ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعدام دو زندانی بلوچ و یک زندانی افغانستانی در یک روز

این زندانی به اتهام مرتبط با موادمخدر اعدام شدند و رسانه‌های داخلی و مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز به صورت رسمی این اعدام‌ها را اعلام نکردند. در ماه‌های گذشته شمار اعدام‌ها در ایران افزایش یافته است و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران از این موضوع ابزار نگرانی کرده بود.

بنا به گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری، یکشنبه ۶ شهریور حکم اعدام دو زندانی بلوچ و یک زندانی افغانستانی که به اتهام «موادمخدر» در زندان‌های شیراز و بندرعباس محبوس بودند به اجرا درآمد.

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هویت دو زندانی بلوچ که در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شدند را رحیم قنبرزهی (غنی رودینی) فرزند غلام‌شاه، ۴۰ ساله متاهل و پدر سه فرزند، اهل زاهدان، و مجتبی خادمی‌نژاد، حدودا ۳۷ ساله و تبعه کشور افغانستان، عنوان کرده است.

هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشته است:

«رحیم قنبرزهی در سال ۹۶ در شهر فسا بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شیراز از به اتهام مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود و مجتبی خادمی‌نژاد نیز در سال ۹۶ در شیراز بازداشت و توسط دادگاه انقلاب این شهر از به اتهام مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.»

سازمان حقوق بشر مستقر در نروژ نیز که موارد نقض حقوق بشر در زمینه اعدام را مستند می‌کند، به نقل خبرگزاری «حال‌وش» نوشته است که یک زندانی بلوچ به اتهام مرتبط با موادمخدر یک‌شنبه ۶ شهریورماه در زندان بندرعباس اعدام شد.

بنا بر این گزارش هویت این شهروند بلوچ اسماعیل برگریزان، ۲۸ ساله و ساکن محمدآبادِ ایرانشهر اعلام شده است. این شهروند بلوچ پدر یک کودک خردسال بود و سال ۱۳۹۷ در بندرعباس بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

بنا به گزارش هرانا و سازمان حقوق بشر ایران اعدام این سه زندانی تاکنون از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در تازه‌ترین گزارش خود یکم شهریورماه منتشر شد، از افزایش حرومیت‌های خودسرانه از زندگی و افزایش اعدام‌ها در ایران شدیدا ابراز نگرانی کرده بود و خواستار متوقف شدن این اعدام‌ها و تغییر قوانین جمهوری اسلامی منطبق با قوانین بین‌المللی شده بود.

در گزارش جاوید رحمان اشاره شده که در سال ۲۰۲۱ حداقل ۳۳۰ نفر از جمله حداقل دو کودک-مجرم و ۱۰ زن اعدام شده‌اند که در مقایسه با سال قبل از آن افزایش چشم‌گیری داشته است و از اول ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲، حداقل ۲۵۱ نفر از جمله دست‌کم شش زن و پنج شهروند افغان اعدام شدند که دو برابر تعداد اعدام‌شدگان در شش ماه اول سال ۲۰۲۱ است.

در این گزارش هم‌چنین اشاره شده بود که بیشترین آمار اعدام‌ها مربوط به اقلیت بلوچ و کُرد در ایران است.

دو سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل و بنیاد عبدالرحمن برومند نیز چهارشنبه ۲۷ ژوئیه / ۵ مرداد طی یک بیانیه مطبوعاتی نسبت به افزایش شمار اعدام‌ها در ایران هشدار دادند و خواستار توقف «موج دهشتناک اعدام‌ها در ایران» شدند.

طبق گزارش عفو بین‌الملل حداقل ۶۵ نفر (۲۶ درصد) از اعدام‌شدگان شش ماه نخست سال ۲۰۲۲ متعلق به اقلیت بلوچ هستند که حدود ۵ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. بیش از نیمی از اعدام شهروندان بلوچ، حدود ۳۸ نفر، به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.