سال ۱۴۰۱: ثبت ۲۹ هزار و ۹۰۰ «ازدواج» دختر زیر ۱۵ سال
قوانین مبتنی بر شریعت اسلامی که دختران ۱۳ ساله را «بالغ» برمیشمرد حتی ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال را با «برگه رشد» مجاز میشمارد بستر را برای ازدواج نزدیک به ۱۶۸ هزار دختر زیر ۱۹ سال فراهم کرده است.
مرکز آمار ایران میگوید تنها در زمستان ۱۴۰۱ شش هزار و ۲۰۰ ازدواج دختران کمتر از ۱۵ سال ثبت شده است. به ادعای این مرکز، این آمار نسبت به یکسال قبلتر (۱۴۰۰) کاهش اندکی یافته است.
روزنامه «هممیهن» پنجشنبه ۲۷ مهر به نقل از گزارش مرکز آمار از «ازدواج» ۲۵ هزار و ۹۰۰ دختر زیر ۱۵ سال در سال ۱۴۰۱ خبر داد که از این تعداد، ۷۷۹ مورد به طلاق انجامیده است.
گزارش مرکز آمار که در آن مهاجران یا آنچه که رسانههای داخلی ایران «اتباع بیگانه» مینامند، نادیده گرفته شدهاند، شمار کودکان متولد شده از «کودک مادر»ها را هزار و ۳۹۲ نفر اعلام کرد. این آمار در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش حداقل ۴۳ نفری را نشان میدهد.
به گفته مرکز آمار این گروه از مادران کمتر از ۱۵ سال سن داشتند.
در سال ۱۴۰۱ همچنین ۱۳۸ هزار ازدواج دختران در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال به ثبت رسیده است که بخش بزرگی از این ازدواجها را نیز باید «کودک همسری»، عنوانی که در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی برای توجیه تجاوز به کودکان در پوشش ازدواج اجباری خوانده میشود، قرار داد.
به گفته مرکز آمار ۶۲ هزار و ۶۶۲ کودک نیز از این گروه از مادران متولد شدند که باز هم نسبت به یک سال پیشتر، یعنی سال ۱۴۰۱ روند کاهشی را نشان میدهد.
طبق دادههای مرکز دولتی آمار ایران، در پنجسال گذشته نزدیک به ۱۳۱ هزار کودک دختر زیر ۱۵ سال در ایران به ازدواج مردان درآمدهاند، ازدواجی اجباری که حقوق ابتدایی و انسانی یک زن را به کمک قانونهای زنستیزانه و قیممحور از دختران کمسن و سال میگیرد و بخت ورود آنها به اجتماع بهعنوان یک انسان مستقل و شکوفایی قابلیتهای فردی دختران را تقریباً به صفر میرساند.
به رغم کوشش فعالان برابری جنسیتی برای تغییر این قوانین و منع ازدواج کودکان، انسیه خزعلی، معاون امور خانواده و زنان رئیس جمهوری ایران بارها از تجاوز به کودکان در بستر ازدواج دفاع کرده است. او شهریور ۱۴۰۱ با رد کودک همسری گفته بود آنچه که باید در نظر گرفته شود ازدواج «بالغ» یا «نابالغ» است و «در حال انجام تحقیقات در برخی از مناطق محروم که با موضوع کودکهمسری درگیرند، هستیم. برای ازدواج دختران زیر ۱۳ سال برگه رشد و مجوز لازم است و در مورد ازدواج دختران زیر ۱۳ سال باید مراحل بازبینی شود که آیا برگه رشد داشتهاند یا خیر.».
بر اساس قوانین مبتنی بر شریعت اسلامی دختران از سن ۹ سالگی «بالغ» خواهند بود. بر همین مبنا در قوانین ایران سن مجاز ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال تعیین شده است. با اینحال قانونگذار امکان ازدواج با دختران کمسن و سال و تجاوز جنسی به کودکان در بستر ازدواج را نیز پیشبینی کرده است. طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی ازدواج دختر در زیر سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر در زیر سن ۱۵ سال تمام شمسی با اجازه دادگاه و اذن ولی و «رعایت مصلحت»، مجاز است.
نظرها
نظری وجود ندارد.