحریمهای ایالات متحده و تبادل اطلاعات متهماند.
آمریکا ۱۵ اکتبر/ ۲۴ مهر امسال سجاد شهیدیان، مدیر سایت پیمنت ۲۴ (Payment24) را به همین اتهام، به ۲۳ ماه زندان محکوم کرد.
تهران و واشنگتن در ماههای اخیر در چند نوبت زندانیان خود را مبادله کردهاند. بهرغم تنش در روابط ایران و ایالات متحده، مذاکرات پشت پرده دو طرف برای تبادل زندانیان حتی در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده نیز ادامه پیدا کرد. خرداد امسال ایالات متحده مجید طاهری و سیروس عسگری، دو ایرانی متهم به نقض تحریمهای کاخ سفید را در قبال آزادی مایکل وایت، نظامی آمریکایی آزاد کرد. آذر سال گذشته نیز شیوئه وانگ، محقق چینیتبار و دانشجوی مقطع دکترای تاریخ دانشگاه پرینستون با مسعود سلیمانی، دانشمند ایرانی محبوس در ایالات متحده معاوضه شدند.
دستکم دو شهروند آمریکایی ایرانیتبار در ایران در بازداشت هستند: باقر نمازی و پسرش سیامک. سرنوشت یک آمریکایی دیگر به نام رابرت لوینسون نیز پس از سفر به ایران در سال ۲۰۰۷ میلادی همچنان نامعلوم است.
نظرها
پورشاسب
انگار این جمهوری شیعه هنوز در حال گروگان گیری هست و باج گیری اصلن انگار حکومت نیست مشابه راهزنان سر گردنه هست اما دیدم در یکی از سایتها نوشته بود مردم را از سوری شدن و... میترسونن از انجا که ان سایت تله سپاه هست و بخشی از پروزه گرداب سپاه هست مطمئن نیستم اما سایت شهوانی احتمالن از پروزه مرداب یا گرداب سپاه هست بگذریم باری اکانت ایجاد نمیکرد که جوابشا بشنود خوب سوال از شما میشه بفرمایید اکنون جمهوری شیعه چه تفاوتی با سوریه دارد فقر که بدترین نوع خشونتهاست در حداکثر اون مال مردم خواری در حداکثر حروم خوری در حداکثر فساد و فخشا در حداکثر انواع و اقسامی از خشونت اوار هست سر مردم حداقل در سوریه مشروبات ازاده ملت بخورن یادشون بره
حمید
جمهوری اسلامی انقدر بابت گروگان گیری هایش منفعت کرده که گروگان گیری را جزیی از استراتژی سیاست خارجی خود قرار داده. نگاه کنید که در رابطه با گروگان گیری کشتی نفتکش کره جنوبی و گزوگان گیری خانم زاغری موفق شدند که یک میلیارد دلار از کره پس بگیرند و چهار صد میلیون پوند از انگلیس!!!