ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پایان معاملات تجاری و سرمایه‌گذاری آلمان در ایران

وزارت اقتصاد آلمان می‌گوید دیگر جز در موارد نادر و استثنایی ضمانت صادرات، تجارت و سرمایه‌گذاری با ایران صادر نخواهد کرد. حجم تجارت آلمان با جمهوری اسلامی در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ حدود ۱ میلیارد و پانصد هزار یورو بوده است ولی گویا برلین قصد دارد این تجارت را به صورت یک‌طرفه متوقف کند.

دولت فدرال آلمان کمک به ایران را متوقف می‌کند و دلیل آن سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات سراسری در ایران است. از این پس ضمانت‌های اعتبار صادراتی و سرمایه‌گذاری و همچنین برنامه‌های آموزشی و تسهیلات شرکت در نمایشگاه‌های تجاری متوقف می‌شود.

شرکت‌های آلمانی دیگر نمی‌توانند هنگام تجارت با ایران به تضمین‌های صادرات و سرمایه‌گذاری دولت فدرال تکیه کنند. وزارت اقتصاد دولت آلمان می‌گوید که وخامت وضعیت در ایران «بسیار جدی» است و دولت فدرال  ابزارهای تأمین مالی تجارت خارجی و مسیرهای تجارت میان آلمان و ایران را به حالت تعلیق در آورده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، علاوه بر ضمانت‌های اعتبار صادراتی و سرمایه‌گذاری، مذاکرات در حوزه انرژی با ایران، برنامه آموزش مدیران و برنامه حضور ایرانی‌ها و آلمانی‌ها در نمایشگاه‌های تجارت خارجی نیز تعلیق می‌شود.

تنها شرط برای استثنا قائل شدن در شرایط جدید «دلایل انسانی قابل اعتماد و تایید شده» است.

از آغاز اعتراضات سراسری در ایران، آلمان در میان کشورهای اروپایی، سخت‌ترین موضع را در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است. فشار دو.لت آلمان برای تامین این هدف بود که جمهوری اسلامی دست از سرکوب معترضان بردارد. نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در ۱۰۰ روز گذشته به شکل بی‌‌رحمانه‌ای اعتراضات سراسری در ایران را سرکوب کرده‌اند.

این اعتراضات سراسری پس از قتل ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و از روز ۲۵ شهریور آغاز شد و هنوز ادامه دارد.

در همین مدت به گفته فعالان حقوق بشر، صدها معترض کشته و هزاران نفر زندانی شده‌اند. در چندین مورد، تظاهرکنندگان به اعدام محکوم شده‌اند و حکم اعدام دو معترض هم اجرایی شده است.

روابطی که از چهار سال پیش کاهش یافته بود

بر اساس اطلاعات وزارت اقتصاد آلمان، صدور ضمانت صادرات و سرمایه گذاری برای ایران برای چندین دهه معلق بود و تنها از سال ۲۰۱۶، پس از لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا پس از اجرای برجام، برای مدت زمان کوتاهی این ابزارها دوباره استفاده شد.

در این مدت، به عنوان مثال، ضمانت‌هایی برای چند پروژه اعطا یا تمدید شد. با این حال، در پایان سال ۲۰۱۸ و با خروج آمریکا از برجام تا اکنون، دولت آلمان هیچ ضمانت‌نامه سرمایه‌گذاری و تجاری جدیدی صادر نکرده است. همین امر در مورد ضمانت‌های اعتبار صادراتی نیز صدق می‌کند: دولت فدرال در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ ضمانت‌هایی را به عهده گرفت، اما از سال ۲۰۱۹ این موارد هم متوقف شد. اکنون وزارت اقتصاد با رایزنی با ادارات دولتی تصمیم گرفته است که ابزارهای ذکر شده را به طور کامل متوقف کند.

بر اساس گزارش وزارت امور اقتصادی، حجم تجارت آلمان و ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۱٫۷۶ میلیارد یورو بوده است. بین ژانویه تا سپتامبر سال جاری به ۱٫۴۹ میلیارد یورو رسیده است. سال‌ها پیش، شرکت‌های آلمانی هنوز امید زیادی به تجارت با ایران داشتند. با این حال، به دلیل تحریم‌های آمریکا پس از خروج از برجام، ریسک معامله با ایران افزایش یافت و شرکت‌ها در سطح وسیعی عقب‌نشینی کردند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فرهاد - فرهادیان

    در روزهای اخیر ما شاهد تغییر مواضع غرب نسبت به جمهوری اسلامی هستیم که نشان می دهد که ابتدا امریکا پیام انقلاب ایران را درست در موضع خود مردم ایران یافته است سپس این بریتانیا هلند و در نهایت آلمان است که برای انقلابیون پیامش را ارسال کرده است و اینها کشورهای بسیار مهمی برای تعیین سیاستهای جهانی هستند برعکس فرانسه و کانادا هنوز در بین گروههای دست راستی اپوزسیون دنبال متحد می گردد و هیچ تحلیل درستی از شرایط ایران ندارند مواضع چهار کشور غربی مواضعی دلگرم کننده برای انقلابیون ایران است زیرا برای بازسازی کشور ما به تجارت و مبادلات اقتصادی از جمله دست یافتن به تکنولوزی و صنعت روز آن کشورها به شکلی افراطی نیازمند هستیم و امیدواریم که این رابطه ی دلگرم کننده عمیق تر نیز شود نه تنها شرکای تجاری بلکه بعنوان دوست با روابط دموکراتیک و حامی همدیگر بوده و البته این تهدید کننده ی هیچ دولت و سیاستی دموکراتیک در دنیا نخواهد بود