مجازات بازنشستگان با تحمیل گرسنگیِ بیشتر جواب نداد! تجمع اعتراضی دست کم در ۱۷ شهر
برای یک بازنشسته پروندهسازی کردهاند، چون شعار داده: «زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در راه آزادگی»
با وخیم شدن وضعیت اقتصادی، اعتراض به کاهش مستمر سطح معیشت گسترش یافته است. در کنار اعتراضهای کارگری نسبت به پایین بودن سطح معیشت، تعویق مطالبات و اخراج دسته جمعی، اعتراضهای بازنشستگان از ارکان مقاومت محرومان و زحمتکشان هستند. قشر حداقلگیر، از جمله بازنشستگان تامین اجتماعی، قادر به تامین هزینههای روزمره زندگی نیستند. آنان با برگزاری تجمعات هفتگی خواستار پاسخگویی مسئولان میشوند. یکشنبه چهارم و دوشنبه پنجم تیر دستکم در ۱۷ شهر تجمعاتی از سوی بازنشستگان برگزار شد.
یک روز پس از آن که دادگاه انقلاب اهواز تعدادی از بازنشستگان خوزستان را به جرم تجمع و اعتراض به گرسنگی محاکمه کرد، بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، صنعت فولاد، فرهنگیان بازنشسته و بازنشستگان مخابرات در دستکم ۱۷ شهر به خیابان آمدند و به سطح پایین معیشت خود اعتراض کردند. در اصفهان بازنشستگان مخابرات خطاب به مسئولان بنیاد تعاون سپاه اعلام کردند: «مدیران تعاون سپاه، ما بازنشستگان تا زمانی که به حق قانونی خود نرسیم، به تجمع ادامه خواهیم داد.»
یکشنبه چهارم تیر کارگران بازنشسته فولاد اصفهان هم در تداوم تجمعات اعتراضی خود مقابل ساختمان صندوق فولاد در اصفهان تجمع کردند. آنها به سطح نازل معیشت خود، عدم پرداخت مطالبات معوقه و بیمه درمانی ناکارآمد معترضند.
فرهنگیان بازنشسته یزد، یکشنبه چهارم تیر، در اعتراض به عدم اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند و خواستار پاسخ شدند.
دوشنبه پنجم تیر، بازنشستگان شرکت مخابرات در مراکز چندین استان شامل استان مرکزی، ایلام، لرستان، هرمزگان، لرستان، مازندران، کردستان، اصفهان و چارمحال و بختیاری مقابل دفاتر شرکت مخابرات تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. بازنشستگان مخابرات به عدم اجرای کامل آئیننامه پرسنلی و استخدامی توسط شرکت مخابرات، حذف ملحقات مزد از قبیل بن خواروبار، و عدم دسترسی کامل به بیمه تکمیلی معترضاند. در ادامه سالها اعتراض، از ابتدای سال جاری هر دوشنبه در مراکز استان مقابل اداره مخابرات تجمع میکنند اما نتیجهای نگرفتهاند.
در کنار تجمعات اعتراضی بازنشستگان اعتراض کارگران شاغل نیزبه تعویق مزدها، عدم امنیت شغلی و بیکارسازی دسته جمعی ادامه دارد.
دوشنبه ۵ تیر، گروهی از کارگران رسمی نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند و سپس با مراجعه به دفتر مدیریت اداری خواستار پاسخگویی شدند. بنا بر خبر منتشر شده، «این کارگران نسبت به کاهش مزد مبنا، کاهش گروه شغلی و کاهش رتبه و نیز عدم محاسبه سنوات خود در احکام کارگزینی معترض هستند، بگونهای که دستمزد این کارگران با احتساب افزایش مزد سالیانه و طرح بازنگری مشاغل از دستمزد سال قبل خود کمتر محاسبه شده است.»
کارگران نساجی بروجرد در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق، تجمع کارکنان تعاونیهای سهام عدالت در اعتراض به عدم امنیت شغلی و تعویق مطالبات در روز یکشنبه چهارم و تجمع گروهی از کارگران رسمی نیشکر هفت تپه روز دوشنبه پنجم تیر دیگر اعتراضات مطالباتی کارگران هستند.
اخراج دسته جمعی ۲۰۰ تن از فروشگاه رفاه تبریز، اخراجهای بیشتر در راه است
یکشنبه چهارم تیر، ۲۰۰ تن کارکنان شرکت رفاه تبریز در اعتراض به اخراج دسته جمعی دست به اعتراض زدند. کارفرمای فروشگاه زنجیرهای رفاه شعبه دروازه تهران (پل کابلی) تبریز با تعطیلی فروشگاه حدود ۲۰۰ تن کارکنان این فروشگاه را بیکار کرد. کارفرما علت تعطیلی فروشگاه را زیان ده بودن آن اعلام کرد. کارکنان بیکار شده گفتند از مدتی قبل زمزمه بیکارسازی کارکنان شنیده میشد و «در نهایت کارفرما با تعطیلی فروشگاه تیر خلاص را به اشتغال ما زد.»
حسین فتحی مدیر کل اداره کار آذربایجان شرقی در توضیح تعطیل کامل فروشگاه و اخراج همه کارکنان آن گفت این اتفاق در شعبههای دیگر این فروشگاه در سراسر کشور نیر رخ خواهد داد. او گفت: «مشکل تعدیل نیروی فروشگاه زنجیرهای رفاه کشوری است و تنها مشکل استان و شهر تبریز نیست.
او افزود: «فروشگاه زنجیرهای رفاه قصد دارد به دلیل زیاندهی تمامی شعبات خود در کشور را تعطیل کند. مسئولین فروشگاه رفاه در جلسه کمیسیون کارگری استان حضور یافتهاند تا وضعیت بررسی شود.»
او درباره سرنوشت ۲۰۰ تن شاغلان این فروشگاه توضیح روشنی نداد اما تاکید کرد در صورتی که این فروشگاه به شرکتهای دیگر واگذار نشود، «این افراد از حمایتهای بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.»
بنا بر توضیحات مدیر کل اداره کار آذربایجان شرقی، قرار است هزاران تن کارکنان فروشگاه رفاه در سایر نقاط کشور نیز به بیکاران کشور افزوده شوند.
حکومت اما پاسخی جز پرونده سازی امنیتی و صدور احکام سنگین ندارد. تازه ترین مورد از پرونده سازی و مجازات بازنشستگان توسط دستگاههای امنیتی و قضایی محاکمه شش تن از بازنشستگان خوزستان در دادگاه انقلاب اهواز است که روز شنبه سوم تیر برگزار شد.
مصداق اتهامات یکی از بازنشستگان سر دادن شعار «زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در راه آزادگی» است. دو تن از بازنشستگان متهم هم نیز به جرم اعتراض به سطح پایین معیشت، به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند که به پرداخت شش میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شد.
جزای نقدیِ اعتراض به گرسنگی
شنبه سوم تیر، دادگاه انقلاب اسلامی اهواز حکم تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی را اعلام کرد. آنها به جرم شرکت در تجمعات بازنشستگان به «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت» متهم شدند. فرزانه زیلایی یکی از وکیلان پرونده امصادیق تهامات بازنشستگان و حکم دادگاه را به طنز تلخ تشبیه کرد.
فرزانه زیلایی یکی از وکلای پرونده در باب مصداق اتهامات گفت:
در متن دادنامه یکی از موکلان را برای خواندن "زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در راه آزادگی، مرگ بر این بندگی، مرگ بر این زندگی" به فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی محکوم کرده اند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه نوشته است، دادگاه چهار تن از بازنشستگان متهم به نامهای محمد علی برون، داریوش زراسوند، علیرضا اکبری بیرگانی و فرهاد راهدار را تبرئه کرد. دو تن از بازنشستگان به نامهای بهرام گرگان و جهانشاه اسدی نیا بابت به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. دادگاه حکم حبس تعزیری را به پرداخت شش میلیون تومان جزای نقدی تبدیل کرد.
فرزانه زیلایی یکی از وکیلان پرونده در واکنش به حکم دادگاه آن را طنزی تلخ خواند و گفت:
طنز تلخ این دادنامه آنجاست که بازنشستگان از تورم و وضعیت طاقت فرسای معیشتیشان به تنگ آمدهاند و اما پاسخشان پرداخت جزای نقدی است که یا باید بپردازند یا باید به زندان بروند. بر کدام آیین و مسلک هستید که حق بازنشسته کهنسال را نمیدهید و کشان کشان به بازداشتگاههای امنیتیتان برده و حالا از نان بخور و نمیر سفرهشان نمیگذرید؟
نظرها
نظری وجود ندارد.