ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر اسد به چین: دمشق هم به مدار پکن وارد می‌شود؟

اسد در سفر به چین یک هدف دارد: جهان من را به عنوان واقعیت دمشق بپذیرد. چین هم از داشتن یک اهرم جدید در دستانش استقبال می‌کند. البته اگر این اهرم، هزینه‌ای برایش ایجاد نکند.

بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه روز پنج‌شنبه ۲۱ سپتامبر/ ۳۰ شهریور وارد شهر هانگژو در شرق چین شد و اولین سفر خود را از سال ۲۰۰۴ به این کشور آسیایی آغاز کرد. اسد پس از تسلط نسبی بر بحران جنگ داخلی اکنون به دنبال بازسازی مسیرهای دیپلماتیک با جهان است و فعلا گزینه‌ای جز شاهراه چین در پیش رویش نیست.

رهبر سوریه از زمان آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ به ندرت به خارج از کشور رفته است. جنگ سوریه جان بیش از نیم میلیون نفر را گرفت و اسد به دلیل نقشش در کشتار معترضان در جهان غرب به «قصاب دمشق» شهرت یافت. در چین اما اسد نه قصاب دمشق که کلید‌دار سوریه و کسی است که می‌تواند نقش خاورمیانه‌ای چین را در حد خودش اندکی ارتقا دهد.

اسد قرار است در مراسم افتتاحیه بازی‌های آسیایی به همراه بیش از ده‌ها تن از مقام‌های خارجی شرکت کند و در رأس هیئتی برای نشست‌هایی در چندین شهر چین، از جمله نشست با شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین، شرکت کند.

دیده شدن در کنار رئیس جمهور چین در یک گردهمایی منطقه‌ای می‌تواند مشروعیت بیشتری به کارزار سوریه برای بازگشت آرام و آهسته به صحنه جهانی باشد.

در طرف چینی هم به دست آوردن قلمروهای جدید برای کارزار احتمالی با آمریکا مهم است. آلفرد وو، دانشیار کالج سیاست عمومی لی کوان یو در سنگاپور به رویترز گفت: «شی جین پینگ در سومین دوره ریاست جمهوری خود به دنبال به چالش کشیدن آشکار ایالات متحده است، بنابراین من فکر نمی‌کنم جای تعجب باشد که او مایل به مخالفت با هنجارهای بین‌المللی و میزبانی از رهبری مانند اسد باشد. این دیدار، برای چین حاشیه‌ساز خواهد برد، اما او به این موضوع اهمیتی نمی‌دهد.»

اسد آخرین بار در سال ۲۰۰۴ به چین سفر کرد تا با هو جین تائو، رئیس جمهور وقت آن کشور دیدار کند. آن دیدار، این اولین سفر یک رئیس دولت سوریه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۵۶ بود.

چین در یک دهه گذشته، مانند متحدان اصلی سوریه، روسیه و ایران، به رغم پرونده سنگین کشتار و دستان آلوده اسد، روابطش را با رژیم دمشق حفظ کرد.

اسد با تحریم‌های استرالیا، کانادا، اروپا، سوئیس و ایالات متحده مواجه است، اما تلاش‌ها برای اعمال تحریم‌های چندجانبه نتوانست در سد شورای امنیت سازمان ملل نفوذ کند و چین و روسیه مانع برخورد با رژیم اسد در آن نهاد شدند.

چین حداقل در هشت نوبت پیش‌نویس‌های سازمان ملل در محکومیت دولت اسد را وتو کرده است.

برخلاف ایران و روسیه، چین مستقیماً از تلاش‌های رژیم برای به دست گرفتن کنترل مجدد قلمروهای از دست‌رفته حمایت نکرده است.

بازرسان سازمان ملل گفته‌اند که بمباران روسیه و شبه نظامیان مورد حمایت ایران عامل بخش عمده‌ای از مرگ بیش از ۲۰۰ هزار غیرنظامی از زمان آغاز جنگ است. این مناقشه سبب گسترش بحران پناهجویان و افزایش قاچاق مواد مخدر هم شده است. اتحادیه عرب حل این دو موضوع را از اسد مطالبه کرده است و می‌خواهد دمشق هر چه زودتر پناهجویان را به سوریه بکشاند و جلوی قاچاق آمفتامین را بگیرد.

البته کشورهای منطقه و دولت‌های جهان می‌دانند که قاچاق آمفتامین فعلا یکی از معدود درآمدهای دولت سوریه است و نباید خود را با ادعای اسد که بر قاچاق مواد مخدر تسلطی ندارد فریفت.

شرکت‌های نفتی چینی باز می‌گردند؟

سوریه برای چین اهمیت راهبردی دارد زیرا بین عراق، که حدود یک دهم نفت چین را تأمین می‌کند، ترکیه، پایانه کریدورهای اقتصادی که از سراسر آسیا تا اروپا امتداد می‌یابد، و اردن، که اغلب در مناقشات منطقه‌ای میانجیگری می‌کند، قرار دارد.

در حالی که سوریه یک تولیدکننده نسبتاً کوچک نفت است، درآمد آن برای رژیم اسد بسیار مهم است.

در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، شرکت‌های بزرگ انرژی چین، Sinopec Corp، Sinochem و CNPC مجموعاً ۳ میلیارد دلار در سوریه سرمایه‌گذاری کردند.

این شرکت‌ها در سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را در سوریه متوقف کردند و سفر اسد به سوریه شاید مجددا پای چینی‌ها را به میادین نفتی سوریه باز کند. جایی که برای آمریکا هم منفعت ویژه‌ای دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Alefmimmim

    پیشنهاد می‌کنم رادیو زمانه هم یک بخش شعر و طنز داشته باشد تا کامل شود این شعر را که ۷ سال پیش گفتم شرح حال دیروز و امروزو فردای سوریه می‌باشد دوش دیدم فیلمی از جولانمان! بر بلندی‌های آن جنگی عیان موشک و موشک پرانی چون شهاب شب شده چون روز روشن آسمان این یکی گوید هدف قلب سپاه آن دگر صهیون را گیرد نشان این وسط بشار اسد آسوده است چون سپاه قدس او را پشتیبان سوریان در مُلکتان جنگ است جنگ پایکوبی می‌کنید در دیسکو بی‌غیرتان گفت سوری کاندرین غوغا کده ما ز دوزخ فارغ و آسوده هستیم از جنان جنگ و دعوا با نیابت خوشتر است یک طرف اعراب و دیگر سوی آن ایرانیان همچنان که امروز در جنگند آل این و آن بهر سازندگی فردا بجنگند با ریال و با تومان* *منظور آل سعود و آل علی؛ ریال واحد پول عربستان

  • Alefmimmim

    در زمینه‌های مختلف می‌توانم اشعارم را تقدیمتان کنم این یک نمونه‌اش بود اگر مقبول افتاد