ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۲۵۰ نماینده مجلس در بیانیه‌ای نسبت به کاهش فعالیت‌های هسته‌ای پیش از لغو تحریم‌ها به دولت هشدار دادند

همزمان با اظهارامیدواری طرف‌های مذاکرات احیای برجام به حصول توافق و به‌دنبال انتشار گزارش خبرگزاری رویترز از پیش‌نویس توافق، ۲۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای خطاب به ابراهیم رئيسی عضو هیئت مرگ و رئيس جمهوری ایران، اعلام کردند دولت ایران موظف به تصویب توافق وین در مجلس است.

در این بیانیه ۶ ماده‌ای که یکشنبه یکم اسفند/۲۰ فوریه منتشر شده است، نمایندگان مجلس به دولت یادآوری کرده‌اند که تنها در صورت تصویب نتبجه مذاکرات وین در مجلس می‌تواند به تعهدات هسته‌ای برجام برگردد.

نمایندگان مجلس گفته‌اند حالا که «مذاکرات ایران در مورد رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران به نقطه حساسی رسیده است»، دولت رئيسی باید با توجه به خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و «بدعهدی» اروپا، «از تجربه سابق درس عبرت بگیرد و با خط قرمز قراردادن منافع ملت ایران، بدون اخذ تضامین لازم، متعهد به هیچ توافقی با بدعهدان نشود». نمایندگان همچنین خواهان تضمین ایالات متحده  و اروپا برای عدم خروج از برجام و عدم استفاده از مکانیسم ماشه شده اند.

در بخش دیگری از این بیانیه خواسته شده ایالات متحده و تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) به «ملت ایران» تعهد بدهند که تحریم‌های هسته‌ای، تروریسم، موشکی و حقوق‌بشری علیه جمهوری اسلامی از جمله تحریم‌های آیسا، کاتسا و یوترن (U-Turn) را لغو می‌کنند.

تحریم‌های آیسا از سال ۱۹۹۵-۱۹۹۶ بر مبنای لایحه تحریم ایران یا قانون داماتو به اجرا درآمد. بر منبای این قانون فهرستی از بانک‌ها، شرکت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی تحت تحریم قرار گرفته و تمام شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی در صورت داشتن دادوستد بیشتر از ۲۰ میلیون دلار در حوزه میادین نفت و گاز ایران، فروش سلاح های کشتار جمعی و فناوری های مربوطه، تسلیحات پیشرفته متعارف و مشارکت در استخراج معادن اورانیوم، فروش بنزین، فراهم آوردن تجهیزات یا خدمات برای تولید نفت، گاز و محصولات پتروشیمی و حمل ونقل نفت خام ایران مجازات خواهند شد.

تحریم‌های کاتسا که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به صورت قانون درآمد و اجرایی شد، به قانون «مقابله با دشمنان ایالات متحده آمریکا از طریق تحریم» مربوط است و ایران، روسیه و کره شمالی را هدف قرار می‌دهد. تحریم‌های موشکی، تحریم‌های مرتبط با قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، تحریم‌های مرتبط با اشخاص و نهادهای مسئول در نقض حقوق بشر و تحریم‌های تسلیحاتی اعمال‌شده علیه ایران، در چارچوب تحریم‌های کاتسا قرار می‌گیرند.

تحریم‌های یوترن نیز تحریم‌های بانکی علیه ایران را در بر می‌گیرند.  

در بخش دیگری از این بیانیه که به نظر می‌رسد واکنشی به انتشار پیش‌نویس تأییدنشده توافق، در رویترز است، نمایندگان مجلس گفته‌اند ابتدا واشنگتن و اروپا باید به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها عمل کنند و ایران تنها پیش از راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها، برای اجرای تعهدات هسته‌ای خود اقدام کند. در ادامه این بخش آمده است:

«مطابق ماده ۷ قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی، دولت جمهوری اسلامی موظف است انجام تعهدات از سوی طرف غربی در لغو تحریم‌ها به ویژه تحریم‌های نفتی و بانکی و برگشت پول صادرات ایران به صورت بانکی و بدون هیچ مشکلی را به مجلس گزارش کند و در صورت تایید و تصویب مجلس، می‌تواند نسبت به گام‌های کاهشی در زمینه هسته‌ای اقدام نماید.»

بنا بر گزارش رویترز، دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات گفته‌اند در متن پیش‌نویس این توافق که بیش از ۲۰ صفحه است، گام نخست تعلیق غنی‌سازی از سوی ایران است و بعد سه مرحله دیگر آغاز می‌شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان وضعیت کنونی در وین را «لحظه حساس و شرایط حساس مذاکرات ایران در وین» خواند و گفت ایران «با خوش‌بینی و جدیت» برای رسیدن به «توافق خوب» در وین تلاش می‌کند، «به شرطی که طرف دیگر آماده اتخاذ تصمیمات سیاسی مورد نیاز باشد.»

 در شرایطی که طرف‌های برجام خواهان تسریع در روند رسیدن به توافق‌اند، امیرعبداللهیان طرف‌های غربی را به «بازی‌های دوگانه بر سر متن و زمان» متهم کرد و گفت اگر آمریکا و طرف غربی (واقع‌گرایانه) برخورد نکنند، حتما مسئول شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود.

وزیر خارجه ایران که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به این شهر سفر کرده است، یکشنبه در جریان ملاقات با خوسه مانوئل آلبارس، همتای اسپانیای خود هم مسئولیت تأمین منافع ایران را بر عهده طرف‌های اروپایی برجام انداخت و گفت:

«گفت‌وگوها در وین به نقطه‌ای رسیده است که نیازمند اتخاذ تصمیمات سیاسی طرف غربی برای رسیدن به توافق هستیم و در این راستا سه کشور اروپایی به ویژه باید به نقش خود به عنوان اعضای برجام‌ توجه کنند و تلاش کنند حقوق و منافع مشروع ایران رعایت شود».

با نزدیک‌تر شدن کشورهای عضو برجام به حصول توافق احتمالی در وین، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران نیز روز شنبه در یادداشتی تحت عنوان «عقب‌نشینی ممنوع» (عنوان کتابی از مجموعه نظریات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی درباره مذاکرات برجام) به تیم مذاکره‌کننده دولت رئيسی نسبت به «عقب‌نشینی» هشدار داد. یادداشتی که به نظر می‌رسد بیش از همه دغدغه حفظ وجهه مقام‌های ایران را داشته‌ باشد که با توافق بدون لغو همه تحریم‌ها مخالفت کرده بودند.

در بخشی از این یادداشت که همسو با مسئولان دولتی، ایالات متحده را به بازی با زمان و «فرسایشی کردن مذاکرات» متهم کرده، آمده است: «اکنون در مواجهه با مسائل اختلافی باقی مانده در مذاکرات، هر اقدامی از طرف جمهوری اسلامی که شائبه ایجاد عقب‌نشینی از موضع کنونی را به ذهن متبادر نماید، برای طرف مقابل به منزله این است که  اقدامات آنان برای اعمال فشار بر ایران پاسخ داده و یقینا در ادامه روند مذاکرات را با چالش مواجه خواهد کرد. آمریکایی‌ها اکنون به دنبال این هستند تا با بسیج افکار عمومی در ایران برروی مذاکرات اثر بگذارند. دستور کار رسانه‌ای گسترده آنان اکنون تحریف روند گفتگوهاست. بر همین مبناست که ضرورت دارد در این شرایط از افکار عمومی در داخل در مقابل پروژه عملیات روانی دشمن صیانت شده و همچنین هر اقدامی که شائبه عقب‌نشینی تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی را تلقی نماید و باعث تشجیع طرف مقابل شود، نیز ممنوع گردد.»

پیشتر علی خامنه‌ای هم «رسانه‌های معاند اسلام و ایران» را به در پیش گرفتن «سیاست قطعی تحریف واقعیت‌ها و به‌کار بستن دروغ‌های حرفه‌ای» متهم کرده و مسئولان جمهوری اسلامی را به جهادی ترکیبی علیه رسانه‌ها و فعالان فرا خوانده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.