روز شرم نیروهای مسلح: دستکم ۵۰ معترض در میانمار کشته شدند
ارتش مراسم روز نیروهای مسلح را در حالی برگزار کرد که معترضان به کودتای نظامی در میانمار همچنان در خیابانها حضور دارند. دستکم ۵۰ کشته که برخی از آنها کودکاند، تنها در روز شنبه گزارش شده است.
گزارشهای خبری و شاهدان خبر دادهاند که نیروهای امنیتی میانمار روز شنبه ۲۷ مارس/۷ فروردین، حداقل ۵۰ معترض را به ضرب گلوله کشتهاند. سرکوب وحشیانه مخالفان در حالی اتفاق افتاده که رهبر حکومت نظامی در مراسم روز نیروهای مسلح، گفته ارتش از مردم محافظت میکند و برای دموکراسی تلاش میکند.
دکتر ساسا، سخنگوی یک گروه ضد کودتا که توسط قانونگذاران مخلوع تاسیس شده است، در یک مجمع آنلاین گفته است:
«امروز برای نیروهای مسلح یک روز شرمآور است.»
او گفته:
«ژنرالهای ارتش پس از آنكه بیش از ۳۰۰ غیرنظامی بی گناه را به قتل رساندند، روز نیروهای مسلح را جشن میگیرند.»
در ساعات اولیه روز شنبه، هنگامی که نیروهای امنیتی به سوی جمعیتی که در خارج از ایستگاه پلیس در حومه دالانگ در یانگون معترض بودند تیراندازی کردند و حداقل چهار نفر کشته شدند. حداقل ۱۰ نفر هم زخمی شدهاند.
خبرگزاری میانمار اکنون گفته در مجموع حداقل ۵۰ نفر در روز شنبه کشته شدند. رویترز نوشته که نمیتواند به طور مستقل تعداد کشتهشدگان را تأیید کند. گفته میشود که در میان کشتهشدگان کودکان هم وجود دارند.
سخنگوی ارتش به تماسهای درخواست شده پاسخ نداده است.
پس از رژه نظامی در نایپیداو، پایتخت میانمار به مناسبت روز نیروهای مسلح، سرلشکر ارشد مین آنگ هلاینگ، وعده برگزاری انتخابات را بدون ارائه هیچ بازه زمانی تکرار کرد.
او در این مراسم که از تلویزیون دولتی به طور زنده پخش میشد، گفت ارتش به دنبال همکاری با کل ملت برای حفاظت از دموکراسی است و افزود که مقامات همچنین به دنبال محافظت از مردم و برقراری صلح در سراسر کشور هستند.
تعداد افراد کشته شده در ناآرامیهای پس از کودتا علیه دولت منتخب آنگ سان سوچی در حال حاضر نزدیک به ۳۸۰ نفر است.
عصر جمعه، تلویزیون دولتی به مردم هشدار داد که معترضین «در معرض خطر اصابت گلوله به سر و پشت» هستند. در این هشدار به طور مشخص گفته نشد كه به نیروهای امنیتی دستور شلیک تا حد مرگ داده شده است اما قبلاً نیز رژیم نظامی سعی كرده بود كه منشاء برخی از تیراندازیهای مرگبار را داخل جمعیت اعلام كند.
عزم راسخ ارتش برای جلوگیری از هرگونه اختلال در حوادث روز نیروهای مسلح و تلاش برای برگزاری مراسم این روز به هر قیمت، ترسی از شدت گرفتن ناآرامیها را ایجاد کرده است. این رویداد، یادآور آغاز مقاومت در برابر اشغال ژاپن در سال ۱۹۴۵ است که توسط پدر سوچی، بنیانگذار ارتش انجام شد.
سوچی، محبوبترین سیاستمدار غیرنظامی میانمار، اکنون در مکانی نامعلوم در بازداشت به سر میبرد. بسیاری از چهرههای دیگر حزب او نیز در بازداشت به سر میبرند.
نظرها
یک اُرُدیست
((فداکاری در راه آزادی، خوی بزرگان و جاودانه هاست... پرهای خونین برآزندگان، نما و نوای آزادی آیندگان است... زندگی، بدون آزادی شرم آور است.)) فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی (کتاب سرخ)