ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان بحرانی شد

استان سیستان و بلوچستان به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های همه‌گیری موج پنجم ویروس کرونا در ایران بدل شد. وضع استان بحرانی گزارش شده است.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان چهارشنبه ۹ تیر اعلام کرد تعداد کسانی که در طی شبانه‌روز گذشته در استان سیستان و بلوچستان در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند دورقمی شده و به ۱۹ نفر رسیده است.

بر اساس اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۵۶۱ نفر نیز در بیمارستان‌ها بستری‌اند. یک پزشک در گفت‌وگو با تسنیم گفته است:

«ما با بحران جدی مواجه شده‌ایم. در حد فاجعه. بخش‌های بیمارستان همه پر و مملو از مریض است.»

اداره‌کل روابط‌ عمومی استانداری سیستان و بلوچستان اعلام کرد بنا به تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا چهارشنبه و پنجشنبه همه ادارات، نهادها و بانک‌های سیستان و بلوچستان تعطیل هستند.

فعالیت بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، امدادرسانی و شرکت‌های خدمات‌رسان اعم از آتش‌نشانی، اتفاقات آب، برق و گاز و موارد مشابه طبق روال معمول و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ادامه خواهد داشت.

نسخه دلتای ویروس در استان در گردش است

دو روز قبل مهدی شمس‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان از بازاران خواسته بود داوطلبانه مغازه‌های خود را ببندند. او به سعید نمکی، وزیر بهداشت هشدار داده بود که اگر اقدام عاجلی انجام دهد بیم آن می‌رود که وضعیت بحرانی‌تر شود.

سید محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد که ظاهراً نسخه دلتای ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان شیوع پیدا کرده است:  

«الگویی که ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان دارد تقریباً مشابه الگوی هندی است. ظرفیت واکسیناسیون روزانه در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۱۵۰۰ نفر است و تاکنون ۶۰ درصد واکسن‌های تحویلی به دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی‌ زاهدان تلقیح شده است.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه یادآوری کرد که بسیاری از شهروندان بلافاصله بعد از ابتلا و ظهور نخستین علائم بالینی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند:

«زمان طلایی از بروز تا تشخیص بیماری باید کمتر از ۴۸ ساعت باشد. بعضی از مردم به تصور این که سرما خورده‌اند به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند و افراد زیادی را آلوده می‌کنند. کرونا از شکل عادی خارج شده و علائم متفاوت می‌تواند داشته باشد؛ علائم این ویروس ضعف، خستگی، سردرد و تب و لرز است.»

به گفته این مقام مسئول دلایل اصلی ایجاد این موج در استان عدم اعمال محدودیت‌ها، ترددهای جمعیتی، عادی‌انگاری و ساده‌انگاری و جهش ویروس است. ویروس جهش یافته دلتا در حال حاضر در پنج استان کشور در حال گردش است.

فقدان زیرساخت‌های لازم برای واکسیناسیون  

بر اساس اعلام وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته در ایران ۱۱هزار و ۷۴۸ بیمار کووید ۱۹ شناسایی شدند و در این بازه زمانی ۱۳۷ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. در حال حاضر ۶۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

 روند واکسیناسیون به‌سبب بی‌برنامه‌گی وزارت بهداشت و نبود واکسن کافی نامطلوب است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد که به‌سبب اوضاع بحرانی سیستان و بلوچستان وزارت بهداشت مجوز واکسینه شدن افراد بالای ۵۰ سال در این استان را صادر کرده است اما هنوز زیرساخت‌ها فراهم نیست و به همین سبب عملیات واکسیناسیون نیز به تعویق افتاده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.