ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نرگس محمدی: هیچ انسانی هیچ جای جهان در مورد آرمیتا گراوند سکوت نکند

نرگس محمدی از زندان نوشته است که حکومت حقیقت را در مورد آرمیتا گراوند پنهان می‌کند.

در پی بستری شدن آرمیتا گراوند، دختر ۱۶ ساله‌ای که پس از بی‌هوش شدن در مترو، اکنون در تهران در بیمارستان فجر با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می‌کند، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که در حال حاضر در زندان اوین دوران حبس خود را سپری می‌کند در یادداشتی نوشت: «رفتار حکومت نشان از تلاش برای ممانعت از آشکار شدن حقیقت در مورد آرمیتا دارد.»

نرگس محمدی که امسال کاندیدای دریافت جایزه نوبل صلح شده، افزوده است:

بازداشت روزنامه‌نگار پیگیر، مصاحبه پُرابهام و غیرشفاف رسانه دولتی ایرنا با پدر و مادر، اخبار نگران‌کننده از تحت فشار قرار گرفتن دوستان همراه آرمیتا گراوند و محاصره بیمارستان توسط نیروهای امنیتی پس از انتقال پیکر بی‌هوش او از مترو، ما را دوباره نگران کرده و شاهد رفتار غیرشفاف، متناقض و به‌شدت امنیتی و تحت کنترل حکومت هستیم.

خبر «بی‌هوش» شدن آرمیتا گراوند و انتقال او به بیمارستان نظامی فجر تهران نخستین بار یکشنبه شب، ۹ مهر منتشر شد و یک روز بعد، خبرگزاری دولتی ایرنا مصاحبه‎‌ای با مسعود درستی، مدیرعامل بهره‌برداری مترو تهران انجام داد که گفته بود این دختر نوجوان به دلیل «افت فشار خون، تعادل خود را از دست داده و زمین خورده است».

ایرنا همچنین تصاویر دوربین‌های مداربسته از لحظه ورود این دختر دانش‌آموز و دوستانش را که مقنعه به سر نداشتند منتشر کرد که لحظاتی بعد از سوار شدن به قطار مترو یکی از آن‌ها به زمین می‌خورد و سپس با کمک دوستان و یکی دیگر از مسافران به روی سکو منتقل می‌شود. مدیر عامل مترو تهران تأکید کرده بود که همه «دوربین‌های مداربسته بازبینی شده و هیچ درگیری‌ای ثبت و ضبط نشده» است. این در حالی است که تصاویر منتشرشده لحظاتی پرش دارند و ثبت نشده‌اند. آرمیتا گراوند اکنون در «کُما» به‌سر می‌برد.

یک منبع آگاه پیش‌تر به زمانه گفته بود او و دو نفر دیگر از دوستانش در حالی که مقنعه نداشتند، «با مأمورهایی که تذکر حجاب می‌دادند مشاجره کردند و آن‌ها آرمیتا را هُل داده و سرش به یک آهن برخورد کرده است». آن‌ها در ادامه تأکید کردند که «افت فشار خون هم به دلیل خون‌ریزی داخل جمجمه» صورت گرفته است.

به گفته یک منبع آگاه فضای بخش مراقبت‌های ویژه (آی‌سی‌یو) بیمارستان فجر تهران به‌شدت امنیتی است و تعداد زیادی «نیروی امنیتی تمام وقت آنجا» حضور دارند.

یکی دیگر از منابعی که با زمانه گفت‌وگو کرده بود، گفت مریم لطفی، روزنامه‌نگار بخش اجتماعی روزنامه شرق، «در حالی که مشغول صحبت با مادر آرمیتا گراوند بود، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.» این روزنامه‌نگار ساعاتی پس از بازداشت در روز دوشنبه ۱۰ مهر آزاد شد.

نرگس محمدی در پایان یادداشت خود آورده است: «تقاضا دارم هیچ انسانی هیچ جای جهان، به حکم انسان بودن سکوت نکند.»

بی‌هوش شدن آرمیتا گراوند بازتاب گسترده‌ای در سطح جهان داشت و روزنامه‌ها، رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی و حقوق بشری ضمن واکنش نسبت به آن، تشابه این رویداد با قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی در ۲۵ شهریور سال گذشته را یادآور شدند.

پس از قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی جنبش گسترده‌ای در شهرهای مختلف ایران به‌راه افتاد و در جریان آن ده‌ها نفر از جوانان اعدام، کشته و زخمی شدند و صدها نفر نیز به‌دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.