ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حکم اعدام رضا رسایی، از بازداشت‌شدگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» در دیوان عالی کشور تأیید شد

حکم اعدام رضا رسایی براساس اعترافات اجباری او صادر شده است در حالی که او با شکنجه‌های شدید وادار به اعتراف شده بود. اتهام او قتل رئیس اطلاعات سپاه شهرستان صحنه در جریان اعتراضات سال گذشته است.

دستگاه قضائی جمهوری اسلامی رضا (غلامرضا) رسایی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» را به اتهام مباشرت در قتل عمد نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه استان کرمانشاه را به اعدام محکوم کرده بود و اکنون دیوان عالی کشور این حکم را تأیید کرده است.

حکم اولیه اعدام را شعبه دوم دادگاه کیفری یک کرمانشاه ۱۵ مهر / ۷ اکتبر ابلاغ کرد و تأیید این حکم را شعبه هفدهم دیوان عالی کشور به ریاست قاضی بارانی تأیید کرد.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گفته می‌شود که اتهامات دیگری همچون مباشرت در ایراد جراحات عمدی غیرکشنده غیر منتهی به مرگ، تظاهر و قدرت‌‌نمایی با چاقو و همچنین اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال نیز در پرونده او آمده است.

این موارد در مرحله بدوی دادرسی به اتهامات رضا رسایی به صدور مجازات‌های دیگری همچون پرداخت دیه، یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق علیه او منجر شد.

بنا به این گزارش، قاضی دادگاه کیفری یک کرمانشاه (محمدرسول حق‌نجاتی) حکم اولیه اعدام رضا رسایی را از جمله براساس اعترافات اجباری گرفته‌شده از او در دوران بازجویی صادر کرد.

اعتراف اجباری نوعی شکنجه محسوب می‌شود که طی اجرای آن، حقوق اولیه فرد به‌عنوان یک انسان و یک زندانی سلب می‌شود و مصداق بارز نقض حقوق بشر در نظام قضائی جمهوری اسلامی است.

حکومت ایران از ابتدای انقلاب سال ۵۷ تلاش کرده تا با استفاده از روش‌های گوناگون مخالفان خود را حذف کند؛ اما انجام چنین کاری بدون اقناع افکار عمومی، هدف‌های مورد نظر نظام سیاسی حاکم را تأمین نمی‌کرد. همچنین در بسیاری موارد برای اعدام متهمان مدارک لازم وجود نداشت. در این شرایط یکی از راهکارها گرفتن «اعتراف» از متهم و پخش آن در رسانه‌های حکومتی است.

رضا رسایی ۳۴ ساله، از اقلیت‌های قومی و مذهبی کُرد و «اهل حق» (یارسان) ۲۷ آبان ۱۴۰۱ در مراسم سالگرد درگذشت سیدخلیل عالی‌نژاد، از چهره‌های آیین یارسان شرکت کرده بود. در این مراسم مردم شعارهایی علیه حکومت سر دادند و نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه پس از درگیری با مردم با ضربات چاقو کشته شد.

حدود یک هفته پس از این رویداد، سوم آذرماه ۱۴۰۱، مأموران اداره آگاهی در شهرستان شهریار واقع در استان تهران رضا رسایی را در این شهرستان بازداشت و به اتهام مشارکت در ضرب و جرح نادر بیرامی بازداشت کردند و ابتدا او را به شهرستان صحنه و سپس پس از پایان مراحل بازجویی به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه منتقل کردند.

همزمان چندین نفر دیگر از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۲۷ آبان‌ماه در شهرستان صحنه نیز با اتهام قتل رئیس اطلاعات سپاه پاسداران این شهرستان روبه‌رو شدند اما برخی از آن‌ها از اتهامات انتسابی تبرئه شدند. گفته می‌شود که در این پرونده سند معتبری مبنی بر این‌که قتل فرمانده سپاه به دست رضا رسایی صورت گرفته باشد وجود ندارد.

منابع نزدیک به خانواده رضا رسایی می‌گویند او در دوران بازجویی در خانه امن سپاه به‌شدت شکنجه شده است. انگشت‌های پا و دنده‌های او دراثر شکنجه شکسته شدند و کتف او به‌شدت دراثر شکنجه آسیب دیده است. به‌گفته این منابع، او چنان شکنجه شده بود که پس از چهار ماه خانواده‌اش او را نشناختند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.