چگونه عکاسی میتواند مردم را علیه جنگ بسیج کند؟
گفتوگو با منوچهر دقتی
طبق گزارش سازمان «حمایت برای کودکان فلسطین»، از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در تاریخ هفتم اکتبر، بیش از ۱۰۳۰ کودک بر اثر حملههای هوایی اسرائیل در غزه کشته شدند. منوچهر دقتی، عکاس خبرنگار ایرانی به زمانه میگوید اشباع تصاویر خشونتآمیز از جنگ حساسیت افکار عمومی را نسبت به جنگ از بین برده است و بسیج عمومی برای مقابله با جنگ به مانند گذشته با سختی شکل میگیرد.
این روزها تصاویر زیادی از جنگ اسرائیل و حماس منتشر میشود. کودکانی که کشته شدند، خانههایی که ویران شد، مردمانی که آواره شدند و افرادی که به اسارت گرفته شدند.
اما همدلی عمومی جامعه ایرانی با دو طرف درگیر این جنگ متفاوت است، جنگی که تاکنون به کشته شدن صدتا تن از مردم فلسطین در غزه و اسرائیل ختم شده است.
سوزان سونتاگ، نویسنده و نظریهپرداز آمریکایی در کتاب «درباره رنج دیگران» مینویسد عکاسی از فاجعه جنگ مهم است، اما این عکسها نهایتا نمیتوانند کسی که جنگ را تجربه نکرده تکان بدهد.
زمانه در همین رابطه با منوچهر دقتی، عکاس خبرنگار ایرانی که سابقه عکاسی در غزه را دارد گفتوگو کرده است.
از منوچهر دقتی پرسیدیم واکنش جامعه ایرانی به جنگ اسرائیل و حماس را چگونه میبیند و عکاسی چگونه میتواند افکار عمومی علیه جنگ بسیج کند؟ و چرا تصاویر جنگ دیگر نمیتواند اثر مثبت در راستای ایجاد صلح داشته باشد؟
گفتوگوی زمانه با منوچهر دقتی را بشنوید:
نظرها
نظری وجود ندارد.