ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بلینکن برای گفت‌وگو درباره «همکاری‌های استراتژیک» به عربستان سعودی سفر می‌کند

همکاری‌های راهبردی آمریکا و عربستان سعودی در منطقه از جمله مسئله ایران مورد بحث دو طرف قرار خواهد گرفت. آمریکا از نزدیکی ریاض به تهران استقبال کرده و می‌خواهد عربستان را به اسرائیل هم نزدیک کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته آینده به عربستان سعودی سفر خواهد کرد. این نخستین سفر او به عربستان سعودی از زمان توافق تهران و ریاض برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با میانجی‌گری پکن است.

وزارت امور خارجه آمریکا گفت بلینکن در جریان سفر خود که از ۱۶ خرداد / ۶ ژوئن آغاز می‌شود، با مقامات سعودی دیدار و در مذاکرات شورای همکاری خلیج فارس شرکت خواهد کرد.

براساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا همکاری راهبردی ایالات متحده و عربستان سعودی در مورد مسائل منطقه‌ای و جهانی و طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله همکاری‌های اقتصادی و امنیتی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

مقامات آمریکایی بارها بر تعهد خود به اتحاد با عربستان سعودی و امنیت این کشور تأکید کرده‌اند. از زمان توافق عادی‌سازی روابط ریاض با تهران، آن‌ها نیز محتاطانه از این روابط استقبال کرده‌اند. بلینکن در ماه مارس پس از اعلام این توافق گفت:

از دیدگاه ما، هر اقدامی که بتواند به کاهش تنش‌ها، جلوگیری از درگیری و مهار اقدامات خطرناک یا بی‌ثبات‌کننده ایران کمک کند، اقدام خوبی است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا اشاره‌ای به یمن نشده است. واشنگتن از پایان دادن به جنگ چند ساله در یمن حمایت کرده است. در این جنگ عربستان سعودی و شرکای آن در برابر شورشیان حوثی یمن که متحد ایران هستند، قرار گرفتند.

پس از توافق ریاض و تهران، عربستان سعودی و حوثی‌ها در ماه آوریل وارد گفت‌وگوهای مستقیم شدند که منجر به توافق مبادله زندانیان شد.

اوایل این هفته، باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه، طی یک جلسه توجیهی به سناتورهای آمریکایی گفت که توافق ایران و عربستان سعودی صرفاً اقدامی در جهت «تنش‌زدایی» است. لیف گفت: «این یک آشتی یا نزدیکی بزرگ یا عادی‌سازی کامل [روابط] نیست.»

دو کشور در واقع با عادی‌سازی کامل روابط و از سرگیری روابط دیپلماتیک موافقت کرده‌اند.

لیف همچنین نقش چین در تضمین این توافق را کم‌اهمیت جلوه داد و گفت:

این توافق - من تصریح می‌کنم - با میانجی‌گری چینی‌ها انجام نشده است. آن را میزبانی کردند. ایرانی‌ها و سعودی‌ها همه توافق‌ها و بحث‌ها را خود انجام دادند.

لیف افزود که این توافق اساساً بر مسئله یمن متمرکز است، زیرا سعودی‌ها برای «دنبال کردن پروژه مدرن‌سازی اجتماعی-اقتصادی» خود در راه آرامش بیشتر در منطقه تلاش می‌کنند.

در زمانی که روابط بین عربستان سعودی و ایران رو به بهبود است، تنش‌ها بین تهران و واشنگتن افزایش یافته و دیپلماسی بین دو کشور متوقف شده است زیرا ایران برنامه هسته‌ای خود را پیش می‌برد.

به‌رغم توافق تهران و ریاض، مقامات آمریکایی می‌گویند به فشار برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل ادامه می‌دهند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا ماه گذشته در  یک سخنرانی گفت:

ما قفل حریم هوایی عربستان سعودی و عمان را برای پروازهای غیرنظامی به و از اسرائیل و آسیا باز کرده‌ایم - گامی در مسیر این‌که امیدواریم به عادی‌سازی کامل روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی تبدیل شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.