بلاتکلیفی زنان بازداشتشده در «کانون اصلاح و تربیت» سنندج
در جریان خیزش «ز.ز.آ» دهها زن در مناطق کُردنشین بازداشت شدند. زنان بازداشتشده از روزها پیش در کانون اصلاح و تربیت سنندج تحت بازجویی قرار گرفتهاند. در روزهای گذشته عدهای از آنها با تودیع قرار وثیقه موقتاً آزاد شدند، ولی تعدادی دیگر کماکان در بلاتکلیفی بهسر میبرند.
اعتراضهای مردمی به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی کماکان ادامه دارد.
در این مدت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی برای ایجاد رعب و وحشت و سرکوب بیشتر این اعتراضات، اقدام به بازداشت گسترده شهروندان و فعالان مدنی، علیالخصوص فعالان حوزه زنان کردند.
به تازگی آژانس خبری «کُردپا»، در گفتوگو با یکی از زنان بازداشتشده در «کانون اصلاح و تربیت» سنندج که اخیراً با تودیع قرار وثیقه آزاد شده، به وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات جاری در این زندان پرداخته است.
در این گزارش همچنین اسامی ۵۸ تن از زنان بازداشتشده در شهرهای سنندج، مریوان، پاوه، بوکان، بیجار، مهاباد، کامیاران، دهگلان، ایلام، مازنداران، کرمانشاه، تکاب، تهران، و پیرانشهر محرز شده است.
به علاوه، «کُردپا» گزارش کرده که ۲۳ زن از شهرهای پاوه، تکاب، مهاباد، کرمانشاه، مازندران، ایلام، بوکان، پیرانشهر و تهران که در زندان و بازداشتگاههای غیر از سنندج نگهداری میشوند، در بازداشت بهسر میبرند.
شرایط نامناسب زنان بازداشتشده در «کانون اصلاح و تربیت» سنندج
کانون اصلاح و تربیت سنندج که بهعنوان زندان زنان در سنندج از آن استفاده میشود، دارای ۵ بند است.
منبع گفتوگو کننده با «کُردپا»، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر و با توجه به موج دستگیری گسترده در ارتباط با اعتراضات، این زندان بسیار شلوغ است و بازداشتشدگان تحت بازجویی مداوم، توهین، تهدید و ارعاب شدید قرار دارند، گفته بازداشتشدگان از شهرهای سنندج، کامیاران، بیجار، دهگلان و بانه در این زندان نگهداری میشوند و شمار آنها نزدیک به ۶۰ تن است.
به گفته این منبع آگاه، بازداشتشدگان شامل دو گروه هستند؛ گروهی که در جریان تجمعات اعتراضی بازداشت شدهاند و گروهی که به صورت «هدفمند» و بیشتر در منزل و محل کار با شکایت اداره اطلاعات دستگیر شدهاند:
«گروه اول نزدیک به ۵۰ زن هستند که بیشتر آنها دانشجو هستند و بعد از تشکیل پرونده با تودیع وثیقه کمکم در حال آزادی موقت آنها هستند. این افراد که در جریان اعتراضات بازداشت شدهاند، بعد از بازداشت به کلانتری و سپس کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شدهاند. آنها بههنگام بازداشت و در کلانتری بهشدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتهاند».
این منبع آگاه، در رابطه با گروه دوم بازداشتشدگان در زندان «اصلاح و تربیت» سنندج چنین توضیح میدهد:
«گروه دوم نیز، شامل زنانی هستند که به صورت هدفمند و با شکایت نهاد امنیتی اداره اطلاعات بازداشت شدهاند و پروندهسازی علیه آنها نیز توسط همین نهاد انجام میگیرد. از جمله این افراد میتوان به لیلا پاشایی، منیر محمدی، گشین فرهادیان، لیلا عباسی، اوین راستی، فرانک رفیعی، ماهرو هدایتی، بهار زنگیبند، آزاده جماعتی، سارینا شریفی و ژینا مدرسگرجی اشاره کرد که به جز خانم مدرسگرجی بقیه افراد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدهاند».
به گفته این منبع آگاه، گروه اول از بازداشتشدگان در خیابان و از سوی نیروهای سرکوب بازداشت میشوند و سایر بازداشتهای «هدفمند» و پروندهسازی علیه آنها به اداره اطلاعات سپرده میشود.
بر اساس تحقیقات شبکه حقوق بشر کردستان، از آغاز اعتراضات مردمی به قتل ژینا (مهسا) امینتی تا این لحظه بیش از دو هزار شهروند کُرد از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند. با گذشت چند روز کماکان از وضعیت اغلب بازداشتشدگان علیرغم پیگیریهای خانوادهها همچنان اطلاع دقیقی در دست نیست.
نظرها
نظری وجود ندارد.