ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جمهوری آذربایجان به قره‌باغ حمله کرد

آذربایجان حمله جدیدی را به منطقه جدایی‌طلب قره‌باغ کوهستانی آغاز و اعلام کرد روسیه و ترکیه را در جریان قرار داده است. بیم آن می‌رود که تشدید تنش‌های نظامی، مناقشه قره‌باغ را به جنگی همه‌جانبه تبدیل کند.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه ۱۹ سپتامبر/۲۸ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک عملیات نظامی را در منطقه قره‌باغ کوهستانی آغاز کرده و حریم هوایی خود را به‌روی ارمنستان بسته است.

در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه از سوی وزارت دفاع کشور آذربایجان منتشر شد، حمله به قره‌باغ که تحت کنترل دولت خودخوانده ارمنی قرار دارد، «عملیات ضدتروریستی» خوانده شده است.

در این بیانیه آمده است:

نیروهای مسلح آذربایجان به فعالیت‌های ضدتروریستی در منطقه قره باغ برای سرکوب «تحرکات گسترده» ادامه می‌دهند.

سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواهان توقف حملات شدند

شبکه الجزیره به نقل از استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد نوشت: وضعیت قره باغ کوهستانی «بسیار نگران کننده» است. سخنگوی سازمان ملل خواهان قطع عملیات نظامی آذربایجان شد و گفت: «بسیار مهم است که همه فعالیت‌ها متوقف شوند و هر دو طرف به گفت‌وگوی پایدار بازگردند تا از هرگونه درگیری بیشتر جلوگیری شود.»

چارلز میشل، رئیس شورای اروپا هم بلافاصله از آذربایجان خواست تا فوراً عملیات نظامی خود را در قره‌باغ متوقف کند. او در در ایکس (توییتر سابق) نوشت:

امروز خبرهای ویرانگری از قره‌باغ کوهستانی منتشر شده است. اقدام‌های نظامی آذربایجان باید فوراً متوقف شود تا امکان گفتگوی واقعی بین باکو و ارامنه قره‌باغ فراهم شود.

ماه‌هاست منطقه قره‌باغ که در سطح بین‌المللی بخشی از آذربایجان شناخته می‌شود، صحنه تنش‌ میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان است.

طبق گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی صدای آژیر هشدار حمله هوایی و توپخانه‌ای در منطقه استپاناکرت، پایتخت قره‌باغ شنیده شده است. خبرگزاری نیمه‌رسمی آذربایجانی آپا هم با انتشار تصاویری از یک انفجار نوشت: «مجتمع موشکی ضد هوایی TOR ارتش ارمنستان در خانکندی منهدم شد». برخی گزارش‌ها اعلام کردند آذربایجان عملیات نظامی خود را به‌دنبال کشته‌شدن ۱۱ مامور پلیس در انفجار مین و یک حادثه دیگر آغاز کرده است.

وزارت دفاع آذربایجان گفته در این عملیات «تنها تأسیسات و زیرساخت‌های نظامی قانونی با استفاده از سلاح‌های با دقت بالا مورد هدف قرار گرفته و ناتوان می‌شوند» و نیروهای مسلح این کشور غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف نمی‌گیرند.

این بیانیه در ادامه تأکید کرده که گذرگاه لاچین برای اطمینان از خروج جمعیت از منطقه خطر باز خواهد بود.

خبرگزاری فرانسه هم به نقل از دولت آذربایجان گزارش داد که این کشور روسیه و ترکیه را از عملیات نظامی در منطقه قره باغ مطلع کرده است.

با این‌حال خبرگزاری روسی تاس اعلام کرد ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از تشدید تنش در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی و حمله آذربایجان «عمیقاً ابراز نگرانی کرده است».

در بخش دیگری از بیانیه وزارت دفاع آذربایجان ادعا شده که این حمله پاسخی به حمله یگان‌های نیروهای مسلح ارمنستان در خاک آذربایجان است که نیروهای حافظ صلح روسیه به طور موقت در آن مستقرند. آذربایجان ادعا کرده که نیروهای ارمنستان از تاسیسات توپخانه‌ای به مواضع ارتش آذربایجان واقع در منطقه «آغدام» شلیک کرده اند.

وزارت دفاع در باکو، نیروهای ارمنستان را به «گلوله باران سیستماتیک» مواضع ارتش متهم کرد و گفت که عملیات نظامی را با هدف «خلع سلاح و تضمین خروج نیروهای مسلح ارمنستان» انجام می‌دهد.

از سوی مقابل وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که ادعای وزارت دفاع آذربایجان با واقعیت مطابقت ندارد.

ارمنستان: درگیر جنگ نمی‌شویم

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ارتش این کشور در جنگ شرکت نکرده و وضعیت در مرز «باثبات» است. ارمنستان از شورای امنیت سازمان ملل متحد و روسیه خواسته است تا برای پایان دادن به عملیات نظامی آذربایجان اقدام کنند. این کشور خواهان تشکیل جلسه اضطراری در شورای امنیت برای رسیدگی به حمله آذربایجان به قره‌باغ شد.

پاشینیان در یک سخنرانی تلویزیونی آذربایجان را به تداوم سیاست «نسل‌کشی قومی ارامنه» متهم کرد و گفت: «آذربایجان عملیات زمینی را با هدف پاکسازی قومی ارامنه قره‌باغ آغاز کرده است. من اعلام می‌کنم که ارمنستان در عملیات‌های مسلحانه شرکت نمی‌کند و ارتشی در قره باغ ندارد.»

باکو می‌گوید ارمنستان در قره‌باغ مشغول تحکیم حضور نظامی خود است. ایروان حضور نیروهای مسلح خود را در قره‌باغ رد می‌کند. باکو روز دوشنبه از ارمنستان خواسته بود «فورا نیروهای مسلح خود را از خاک آذربایجان در قره‌باغ خارج و ساختار نظامی و اداری رژیم منطقه را لغو کند».

روابط بین آذربایجان و ارمنستان از سال ۱۹۹۱ که ارتش ارمنستان قره باغ و هفت منطقه مجاور آن را اشغال کرد، پرتنش بوده است.

در پاییز ۲۰۲۰، آذربایجان طی ۴۴ روز درگیری، چندین شهر، روستا و آبادی را در قره‌باغ تصرف کرد. جنگ با آتش‌بس و میانجیگری روسیه پایان یافت.

پس از آن اما تنش‌ها بین دو کشور با وجود گفتگوهای جاری بر سر یک توافق صلح بلندمدت ادامه پیدا کرده است.

این گزارش با اطلاعات تازه به‌روز شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.