ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عمران خان، نخست‌وزیر برکنار شده پاکستان بازداشت شد

عمران خان را به اتهام فاسد مالی دستگیر کرده‌اند. هواداران عمران خان پس از بازداشت او در چندین شهر به خیابان‌ها آمدند و دست به اعتراض زدند.

سازمان مبارزه با فساد پاکستان سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت / ۹ مه عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان را در دادگاه عالی اسلام‌آباد بازداشت کرد. عمران‌ خان درحالی که برای کسب قرار وثیقه مرتبط با چند پرونده قضایی به دادگاه عالی اسلام‌آباد مراجعه کرده بود، دستگیر شد.

رعنا ثناالله، وزیر کشور پاکستان به خبرنگاران گفت خان به‌رغم ابلاغیه‌های صادرشده قبلی در دادگاه عالی حاضر نشده بود و به همین دلیل دستگیر شد.

او اتهامات علیه خان و همسرش را دریافت زمینی به ارزش ۲۴,۷۰ میلیون دلار از کسی که مقامات بریتانیایی او را متهم به پولشویی کرده‌اند، دانست.

حکم بازداشت عمران خان به اتهام فساد مالی ۱۱ اردیبهشت / یکم مه صادر شده بود. خان از زمان برکناری از قدرت بیش از ۱۰۰ پرونده ثبت‌شده قضائی دارد که پرونده فساد مالی تنها یکی از آن‌هاست. او چهار سال از دوره پنج ساله نخست‌وزیری خود را سپری کرده بود.

فیلم بازداشت نخست‌وزیر پیشین پاکستان که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است ده‌ها نیروی امنیتی را نشان می‌دهد که با تجهیزات ضدشورش خان را احاطه کرده و با گرفتن بازوهایش به داخل یک ون سیاه‌رنگ هدایت می‌کنند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بازداشت عمران خان یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که او تبانی فرمانده وقت ارتش پاکستان با نیروهای سیاسی تشکیل‌دهنده دولت ائتلافی کنونی را دلیل برکناری خود از قدرت دانسته و مقامات ارشد سازمان اطلاعات ارتش (ISI) را به طراحی ترور خود و فرمانده سابق ارتش و همچنین سرکوب رهبران و فعالان سیاسی حزبش متهم کرده بود.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان روز سه‌شنبه در توییتر این اتهامات را رد کرد و عمران خان را به نقض قانون اساسی، بی‌اعتنایی به امنیت کشور و سوء استفاده از جایگاه قوه قضائیه برای فشار بر دولت متهم کرد.

پس از بازداشت عمران خان تنش در شهرهای بزرگ پاکستان بالا گرفت. صدها هوادار او خیابان‌ها را در لاهور، شهر زادگاه خان و همچنین استان خیبر پختونخوا در شمال غربی این کشور مسدود کردند. در لاهور ارتش به حالت آماده‌باش در آمد. شاهدان عینی به رویترز گفتند معترضان یک جاده اصلی در شهر بندری کراچی را هم مسدود کردند.

پیش از این، تلاش‌های قبلی برای دستگیری خان از خانه‌اش در لاهور نیز منجر به درگیری‌های شدید بین هواداران او و نیروهای امنیتی شده بود.

حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به‌رهبری عمران خان از هواداران خود خواست تا پاکستان را تعطیل کنند. این حزب در توییتر نوشت: «مردم پاکستان، زمان شما فرا رسیده است. خان همیشه از شما حمایت کرده است، اکنون زمان آن رسیده که از او دفاع کنید.»

حزب تحریک انصاف اعلام کرد که یک جلسه اضطراری با شرکت رهبران این حزب برای بحث در مورد چگونگی واکنش به دستگیری عمران خان برگزار می‌کند.

عمران خان، ۷۰ ساله، قهرمان سابق کریکت که سیاستمدار شده است، از زمانی که در ماه آوریل سال گذشته از نخست‌وزیری برکنار شد، حتی پس از مجروح شدن در حمله نوامبر به کاروان او در راهپیمایی اعتراضی به سمت اسلام‌آباد، هیچ نشانه‌ای از کاهش مخالفت‌ها و اعتراض‌های خود علیه دولت کنونی نشان نداده و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده است.

بازداشت او زمانی صورت می‌گیرد که پاکستان با بدترین بحران اقتصادی در دهه‌های اخیر روبه‌روست و تورم بالا و کاهش رشد، مردم این کشور را با مشکلات معیشتی روبه‌رو کرده است. ذخایر ارزی به سختی برای واردات یک ماهه کفایت می‌کند و از سوی دیگر بسته نجات صندوق بین‌المللی پول ماه‌هاست که به تعویق افتاده است.

درگیری‌های سیاسی در پاکستان امری رایج است و هیچ نخست‌وزیری هنوز یک دوره کامل صدارت خود را به انجام نرسانده و ارتش تقریباً در نیمی از تاریخ این کشور قدرت را در دست داشته است.

خان و ارتش پس از سال‌ها همکاری نزدیک در سال ۲۰۲۱ با هم اختلاف پیدا کردند. مخالفان خان و بسیاری از منتقدان برجسته می‌گویند که ارتش در انتخابات ۲۰۱۸ به خان کمک کرد تا به قدرت برسد. خان این موضوع را رد می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.