ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه حملات اسرائیل به غزه، دیدار بلینکن و محمود عباس

حملات بی وقفه اسرائیل به باریکه غزه ادامه دارد. سران کشورهای عربی خواستار آتش‌بس فوری شدند. ایالات متحده آمریکا این پیشنهاد را رد کرد. همزمان اسرائیل این بار دانشگاه الازهر و کمپ مغازی را هدف قرار داد. سازمان ملل با افزایش شمار مجروحان در غزه نسبت به شیوع بیماری عفونی هشدار داد. هزاران تن در کشورهای مختلف با خواست توقف حملات اسرائیل به غزه به خیابان آمدند.

حملات هوایی اسرائیل به غزه در شامگاه شنبه چهارم اکتبر ادامه داشت. جنگنده‌های اسرائیلی یک اردوگاه آوارگان، یک بیمارستان، چند مدرسه و دانشگاه الازهر را هدف قرار دادند.

در اردوگاه مغازی دها تن کشته شدند. وفا، خبرگزاری رسمی دولت فلسطین که خبر این تهاجم را تأیید کرد، گفت تعداد کشته‌ها را حداقل ۵۱ نفر اعلام کرد و گفت بیشتر کشته شدگان کودکان و زنان بودند. سخنگوی وزارت بهداشت غزه که در کنترل حماس است اما شمار کشته‌شدگان را بیش از ۳۱ تن اعلام کرد.

سخنگوی ارتش اسرائیل حمله به اردوگاه را تأیید نکرد و گفت آن‌ها در حال بررسی این هستند که آیا ارتش اسرائیل در زمان حمله به اردوگاه آوارگان در مرکز غزه عملیات نظامی داشته است یا خیر. اسرائیل گفته که در یکی از حملات هوایی شبانه یکی از مقرهای نظامی حماس را هدف قرار داده که شامل پست‌های دیده‌بانی و مقرهای عملیاتی بوده است.

دانشگاه الازهر در غزه هم از حملات اسرائیل در امان نماند. امل جادو، معاون وزیر خارجه دولت خودگران فلسطین با انتشار یک ویدئو در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) این حمله را تایید کرد. او نوشت: اسرائیل از دیروز به کاروان آمبولانس‌ها، سه بیمارستان، پنج مدرسه سازمان ملل حمله کرده است که موجب تلفات زیادی شده است. هیچ مکانی امن نیست.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

اسرائیل پیشتر حمله به کاروان آمبولانس‌ها را پذیرفته و ادعا کرده بود که شبه نظامیان حماس از آنها برای جابجایی استفاده می‌کنند.

روز یکشنبه شبکه الجزیره نیز از حمله نیروهای اسرائیلی به مسجدی در شرق جبلیه در شمال نوار غزه خبر داد.

هلال احمر فلسطین هم در صفحه فیس بوک خود با انتشار تصاویری گزارش داد که پس از تخریب کامل ساختمانی در نزدیکی بیمارستان قدس و منطقه تل الحوا در اثر حملات اسرائیل، تعداد نامشخصی کشته شده‌اند.

ادامه حمله به کرانه باختری

نظامیان اسرائیل شامگاه شنبه یورش‌های خشونت‌بار و دستگیری‌ها را در کرانه باختری اشغالی تشدید کردند. طبق گزارش‌ها نیروهای اسرائیل در کرانه باختری حداقل سه نفر را کشتند.

خبرگزاری وفا هم از دستگیری ۴۶ فلسطینی در سراسر کرانه باختری اشغالی خبر داد. طبق این گزارش ارتش اسرائیل در رام الله به منازل شهرهای بیرزیت و بیلین یورش برد و دست کم ۱۴ فلسطینی را بازداشت کرد. دست‌کم ۱۴ نفر هم در الخلیل دستگیر شدند و در جنین و نابلس نیز به ترتیب حداقل ۹ و چهار نفر بازداشت شدند.

حمله اسرائیل به ۲۵۰۰ نقطه در غزه

ارتش اسرائیل می‌گوید از هفت اکتبر تاکنون ۲۵۰۰ نقطه را در داخل باریکه غزه هدف قرار داده است و «همچنان به نبردهای رو در رو ادامه می‌دهد».

در نتیجه این حمله‌ها دست‌کم ۹هزار و ۴۸۸ نفر از جمله نزدیک به ۴هزار کودک در غزه کشته و بالغ بر ۲۴ هزار نفر مجروح شده‌اند.

حمله‌های اسرائیل به کرانه باختری اشغالی هم تاکنون ۱۵۲ کشته و بیش از ۲هزار و ۱۰۰ زخمی برجای گذاشته است.

در حملات حماس هم تاکنون هزار و ۴۰۵ اسرائیلی کشته و ۵ هزار و ۶۰۰ نفر مجروح شده‌اند.

دفتر هماهنگی امور انسان‌دوستانه سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن از ساکنین غزه خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند. ۵۳۰ هزار تن از ساکنان بی‌خانمان شده غزه در ۹۲ مرکز سازمان ملل و ۱۶۰ هزار تن نیز در مراکز آژانس پناهندگان فلسطینی پناه گرفته‌اند.

آمارهای سازمان ملل نشان می دهد که حدود ۳۰۰هزار آواره داخلی در شمال غزه وجود دارد.

سازمان ملل گفته که قادر به ارائه خدمات بیشتر نیست و بسیاری از بی‌جا شدگان در خیابان‌های نزدیک به مراکز وابسته به آن می‌خوابند.

ازدحام جمعیت در این مراکز، کمبود امکانات درمانی و مواد غذایی و آسیب دیدن شبکه آب و زیرساخت‌ها وضعیت در غزه را بسیار نگران‌کننده کرده است و بیم این می‌رود که بیماری‌های عفونی همه‌گیر شود.

شبکه الجزیره روز یکشنبه به نقل از دکتر احمد مخللاتی، رئیس بخش جراحی پلاستیک در بیمارستان الشفا در شمال غزه هشدار داد که حداقل ۱۰۰ نفر در نتیجه تمام‌شدن سوخت بیمارستان جان خود را از دست خواهند داد. او خاطر نشان کرد سوخت بیمارستان تمام شده و راه‌اندازی بانک‌های خون بیمارستان، دستگاه‌های تنفس مصنوعی، پمپ‌های اکسیژن و سایر تجهیزاتی که برای درمان بیماران حیاتی هستند، به سوخت نیاز دارد.

به گفته او مقام‌ها در غزه به پمپ بنزین‌ها گفته‌اند که هیچ بنزینی نفروشند و آن را برای بیمارستان‌ها نگه دارند، اما هیچ راه‌حل جادویی برای تأمین سوخت وجود ندارد و در حال تمام‌شدن است.

«جنوب غزه امن نیست»

ارتش اسرائیل بار دیگر اعلام کرده به ساکنان شمال غزه فرصت می‌دهد تا از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر یکشنبه به جنوب حرکت کنند و مدعی شد حماس با خمپاره و گلوله‌های ضد تانک به نیروهای اسرائیل که روز شنبه برای بازکردن جاده‌ مستقر شده بودند حمله کرده است.

خبرنگاران می‌گویند با توجه به این‌که نیروهای اسرائیلی بارها به خودروها در دو «مسیر امن» اعلام‌شده، حمله کرده‌اند و همچنین سرایت حملات جنگنده‌ها به جنوب ساکنان شمال غزه رفتن به سمت جنوب را امن نمی‌دانند. بسیاری از آن‌ها نیز برای فرار وسایل حمل و نقل ندارند.

در چند روز گذشته و در حالی که اعلام‌شده بود جاده‌ جنوب برای آمبولانس‌ها و غیرنظامیان امن خواهد بود، تصاویر هولناکی از کشته‌ها و مجروحان بر روی زمین و خودروهای سوخته‌ای که هدف حملات اسرائیل قرار گرفته بودند منتشر شد. به‌علاوه مسیر جنوب تا حد زیادی آسیب‌دیده است و بخشی از آن باید با پیاده‌روی پیموده شود.

رد درخواست آتش‌بس، دیدار بلینکن با عباس

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا شنبه پیشنهاد اردن و مصر برای آتش‌بس فوری را رد کرد. او گفت که اعلام آتش‌بس موجب تقویت دوباره حماس خواهد شد. وزیر خارجه ایالات متحده روز یکشنبه با محمود عباس، رئیس دولت خودگران فلسطین در کرانه باختری دیدار می‌کند و پس از آن به ترکیه می‌رود.

ترکیه سفیر خود از اسرائیل را فرا خوانده است و روابط سیاسی و اقتصادی با این کشور را به حالت تعلیق درآورده است.

اعتراضات در سراسر جهان در حمایت از فلسطین در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد.
تظاهرات شنبه شب در تل آویو از دولت خواست تا تلاش بیشتری برای آزادی اسیران حماس انجام دهد.

همزمان با سفر بلیکن به منطقه، خیابان‌های بسیاری از شهرهای اروپا و ایالات متحده روز شنبه شاهد تظاهرات گسترده مخالفان جنگ بود. در آمریکا ده‌هزار تن جو بایدن رئیس جمهوری این کشور را به نسل‌کشی متهم کردند. آنها در واشنگتن شعار دادند: بایدن تو نمی‌توانی پنهان شوی، ما تو را به نسل‌کشی متهم می‌کنیم.

بایدن ادعا کرده است در مذاکرات برای توقف حملات به منظور ارسال کمک‌های بشردوستانه پیشرفت حاصل شده است.

همزمان با حمایت گسترده دولت آمریکا از تداوم حملات به غزه، باراک اوباما رئیس‌جمهوری اسبق این کشور از روایت رسانه‌های اجتماعی درباره جنگ اسرائیل و غزه انتقاد کرد و گفت: «دست هیچ‌کس پاک نیست». اوباما در مصاحبه‌ای با کارکنان دولت ایالات متحده اذعان کرد که حملات هفتم اکتبر حماس به اسرائیلی‌ها «وحشتناک» بود و اشغال و آن‌چه برای فلسطینی‌ها اتفاق می‌افتد «غیرقابل تحمل» است.

باراک اوباما در ادامه گفت: «اگر شانسی وجود داشته باشد که بتوانیم کاری سازنده انجام دهیم، این امر مستلزم پذیرش پیچیدگی و حفظ آنچه در ظاهر ممکن است ایده های متناقض به نظر برسد.»

او افزود: «شما می‌توانید وانمود کنید که حقیقت را می‌گویید، می توانید یک طرف حقیقت را بیان کنید، و در برخی موارد می توانید سعی کنید برائت اخلاقی خود را حفظ کنید، اما این مشکل را حل نمی کند. بنابراین، اگر می‌خواهید مشکل را حل کنید، باید تمام حقیقت را بپذیرید و باید بپذیرید که دست هیچ‌کس پاک نیست، همه ما تا حدی همدست هستیم.»

هزینه یک‌جانبه جنگ

روزنامه تجاری اسرائیلی Calcalist با استناد به آمارهای اولیه وزارت دارایی گزارش داده است که جنگ اسرائیل با غزه بالغ بر 200 میلیارد شقل (واحد پول اسرائیل) معادل 51 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.

این رقم که معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی اسرائيل است بر مبنای جنگی که بین ۸ تا ۱۲ ماه طول بکشد و تنها به غزه محدود باشد و همچنین به‌کارگیری ۳۵۰ هزار سرباز ذخیره نظامی تخمین زده شده است.

رسانه‌های اسرائیلی روز یکشنبه همچنین از تعلیق آمیهای الیاهو، وزیر میراث فرهنگی اسرائیل خبر دادند. او پیشتر گفته بود که گزینه انداختن بمب هسته‌ای روی غزه مطرح است و پیشنهاد کرده بود که جمعیت محاصره غزه به ایرلند یا مناطق بیابانی بروند. دفتر نخست وزیر اسرائیل صبح یکشنبه اعلام کرد این وزیر برای مدت نامعلومی از جلسات دولت معلق شده است. آمیهای الیاهو گفت که اظهارنظر او «استعاره» بوده.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بی رو در واسی

    جنایت را با جنایت پاک نمی کنند. اگه حماس یه غلطی کرد نباید با جنایت بسیار هولناکتری شبیه نسل کشی پاسخ داد. مردم آمریکا که مالیات دهنده و تامین کننده مالی اسراییل هستند نمی خواهند کاری کنند! من تفاوت این دو جنایت رو فقط در یک چیز می بینم: اولی حمایت غرب و علی الخصوص آمریکا رو نداشت ولی دومی از حمایت آپارتایدگونه‌ای برخوداره. انگار این دو میلیون نفر گوسفند پرواری برای قصابی شدند!!!

  • توپوگراف

    هر بار که حمله ای به اسرائیل برای باز پس گیری زمینهای غصب شده توسط اسرائیل صورت می گیرد، اسرائیل بخشی دیگر از زمینهای غصب نشده را هم غصب می کند و می بلعد. دیگر چیز چندانی از فلسطین برای بلعیده شدن باقی نمانده و بعید نیست که به زودی همه سرزمین فلسطین به تصرف اسرائیل دربیاید. از سوی دیگر، اسرائیل به قدرت بزرگ اقتصادی و علمی در دنیا تبدیل شده و روابط تجاری بزرگی با دنیا دارد و بخشی از اقتصاد جهانی سرمایه داری را تشکیل می دهد، به نحوی که حتی بسیاری از بازماندگان فلسطینیان ساکن غزه که از بیکاری و بی پولی عاجز شده اند، برای انجام کارهایی که اسرائیلیان دون شان خود می دانند، ملتمس عنایات اسرائیل برای اذن دخول به جهت تقبل آن کارها در ازای پول و امکانات هستند. حال سوال اینجاست که اکنون که همه چرخها با چرخ وجود و تثبیت اسرائیل همنوا شده و دیگر برای جهان سرمایه داری به صرفه نیست که اسرائیلی در کار نباشد یا در کار باشد و از آنچه که اکنون هست، ضعیف تر باشد، پس آیا واقعاً در مناقشه غزه و اسرائیل می توان حق را به غزه داد؟ آیا روشنفکرانی که از مظالم اسرائیل شکوه دارند و فریاد مصیبت و عزا سر می دهند، قلباً مایل به تضعیف اسرائیل به عنوان چرخی مهم از ماشین اقتصاد جهانی هستند، یا صرفاً خواستار توقف کشتارها و بلعیده شدن بی خشونت و بی کشتار بخش اندک باقی مانده از فلسطین به توسط اسرائیل هستند؟ آیا واقعاً برای جهان سرمایه داری بهتر نیست که غزه و کرانه غربی هم توسط اسرائیل بلعیده شود تا زمینهای بیشتری در اختیار اسرائیل باشد تا بتواند اقتصادی بزرگ‌ تر و تکنیکی بهینه تر به جهان عرضه کند و کارهایی را که دون شان یهودیان اصیل می پندارد، به خیل بیکاران و مستاصلان غزه و کرانه باختری واگذار کند؟ و آیا به این روش، مشکلات هر دو طرف مناقشه حل نخواهد شد؟ اگر جمعیت های عظیمی که در سرتاسر جهان به تظاهرات گسترده علیه حملات متقابل اسرائیل به غزه اقدام می کنند، بلعیده شدن بی خشونت و بی کشتار بخش باقیمانده فلسطین به توسط اسرائیل و گسترش اقتصاد و اشتغال و تکنیک حاصل از دست یابی اسرائیل به زمین های بیشتر را نمی خواهند، پس مطالبه آنها چیست؟ آیا مطالبه آنها تقسیم برابر زمین ها مابین اسرائیل و فلسطین است؟ آیا مطالبه آنها برگشت تاریخ به عقب و محو شدن دولت اسرائیل و بازگشت فلسطینیان آواره شده به زمینهاییست که وارث خونی آنها محسوب می شوند؟ چگونه می توان این وجه نیهیلیستیک جهان کنونی را توجیه کرد که شهروندان آلمانی و فرانسوی و بریتانیایی که فرزندان بانیان و طراحان و مجریان تشکیل و تثبیت اسرائیل هستند، به جای اینکه پدران خود را در تظاهراتی که علیه اسرائیل بر پا می کنند، بابت تحمیل یهودیان به فلسطین و آوارگی فلسطینیان لعن و نفرین کنند، و به جای اینکه هر ساله بابت این خطای عظیم پدرانشان عذر بخواهند و ابراز شرمندگی و ندامت کنند، خواستار توقف خشونتها و کشتارهای اسرائیلیانی هستند که پدرانشان به آنها وجود و انگیزه تشکیل و تثبیت و گسترش داده اند؟

  • توپوگراف

    اکنون که اسرائیل به همت یهودی ستیزی قرن نوزده و بیست آلمانی و فرانسوی و اسرائیل سازی قرن نوزده و بیست بریتانیایی پا به عرصه وجود نهاده و به عنوان کشوری معتبر از سوی قدرتهای بزرگ‌ جهانی شناخته شده است، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، پیشگیری از ساخته شدن اسرائیلی دیگر در فلسطینی دیگر از جهان به توسط قدرتهای بزرگ دیگر است، و لذا الزامی ترین کاری که باید از سوی مردمان طالب عدالت و محکوم کننده خشونت در سراسر جهان در جهت پیشگیری از تکرار اسرائیل سازی مجدد در فلسطینی دیگر صورت بگیرد، برپایی تظاهرات گسترده سالانه با دو مطالبه یا شعار اصلی زیر است: یک: یادآوری جنایات و خطاهای بزرگ دولتهای پیشین آلمان و فرانسه در یهودی ستیزی سیستماتیک، و دولتهای پیشین بریتانیا در تشکیل و تثبیت دولت اسرائیل در زمینهای غصب شده، و اعلام انزجار از آن دولتهای پیشین، دو: مطالبه پرداخت غرامتی ابدی از سوی دولتهای فعلی این سه کشور به بازماندگان فلسطینیان آواره شده، به شکل تقبل هزینه های زندگی آنها، نسل در اندر نسل

  • Amin

    افراطیها از هر دو طرف باید پاکسازی شوند حالا یا نابود شوند یا از تصمیم گیریها و تعیین سیاستها و ... کنار گذاشته شوند. حماس حمله کرد و مرتکب کشتار و جنایت شد. حال اسرائیل پاسخ جنایت حماس را میدهد و علی القاعده پاسخ باید در حدی باشد که مانع و عبرت آموز باشد و این پاسخ هم بتدریج بواسطه اینکه افراد غیر دخیل را هم در شمول خود میگیرد تبدیل به کشتار غیر قابل قبول و باعث تقویت حس انتقام دیگری بین جمعیت عرب و فلسطینی میگرددـ اگر حماس هم از میان برود راه حل و گرایش به اهداف حماس و تفکر حماس و انتقام بیشتر میشود. افراطیهای اسرائیل از راه حل دو کشوری جلوگیری میکنند فلسطینیها را سرکوب و شهرک سازی و اشغال تدریجی محل اسکان انها در برنامه اجرایی خود قرار میدهند بدنباله فلسطینیها معترض میشوند و انها در ادامه به فکر حمله و کشتار میرسند سطح در گیریها بالاتر میرود بطوریکه افکار عمومی فلسطینیها برای یک انتقام کور آمادگی داشته باشد. حال انتقام کورگرفته میشود و در ادامه اینبار افکارعمومی اسرائیل اماده اثرگذاری و هدایت بخش افراطی و راستگرای جامعه میشود و این بخش مجدادا به صحنه میاید انقدر جولان میدهد و کشتار میکند تا فضای جامعه مقابل را به فکر طرح انتقامی در خور برساند. اینبار اگر حماس هنوز باشد که با عزتی دوچندان پا به عرصه خواهد گذاشت و موجب سرافکندگی عقلا و خیراندیشان فلسطین خواهد شد واگر حماس نباشد مسلما سازمانی جهنمی تر را شاهد خواهیم بود که مورد نیاز و استقبال عربها ـ فلسطینیها و البته کسانی هست که کاسب فتنه و درگیری در منطقه هستند. این دو بازوی افراطی و خشونتگرا زیاد هم از وجود هم بدشان نمیاید چون هر کدام بواسطه عملکردشان موجب سربلندی و تسلط طرف دیگر بر رقبا و گروهای خیر اندیش و صلح طلب در جامعه خودش میشود. چنین دور باطل خشونت و جنایت که حاصل عملکرد افراطیهای مذهبی و متوهم اسرائیلی و نیز فلسطینی هست قطعا ادامه خواهد داشت و دو طرف تا زمانیکه زمینه حذف و کمرنگ کردن نقش و نفوذ افراطیها را در جوامع خود کمرنگ و بی اثر نکنند به ارامش نسبی نخواهند رسید.

  • نیما

    جناب با رو دربایستی خیلی هم بی رو دربایستی نگفتید و کاملا جانبدارانه و بر اساس تمایلات خود به وقایع مینگرید. من خودم را در حد مطلع و مسلط به ااین مناقشه نمیبینم ولی بنا به اخباری که شنیدیم و بنااطلاع رسانی دو طرف ماجرا میدانیم که جنابعالی: اتفاقا با حماس و عملیات کشتاری که خودشون هم کارشون را تکذیبش نکردند خیلی رودربایستی دارید و در حد یه غلطی دیدید ولی برخورد طرف مقابل را در حد جنایت و نسلکشی و هولناک و.... پس تا اینجا بی رودرواسی نبودید و خلاف میگید. به علاوه نگران مالیات مردم امریکا در مورد کمک به اسرائیل نباشید اونها سالهاست که دولتشون اینکار را میکنه و مردم هم بواسطه شفافیت و ازادی در خبررسانی اطلاع دارن . نظر دمکرات و جمهوریخواه هم در این مورد یکی هست.اینکارشون بخودشون مربوط هست و به ما نه. من نه تایید میکنم و نه رد میکنم چون بمن ربطی ندارد. در این مورد انچه که در عمل دیده میشود توافق همه جناهها و مسئولین در اینمورد هست، اگر در مورد اوکراین اختلاف نظری باشه در این مورد سالهای متمادی توافق بوده درست یا غلط بخودشان مربوط. ولی در انتها هم گفتید که اولی(حماس) حمایت امریکا را نداشت ولی دومی(اسرائیل) حمایت اپارتاید گونه داشته که برخورد کرده. بله اولی حمایت امریکا را حتما نداشته ولی باز هم رودربایستی داشتید چون میدانید و نگفتید که اولی حمایت چه کسانی را داشته و بروی خود نیاوردی .