جنبش ز.ز.آ و نوزدهمین روز اعتراضهای سراسری: خیابان همچنان بیدار است
علیرغم سرکوب شدید و بازداشتهای گسترده، جنبش «زن، زندگی، آزادی» وارد نوزدهمین روز خود شد. زنان همچنان روسریها در هوا برافراشتند به قانون ضدزن و خجاب اجباری اعتراض کردند.
به رغم سرکوب شدید و بازداشتهای گسترده، اعتراضها به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی هرچند پراکنده و محدود، برای نوزدهمین شب متوالی ادامه پیدا کرد.
معترضان در شهرهای مختلف همانند نوزده روز گذشته با برداشتن روسری، مسدود کردن خیابانها و سر دادن شعارهای ضدحکومتی به اعتراض پرداختند.
بازداشت فعالان دانشجویی، صنفی و کارگری، زنان و آزادی اطلاعات و اینترنت نیز ادامه داشت.
صداوسیما نیز بار دیگر با پخش اعترافهای اجباری علیه کارگران و خانوادههای جانباختهها به سناریوسازی امنیتی پرداخت.
خیابان بیدار است
روز چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۱ اعتراضهای سراسری مردمی در ایران وارد نوزدهمین روز خود شد تا یکی از طولانیترین اعتراضها در طول حیات ۴۳ جمهوری اسلامی را رقم بزند.
بر اساس ویدیوها و تصاویر منتشر شده، شهرهای سنندج، تهران، قم، تالش، اصفهان و سمنان ادامه پیدا کرد.
روز گذشته در اصفهان سه زن بر روی پلی بنری نصب کردند که روی آن نقشه ایران و یک زن قرار داشت و در زیرش نوشته شده بود «نفر بعدی یکی از ماست»، سپس در حالیکه روسریهایشان از سر برداشتند آنها را در هوا میچرخانند. این ویدیو روز گذشته پربینندهترین ویدیو در شبکههای اجتماعی تبدیل شد.
گروهی از زنان نیز در تجریش تهران با برداشتن روسریهایشان در وسط خیابان به راهپیمایی پرداختنند و خودروها با زدن بوق از حرکت آنها حمایت کردند.
نسبت به دیگر شبهای گذشته، چهارشنبهشب ۱۳ تصاویر و ویدیوهای کمتری از اعتراضها منتشر شد و یکی از مهمترین دلایل آن میتواند ایجاد اختلال و قطعی اینترنت در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل که توسط کاربران گزارش شد.
شهر سنندج که از اولین روز اعتراضها بدون وقفه به اعتراض ادامه داده است، چهارشنبهشب نیز شاهد یکی از گستردهترین اعتراضها بود. بر اساس ویدیوهای محدودی که از اعتراضهای شب گذشته این شهر منتشر شده است، معترضان که عمدتا جوانان هستند، با روشن کردن آتش مسیرها را مسدود کردهاند و شعار «مرگ بر دیکتار» سر میدهند.
در شهر کاشان واقع در استان اصفهان نیز معترضان تصویر بزرگی از مهسا (ژینا) امینی، دختری که کشته شدنش توسط گشت ارشاد به نماد اعتراضات و جنبش «زن، زندگی، آزادی» تبدیل شده است را بر سر در «باغ فین» این شهر نصب کردند.
در پونک تهران نیز معترضان بر بالای پشت بام و پنجره خانه همانند شبهای گذشته شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
روز گذشته مدارس و دانشگاهها هم شاهد اعتراضهای محدودی بودند و بر اساس ویدیوهایی که منتشر شده است، تنها دانشآموزان در شهر کرج بعد از اتمام مدارس به خیابان آمده و دست به اعتراض زدند.
در ویدیویی که از اعتراض دانشآموزان در کرج منتشر شده است، دختران دانشآموز همانند روزهای گذشته با برداشتن مقنعههایشان در خیابان راهپیمایی میکنند و شعار «مرگ بر خامنهای» سر دادند.
ویدیوهای دیگری هم از اعتراض دانشآموزان منتشر شده است، اما مشخص نیست این ویدیوها مربوط به روز چهارشنبه ۱۳ مهر است یا روزهای گذشته که به تازگی منتشر شده است. زمانه چون مستقلا قادر به تایید آنها نیست از بازنشر این ویدیوها خودداری میکند.
تحصنها و تجمع دانشجویان در دانشگاهها نیز روز گذشته با کاهش روبهرو بود و بر اساس گزارشها تنها در دانشگاه هنر اسلامی تبریز دانشجویان با اعلام همبستگی با اعتصابات سراسری دانشجویان در تحریم کلاسها و اعتراض به سرکوبهای گسترده دست به تحصن زدند.
آنچه که مشخص است، اعتراضها در ایران اگرچه در ظاهر فروکش کرده، اما کاملا متوقف نشده و به صورت پراکنده در نقاط مختالف ادامه دارد.
بازداشتهای گسترده ادامه دارد
روز گذشته در راستای سیاست سرکوب و ارعاب جمهوری اسلامی، تعداد زیادی فعالان حوزههای مختلف بازداشت شدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده دستکم شش تکنولوژیست حوزه آیتی و فناوری اطلاعات به نامهای امیر میرمیرانی (جادی)، میلاد نوری، آرین اقبال، حسین درواری، عادل طالبی، و محسن طهماسبی بازداشت شدند. همه این افراد از جمله مخالفان طرح صیانت هستند و احتمال میرود بازداشت آنها با این مخالفت مرتبط باشد.
سعید شیرزاد، زندانی سیاسی سابق و علی شیرزاد برادر او نیز بازداشت شدند.
افراد زیر از جمله بازداشتشدگان هستند:
سپیده سالاروند، پژوهشگر اجتماعی و فعال حقوق کودک، یحیی پاتشیکپور، دانشجوی ارشد هنر دانشگاه شهید باهنر کرمان، آناهیتا هاشمیپور، دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران، علیرضا آزاد و محمدمهدی محمدی، دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و زهرا سواريان شاعر و نویسنده آبادانی.
ندا ناجی، فعال مدنی و از حامیان کارگران نیز که ۱۰ مهر بازداشت شده بود، بر اساس اطلاعات رسیده به زمانه طی تماسی که با خانوادهاش داشته است، اعلام کرده در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد.
پخش اعترافهای اجباری
شب گذشته، اخبار ۲۰:۳۰ که از شبکه دوم صداوسیما پخش میشود، بار دیگر خانواده جان باختههای اعتراضهای روزهای گذشته به منظور اعتراف اجباری مقابل دوربین گذاشت.
اخبار شبکه یک نیز با نشان دادن تصاویر فعالان کارگری در سناریوسازی تازهای کوشید آنها را به اعتراضهای اخیر مرتبط کند.
آنیشا اسداللهی، زندانی سیاسی که در ماههای گذشته در جریان بازداشت گسترده فعالان صنفی و کارگری به همراه همسرش کیوان مهتدی بازداشت شده، در توییتر خود به اخبار شبکه یک واکنش نشان داده است.
اخبار ۲۰:۳۰ نیز با پخش گزارشی در مورد کشته شدن نیکا شاکرمی، دختر نوجوان ۱۶ سالهای که ۲۹ شهریور ماه در جریان اعتراضها گُم شد و بعد از ۱۰ روز جنازه او پیدا شد، پخش کرد.
در این گزارش ۲۰:۳۰ تلاش کرده بود مرگ او را به علت سقوط از ارتفاع جلوه دهد. خاله و دایی نیکا شاکرمی که در بازداشت به سر میبرند در این گزارش به اعتراض اجباری وادار شدهاند. این گزارش حاوی تناقضهای بسیار زیادی در حالی پخش شد که قبل از آن بیبیسی فارسی با انتشار مدرک جواز دفن نیکا شاکرمی نشان داده بود که مرگ او بر اثر «صدمات متعدد ناشی از جسم سخت» بوده است.
باید اشاره کرده که هشتگ #نیکا_شاکرمی در دو روزه گذشته به ترند اول توییتر فارسی تبدیل شده است و تاکنون بیش از ۴ میلیون بار کاربران با استفاده از این هشتگ توییت زدهاند.
هشتگ مهسا امینی نیز نزدیک به ۲۰۰ بار تاکنون استفاده شده است که یک رکورد جهانی محسوب میشود.
روز گذشته انجمن مردم نهاد «جمعیت امام علی» با حکم دادگاه انقلاب منحل شده است طی بیانیهای که در صفحه اینستاگرام هواداران این انجمن منشتر شده است، بیش از ۵۰۰ عضو جمعیت امام علی به استفاده کودکان از حوادث اخیر و به صورت مشخص «سرکوب» اعتراض کرده و آن را محکوم کردند.
در بخشی از این با اشاره به اغفال کودکان توسط نهادهای امنیتی آمده است:
«از برخی کودکان میشنویم که همکلاسیهایشان را با دادن چند کیسه آذوقه، برای سرکوب به خیابان فراخواندهاند تا نه از حق خود که از ناحق به دفاع برخیزند»
در روزهای گذشته تصاویری از کودکان که در لباس نیروهای یگان ویژه در خیابان با تجهیزات سرکوب مانند سپر و باتون حضور داشتند، واکنشهای گستردهای را به همراه داشت و از استفاده حکومت جمهوری اسلامی و نیروهای امنیتی از کودکان به عنوان کودک-سرباز در خشونتها و سرکوب معترضان حکایت داشت.
انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز نیز سهشنبه ۱۲ مهر با صدور بیانیه مشابهی به استفاده کودکان در سرکوب اعتراض کرد.
نظرها
mashang
اون تابلوی بالای تخته سیاه منو یاد گفتهء زیرکی میندازه که معتقد بود نمیشه هم رحمان و رحیم بود هم قاسم الجبارین!!!!بعبارتی ساده تر مثل اینه که کسی مدافع حقوق بشره ولی اوقات بیکاری اعدام هم میکنه!!!! تضاد های حیرت آور در آئین اسلام
سعید
گر زلف پریشانت در دست صبا افتد. هر جا که دلی باشد در دام بلا افتد.