کرونا در ایران: «وضعیت از کنترل خارج شده است»
موج ششم همهگیری کرونا به سرعت در ایران گسترش یافته. در مشهد مسئولان از مردم خواسته اند کمتر از خانه بیرون بیایند. در اهواز ظرفیت بیمارستان ویژه پذیرش بیماران کرونایی رو به تکمیل است. در تهران مراجعات به بیمارستان و مراکز درمانی افزایش یافته است. یک نماینده مجلس خواستار مداخله کمیسیون بهداشت در بازگشایی مدارس و دانشگاهها شده است.
اومیکرون به سرعت در مناطق مختلف ایران پراکنده شده است. شمار شهرهای قرمز، نارنجی و زرد روزبهروز افزایش مییابد. مسئولان وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا اما همچنان به گفته محمدعلی محسنی بندپی، در مقابله با این ویروس «سیاستهای انفعالی» اتخاذ کردهاند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس صبح یکشنبه دهم بهمن به خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گفت: دولت در برخورد با کرونا «از یک سیاست منطقی، علمی و مدبرانه برخوردار نیست».
او از اصرار آموزش و پرورش بر حضور دانش آموزان در مدرسهها انتقاد کرد و گفت:
«قطعا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به قضیه حضور دانش آموزان بر سر کلاسهای درس ورود خواهد کرد».
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حالی از مداخله کمیسیون بهداشت در بازگشایی مدارس خبر داد که صبح امروز اعلام شد حداقل ۱۰ تن از نمایندگان مجلس به کرونا مبتلا شدهاند. علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس گفته که ابتلای نمایندگان تغییری در نحوه برگزاری جلسات پارلمان ایجاد نمیکند و تنها نمایندگان «در سه نقطه تقسیم میشوند».
کرونا در مشهد از کنترل خارج شده است
انفعال ستاد مقابله با کرونا که بر بازگشایی مدارس و کاهش محدودیتهای اجتماعی اصرار میورزد، بسیاری از مناطق ایران را بار دیگر در وضعیت بحرانی و خطرناک قرار داده است.
شامگاه شنبه محمدحسین سرمست، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از تکمیل ظرفیت بیمارستان رازی در این شهرستان خبر داد و گفت:
«احتمال افزایش بیمارستانهای پذیرای بیماران مبتلا به کرونا در اهواز وجود دارد.»
در استان خوزستان در ۱۰ شهرستان وضعیت زرد اعلام شده است.
علیرضا صداقت، رئیس نظام پزشکی مشهد نیز ظهر یکشنبه ۱۰ بهمن گفت که با «تصمیمگیریهای غلط ستادی ارگانها و بیتوجهی برخی از مردم»، در حال حاضر «شرایط کرونا از کنترل خارج شده و نمیتوان جلوی آن را گرفت».
مشهد بنا بر اعلام وزارت بهداشت و درمان در وضعیت نارنجی قرار دارد و شمار بیماران بستری در بیمارستانهای این شهر رو به افزایش است.
به گفته علیرضا صداقت، «شمار بیماران هر سه روز دو برابر میشود» و در روزهای پایانی بهمن و ابتدای اسفند، پیک ششم «به اوج میرسد».
مراجعه روزانه ۶ هزار نفر به مراکز درمانی تهران
نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا تهران هم از ورود این استان به «پیک ششم» خبر داد. او به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: «میزان مراجعین سرپایی در حوزه درمان به مرز ۶۰۰۰ نفر رسیده است».
به گفته توکلی از این تعداد مراجعه کننده «بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ مورد» بستری میشوند.
او شمار بیماران بستری در بیمارستان های تهران را ۱۳۰۰ نفر اعلام کرد و گفت که حدود یک چهارم بیماران در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
در استان البرز، در همسایگی تهران هم شمار مراجعه کنندگان و بستری افزایش یافته است.
مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد کرونا البرز ظهر یکشنبه ۱۰ بهمن گفت:
«همچنان شاهد افزایش تعداد بیماران بستری و مراجعین حضوری به مراکز بهداشتی و درمانی استان هستیم به طوری که طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد مراجعین سرپایی به ۱۴۰۰ نفر رسیده است».
به گفته او تعداد بیماران بستری هم با افزایش محسوس به ۲۳۷ نفر رسیده است.
استان البرز از جمله مناطقی است که اعلام کرده حضور دانش آموزان در مدرسهها اجباری نیست.
بازگشایی مدارس در هفتههای گذشته و اصرار آموزش و پرورش و وزارت علوم بر تشکیل حضوری کلاسها، با انتقادهای فراوانی همراه شد.
مدیران آموزش و پرورش اما بدون توجه به هشدارهای کارشناسان سلامت و آموزش نسبت به سرعت گرفتن چرخه انتقال و سلامتی دانشآموزان و دانشجویان همچنان بر تشکیل کلاسهای حضوری اصرار دارند.
کودکان بیشترین آمار ابتلا را دارند
اصرار بر تشکیل حضوری کلاسها در شرایطی صورت گرفته که بنا بر اعلام مقامهای مسئول در نقاط مختلف ایران، کودکان سهم بالایی در بیماران مبتلا به سویه جهش یافته اومیکرون دارند.
نادر توکلی بدون اینکه آمار مشخصی در این باره ارائه کند، گفت:
«نسبت به ماههای قبل ابتلای به کرونا در گروه سنی زیر ۱۰ سال افزایش یافته است».
محمد پهلوان، مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در پیوند با این موضوع اعلام کرد:
«۲۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا بستری شده در بیمارستان های این شهر، زیر ۱۸ سال هستند».
در اهواز نیز به گفته رئیس دانشگاه جندی شاپور، «درصد زیادی از موارد بستری کنونی، کودکان زیر پنج سال هستند».
ایران بنا بر اعلام وزیر بهداشت و درمان از شامگاه پنجشنبه هفتم بهمن ماه به صورت رسمی با ششمین پیک همهگیری کرونا روبرو شد.
وزارت بهداشت و درمان در آخرین رنگبندی کرونایی، وضعیت را در هفت شهرستان قرمز، ۴۳ شهرستان نارنجی و ۲۱۷ شهرستان زرد اعلام کرده است. مسئولان وزارت بهداشت در مناطق مختلف هشدار دادهاند که با توجه به روند افزایش شمار بیماران، طی روزهای آینده شمار بیماران نیازمند بستری و آمارگ مرگ ناشی از کرونا دوباره افزایش خواهد یافت.
نظرها
نظری وجود ندارد.