کمیته حفاظت از روزنامهنگاران فهرست ۳۳ روزنامهنگار را که در جنگ اسرائیل با غزه کشته شدند منتشر کرد
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران نام ۳۳ روزنامهنگار را که در جنگ اسرائیل و غزه کشته شدند، منتشر کرده است. ۲۸ نفر از آنها فلسطینی، یک نفر لبنانی و چهار نفر اسرائیلیاند. این سازمان میگوید تعداد خبرنگاران کشته و مفقود شده بیشتر است و آنها مشغول مستندسازیاند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، فهرستی شامل ۳۳ روزنامهنگار که از روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با حمله حماس به اسرائیل و پس از آن با حمله اسرائیل به غزه کشته شدهاند، منتشر کرده است. این سازمان به ویژه برای امنیت خبرنگاران در غزه ابراز نگرانی کرده است.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران روز اول نوامبر/۱۰ آبان، در بیانیهای نوشت روزنامهنگاران در غزه که سعی میکنند درگیری را در شرایط «حمله زمینی اسرائیل به شهر غزه، حملات هوایی ویرانگر اسرائیل، اختلال در ارتباطات، و قطعی گسترده برق پوشش دهند، با خطرات ویژهای مواجه هستند».
این سازمان همچنان مشغول مستندسازی کشتهها، مفقودها یا بازداشتشدههایی است که یا خبرنگار و یا کارمند رسانه هستند.
تا روز ۳۱ اکتبر کمیته حفاظت از روزنامهنگاران اسامی ۳۳ روزنامهنگار کشته شده در جنگ اسرائیل با غزه را تأیید کرده است. کشتهها از جمله ۲۸ فلسطینی، چهار اسرائیلی و یک لبنانی هستند. ۹ خبرنگار مفقود و یا بازداشت شدهاند و از سرنوشت آنها اطلاعاتی در دست نیست. هشت خبرنگار در این مدت زخمی شدهاند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران به نقل از گزارش ۲۷ اکتبر رویترز نوشت که نیروهای ارتش اسرائیل به خبرگزاریهای رویترز و خبرگزاری فرانسه گفتهاند که نمیتوانند امنیت خبرنگاران آنها را که در نوار غزه فعالیت میکنند تضمین کنند. این رسانهها به دنبال این بودند که ارتش اسرائیل به آنها تضمین بدهد همکاران آنها هدف حمله قرار نخواهند گرفت.
ارتش اسرائیل در نامه به رویترز و خبرگزاری فرانسه با ذکر اینکه «حماس عمداً عملیات نظامی خود را در مجاورت خبرنگاران و غیرنظامیان انجام میدهد» نوشت: «اسرائیل تمام فعالیتهای نظامی حماس را در سراسر غزه هدف قرار میدهد».
ارتش اسرائیل همچنین خاطرنشان کرد که حملات آنها به اهداف حماس «میتواند به ساختمانهای اطراف آسیب برساند و همچنین موشکهای حماس میتواند باعث شلیک نادرست و کشته شدن مردم در داخل غزه شود.» در پایان نامه آمده است: «در این شرایط، ما نمیتوانیم امنیت کارکنان شما را تضمین کنیم و قویاً از شما میخواهیم که تمام اقدامات لازم را برای ایمنی آنها انجام دهید».
گزارشگران بدون مرز ۲۹ اکتبر در گزارشی تحقیقی نوشت که خبرنگار تصویری رویترز، عصام عبدالله را اسرائیل در مرز لبنان در یک حمله «هدفمند» کشته است. عصام عبدالله و یک تیم از روزنامهنگاران در مرز لبنان مشغول پوشش درگیریهای اسرائیل با لبنان بودند که با وجود اینکه مشخص بود روزنامهنگار هستند، با هدفگیری نیروهای ارتش اسرائیل به آنها حمله شد. گزارشگران بدون مرز نوشت به نظر میرسد که این حمله عمداً رخ داده است.
این آخرین تصاویری است که عصام عبدالله از حملات متقابل اسرائیل و حزبالله لبنان بههم منتشر کرد و او را در همین روز و همین جا کشتند:
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران از جمله مشغول مستندسازی تداوم حملات به روزنامهنگاران، حملات به دفتر رسانهها، خانههای خبرنگاران، گزارش بازداشتیها، و کشتار اعضای خانواده روزنامهنگارهاست. شریف منصور، هماهنگکننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در این کمیته درباره تهدیدهای تصاعدی علیه خبرنگاران در غزه گفت:
روزنامهنگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع بحران کار مهمی انجام میدهند و نباید مورد هدف طرفهای متخاصم قرار گیرند. روزنامهنگاران در سراسر منطقه برای پوشش این درگیری دلخراش فداکاریهای بزرگی انجام میدهند. کسانی که در غزه هستند، به ویژه، هزینههای بیسابقهای را پرداختهاند و میپردازند و با تهدیدهای تصاعدی روبهرو هستند. بسیاری از آنها، همکاران، خانوادهها و امکانات رسانهای خود را از دست دادهاند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران فهرست زیر را به تفکیک تاریخ کشتهشدن روزنامهنگاران در جنگ اسرائیل و غزه، منتشر کرده است:
۳۱ اکتبر ۲۰۲۳
عماد اوحیدی؛ کارمند خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین (وفا)، به همراه اعضای خانوادهاش در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شدند. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
ماجد کشکو؛ کارمند خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین، به همراه اعضای خانوادهاش در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شدند. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
۳۰ اکتبر ۲۰۲۳
نظمی الندیم؛ معاون مالی و اداری تلویزیون فلسطین به همراه اعضای خانوادهاش در حمله هوایی به خانهاش در منطقه زیتون در شرق غزه کشته شد. خبرگزاری تشکیلات خودگردان فلسطین (وفا) این خبر را تأیید کرده است.
۲۷ اکتبر ۲۰۲۳
یاسر ابوناموس؛ روزنامهنگار فلسطینی از سازمان رسانهای الساحل در حمله هوایی به خانهاش در خان یونس غزه کشته شد. خبرگزاری وفا این خبر را تأیید کرده است.
۲۶ اکتبر ۲۰۲۳
دعا شرف؛ روزنامهنگار فلسطینی، مجری رادیو الاقصی (رسانه حماس)، به همراه فرزندش در حمله هوایی به خانهاش در محله یرموک غزه کشته شدند. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
۲۵ اکتبر ۲۰۲۳
ساعد الحلبی؛ روزنامهنگار فلسطینی رسانه الاقصی در اردوگاه آوارگان جبالیا در حمله هوایی اسرائیل کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
احمد ابومهدی؛ خبرنگار الاقصی در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
سلمى حماده مخیمر؛ روزنامهنگار آزاد زن در یک حمله هوایی اسرائیل در شهر رفح در جنوب نوار غزه در کنار فرزندش کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطین و روزنامه مستقل مصری مدی مصر، این خبر را تأیید کردهاند.
۲۳ اکتبر ۲۰۲۳
محمد عماد لباد؛ روزنامهنگار پایگاه خبری الرساله، در حمله هوایی اسرائیل به محله شیخ رضوان در شهر غزه کشته شد. خبرگزاری وفا این خبر را تأیید کرده است.
۲۲ اکتبر ۲۰۲۳
رشدی سراج؛ روزنامهنگار و یکی از بنیانگذاران عین مدیا، یک شرکت فلسطینی متخصص در خدمات رسانهای حرفهای، در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شد. وفا و اسکای نیوز، این خبر را تأیید کردهاند.
۲۰ اکتبر ۲۰۲۳
روئی آیدن؛ عکاس روزنامه اسرائیلی Ynet پس از اینکه مدتی مفقود اعلام شده بود، سرانجام جسدش پیدا شد. به گزارش تایمز اسرائیل و فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، جسد او را ۲۰ اکتبر، بازیابی کردند. همسر و فرزند این روزنامهنگار در حملات ۷ اکتبر حماس کشته شدند. او در روز حمله در محل زندگیاش نبوده و کار میکرده است.
محمد علی؛ خبرنگار رادیو الشباب (رادیو جوانان)، در حمله هوایی اسرائیل به شمال نوار غزه کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی و روزنامه الدوستور مستقر در قاهره این خبر را تأیید کرد.
۱۹ اکتبر ۲۰۲۳
خلیل ابواثره؛ فیلمبردار تلویزیون الاقصی به همراه برادرش در حمله هوایی اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه کشته شدند. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی و خبرگزاری رویا نیوز مستقر در امان این خبر را تأیید کردهاند.
۱۸ اکتبر ۲۰۲۳
سمیع النادی؛ روزنامهنگار تلویزیون الاقصی، در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی و خبرگزاری فلسطینی صفا این خبر را تأیید کردهاند.
۱۷ اکتبر ۲۰۲۳
محمد بلوشا؛ روزنامهنگار و مدیر مالی رسانههای فلسطین تودی (فلسطین امروز) در حمله هوایی اسرائیل به محله الصفتاوی در شمال غزه کشته شد. خبرگزاری آناتولی و گاردین این خبر را تأیید کردند.
عصام بهار؛ خبرنگار تلویزیون الاقصی در حمله هوایی اسرائیل در شمال نوار غزه کشته شد. روزنامه عربی شوروک نیوز چاپ قاهره این خبر را تأیید کردند.
۱۶ اکتبر ۲۰۲۳
عبدالهادی حبیب؛ روزنامهنگاری خبرگزاری المناره به همراه چند تن از اعضای خانوادهاش بر اثر اصابت موشک به خانهشان در نزدیکی محله زیتون در جنوب شهر غزه کشته شد. این خبر را سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی تأیید کرده است.
۱۴ اکتبر ۲۰۲۳
یوسف ماهر دواس؛ خبرنگار و از نویسندگان فلسطین کروانیکال که در پروژهای معطوف به جوانان با عنوان "ما صرفاً عدد نیستیم" هم کار میکرد، در حمله موشکی اسرائیل به خانهاش در شمال نوار غزه کشته شد. خبرگزاری وفا این خبر را تأیید کرده است.
۱۳ اکتبر ۲۰۲۳
سلام میما؛ روزنامهنگار آزاد و رئیس کمیته روزنامهنگاران زن در مجمع رسانههای فلسطین در حمله ۱۰ اکتبر اسرائیل به خانهاش در اردوگاه آوارگان جبالیا واقع در شمال نوار غزه به همراه خانوادهاش کشته شد. جسد او را سه روز پس از حمله از زیر آوار بیرون کشیدند. او روزنامهنگاری متعهد به پیشبرد حضور زنان در رسانههای منطقه بود. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
حسام مبارک؛ خبرنگار رادیو الاقصی در حمله هوایی اسرائیل در شمال نوار غزه کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
عصام عبدالله؛ فیلمبردار و خبرگزاری تصویری رویترز در بیروت، در نزدیکی مرز لبنان بر اثر حمله از سمت اسرائیل کشته شد. عبدالله و چند خبرنگار دیگر در حال پوشش دادن حملات متقابل اسرائیل و لبنان به هم در نزدیکی المعالشعب در جنوب لبنان بودند که به آنها حمله کردند.
۱۲ اکتبر ۲۰۲۳
احمد شهاب؛ خبرنگار رادیو صوت الاسرا (رادیو صدای اسیران)، به همراه همسر و سه فرزندش در حمله هوایی اسرائیل به خانهشان در اردوگاه جبالیا شمال نوار غزه کشته شدند. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی این خبر را تأیید کرده است.
۱۱ اکتبر ۲۰۲۳
محمد فایز یوسف ابومطر؛ عکاس و خبرنگار آزاد در جریان حمله هوایی اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه کشته شد. سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی و خبرگزاری وفا این خبر را تأیید کردهاند.
۱۰ اکتبر ۲۰۲۳
سعید الطویل؛ سردبیر وب سایت الخمسه نیوز، در حمله جنگندههای اسرائیلی به منطقهای که چندین رسانه در آن واقع شده بود، در شهر غزه کشته شد. این خبر را روزنامه ایندیپندنت و خبرگزاری وفا تأیید کردهاند.
محمد صبح؛ عکاس خبرگزاری خبر، در حمله جنگندههای اسرائیلی به منطقهای که چندین رسانه در منطقه ریمال شهر غزه در آن قرار دارند، کشته شد. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، الجزیره و خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین وفا، این خبر را تأیید کردهاند.
هشام النواجحة؛ در حمله جنگندههای اسرائیلی به منطقهای که چندین رسانه در منطقه ریمال شهر غزه در آن قرار دارند، زخمی شد و همان روز به دلیل شدت جراحتهایش کشته شد. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، الجزیره و خبرگزاری وفا، این خبر را تأیید کردهاند.
۸ اکتبر ۲۰۲۳
اسعد شاملخ؛ روزنامهنگار آزاد به همراه ۹ نفر از اعضای خانوادهاش در حمله هوایی اسرائیل به خانه آنها در شیخ اجلین در جنوب غزه کشته شد. این خبر را از جمله بیبیسی عربی تأیید کرده است.
۷ اکتبر ۲۰۲۳
شای رگو؛ سردبیر TMI، بخش سرگرمی، موسیقی و هنر در روزنامه عبری زبان معاریو بود. او در جریان حمله حماس به جشنواره موسیقی رعیم (سوپرنوا) در جنوب اسرائیل کشته شد. مرگ رگو پس از گزارش ناپدید شدن او به مدت شش روز تأیید شد.
آیلت آرنین؛ خبرنگار و ویراستار همکار رسانه شرکت عمومی پخش عمومی اسرائیل در جریان حمله حماس به جشنواره موسیقی رعیم (سوپرنوا) در جنوب اسرائیل کشته شد. تایمز اسرائیل از جمله رسانههایی است که این خبر را تأیید کرده است.
یانیو زهر؛ عکاس روزنامه اسرائیل هیوم در حمله حماس به کیبوتز نهال اوز در جنوب اسرائیل به همراه همسر و دو دخترش کشته شدند. سردبیر اسرائیل هیوم این خبر را تأیید کرده و گفته که زهر آن روز کار میکرده است.
محمد الصالحی؛ عکاس خبری رسانه رکن چهارم (فورت استیت) در نزدیکی اردوگاه آوارگان فلسطینی در مرکز نوار غزه به ضرب گلوله کشته شد. خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگردان وفا و کمیته حمایت از خبرنگاران (JSC) این خبر را تأیید کردهاند.
محمد جرغون؛ روزنامهنگار رسانه اسمارت مدیا، هنگام گزارش درگیری در منطقهای در شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه هدف گلوله قرار گرفت. بیبیسی و یونسکو این خبر را تأیید کردهاند.
ابراهیم محمد لافی؛ خبرنگار تصویری و عکاس روزنماه عین مدیا در گذرگاه اریز نوار غزه به سمت اسرائیل هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. این خبر را الجزیره تأیید کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.