ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران آب: هزاران قطعه ماهی در دینور آب کرمانشاه تلف شدند

خشکسالی و سدسازی غیراصولی و استفاده بی‌رویه برای کشاورزی باعث شده است که در دو هفته اخیر در دو مرتبه حدود ۱۵ هزار قطعه ماهی رودخانه دینورآب تلف شوند.

سطح آب رودخانه دینورآب کرمانشاه در منطقه میانراهان به شدت کاهش یافته و زندگی آبزیان این رودخانه را به خطر انداخته است.

فرشاد فتاحی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه دراین‌باره به خبرگزاری حکومتی صداوسیما مرکز کرمانشاه گفت:

«بر اساس برآورد‌های تخمینی در روز‌های اخیر حدود ۱۵ هزار قطعه ماهی در رودخانه دینور آب تلف شدند.»

در دو هفته اخیر، دو بار مرگ انبوه ماهیان در این رودخانه رخ داده است. ویدئوی زیر این اتفاق ناگوار را نشان می‌دهد:

به گفته فتاحی، خشک‌سالی و افزایش تبخیر آب، احداث سد، و احداث آب‌بند برای انحراف مسیر آب و مصرف آن جهت کشاورزی و باغداری به کاهش شدید دبی رودخانه و کاهش اکسیژن محلول در آب انجامیده و هزاران ماهی را در دو هفته اخیر تلف کرده است.

رودخانه دینورآب از به هم پیوستن چند رود دیگر ــ كنگره شاه، جاميشان و چمچمال ــ شکل می‌گیرد. این سرشاخه‌ها از کوه‌های غربی کندوله، شمال سرتخت و بخش سنقر و کوه‌های دهستان خدابنده‌لو سرچشمه می‌گیرند.

به گفته فتاحی، سد جامیشان سنقر کلیایی حق‌آبه زیست‌محیطی برای رودخانه دینورآب را تأمین نکرده است. این سد بر سرشاخه جامیشان رودخانه دینورآب بنا شده است.

ایران با بحران شدید آب و خشک‌سالی رویاروست. تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین و سوء مدیریت منابع آبی عاملان اصلی این بحران هستند. اما دولت جمهوری اسلامی سیاست‌های حکمرانی مطلوب برای تخفیف این بحران را اتخاذ نکرده است: نه برای مقابله با تغییرات اقلیمی و افزایش تاب‌آوری در برابر آن؛ و نه برای تصحیح شیوه مدیریت منابع آبی و پرهیز از طرح‌های سازه‌ای همچون سدسازی و انتقال آب.

در کرمانشاه، به گزارش اداره کل هواشناسی این استان، میزان بارش‌ها نسبت به متوسط بلندمدت این منطقه ۳۳ درصد کاهش داشته است. در سنقر کلیایی، محل احداث سد جامیشان، میزان بارش‌های امسال نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد کاهش نشان می‌دهد.

درباره آخرین پیامدهای بحران آب در گوشه و کنار ایران بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.