اردوی دانشآموزی برای رفتن به قلب انفجارهای انتحاری
«اینجا هم هیأتی عمل کردند. انواع و اقسام برنامهها را هم از لحاظ سختافزاری، هم از لحاظ نرمافزاری تدارک دیده بودند با صرف میلیاردها تومان هزینه. اما دریغ از یک ریال هزینه برای امنیت شهروندان.»
برای محبوبه مدیر و موسس یک مدرسهی غیر دولتی در کرمان موافقت با بخشنامهی تازهی اداره کل آموزش و پرورش کرمان، فرستادن بچهها به کام اژدهای مرگ بود. به همین دلیل بخشنامه را نادیده گرفت و حاضر نشد دانشآموزان را به مراسم چهارمین سالگرد قاسم سلیمانی بفرستد.
حتا وقتی تلفنش زنگ خورد و او را تهدید به حذف تسهیلات کمبهره کردند، بهانه آورد که پدر و مادرها به حضور بچههایشان در این مراسم رضایت نمیدهند.
او به رادیو زمانه میگوید:
چهارشنبه حوالی ساعت ۴ بعداز ظهر یکی از همکاران تماس گرفت و جویای حال من شد. پرسیدم چه اتفاقی افتاده، ماجرا را برایم تعریف کرد. یخ زدم. فوری پرسوجو کردم کسی از بچهها یا معلمان به مراسم رفته یا نه. وقتی خیالم راحت شد آه کشیدم و خوشحال شدم. اما متأسفانه وقتی شب در تلویزیون اخبار را دنبال کردم، فهمیدم فاجعه از آنچه فکر میکردم عمیقتر ودردناکتر است.
محبوبه ادامه میدهد:
تقریبا از یک هفته قبل توی بوق و کرنا کرده بودند که این مراسم حتماً باید با شکوه برگزار بشود. هربار این کلمهی باشکوه را میشنوم، بدبین میشوم که اتفاق بدی میافتد. برای همین اصلا توجهی به امریهی آموزش وپرورش نکردم. چندبار مسوول منطقه تماس گرفت و تأکید کرد به باشکوه برگزار شدن مراسم و هربار من بهانه آوردم که اولیای دانشآموزان رضایت ندارند. آن آقا متأسفانه اول سعی کرد مثلا به من رشوه بدهد و گفت که بر اساس ماده ۱۰ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی قرار است به مدارس با معرفی آموزش و پرورش از ۳۵ درصد تا ۵۰ درصد نیاز مالی وام بدهند. ما شما را در اولویت قرار میدهیم. بعد که دید مقاومت میکنم عصبانی شد و تهدید کرد به کمکردن امتیاز مدرسه و تهدیدهای دیگر.
استفاده از ظرفیت عظیم مدارس!
اصغر باقرزاده، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش ششم دی در گفت وگویی با خبرگزاری امنیتی فارس با اشاره به برنامههای این معاونت گفته بود:
به منظور استفاده از ظرفیت عظیم مدارس به عنوان اصلیترین و تاثیرگذارترین کانون حضور دانشآموزان همچنین مشارکت همه جانبه مدیران، معلمان، دانشآموزان و اولیا در حمایت از ترویج و گسترش فرهنگ ایثار مقاومت و ایستادگی؛ شیوه نامه اجرایی «بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی» به استانهای سراسر کشور ارسال شد.
او با اشاره به اهداف ارسال این شیوهنامه گفته بود:
گفتمانسازی اهمیت و جایگاه شهید سلیمانی، جریان سازی افکار عمومی، دانش آموزان و فرهنگیان، انسجام بخشی، هویتبخشی و مهارتآموزی همچنین ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، برجسته کردن نقش بینظیر سردار شهید سلیمانی در مسئله آزادی قدس و حمایت از گروههای مظلوم فلسطین، توسعه و تقویت روحیه ایثار و مقاومت بین دانش آموزان، تقویت ساحت سیاسی اجتماعی دانش آموزان، هویت بخشی به دانش آموزان از راه آشناسازی با مفاخر و قهرمانهای ملی از جمله اهداف اجرای فعالیتهای مختلف پیرامون این ایام است.
حضور اجباری دانشآموزان در مراسم دولتی ۱۳ آبان یا روز قدس و ۲۲ بهمن، همچنین ارسال بخشنامه یا به گفتهی معاون پرورشی آموزش و پرورش، «شیوهنامه» که نوعی اجبار در آن دیده میشود، رخداد تازهیی نیست.
سال گذشته نامهیی از سوی یکی از ادارههای مناطق آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی منتشر شد که بر ضرورت حضور فرهنگیان در راهپیمایی ۲۲بهمن و احتساب امتیاز آن در رتبهبندی و ارزشیابی فرهنگیان تاکید داشت.
این موضوع با انتقادها و واکنشهای بسیاری در فضای مجازی روبه رو شد و طبق معمول نوک پیکان حمله از سوی مقامها به سمت منتشرکنندهی نامه بود.
مستندسازی یک پروپاگاندای شکست خورده
زهره الف، آموزگار یکی از دبستانهای کرمان میگوید:
شیوهنامه را خب از یکی دو هفته پیشتر فرستاده بودند اما بعدش هم به ما تلفنی گفتند که باید در مراسم شرکت کنید و همیشه هم در پایان مکالمه میگویند که مراتب همکاری شما در پرونده ثبت میشود.
او ادامه میدهد:
هفتهی گذشته دانشآموزان مدرسه را وادار کردند در یک نمایش مضحک به عکس قاسم سلیمانی ادای احترام کنند. وارد مدرسه که شدم دیدم یک میز در لابی گذاشتهاند با عکس او و دانشآموزان صف کشیدهاند برای تقدیم گل. معاون مدرسه هم در حال فیلم گرفتن با موبایل بود. وقتی پرسیدم، گفتند که دستور از بالاست که این مراسم را برگزار و فیلم و عکس تهیه و مستندسازی کنید و بفرستید. بچهها شور وشوق داشتند، این مساله را کتمان نمیکنم؛ چون بچهها هم مثل خیلی دیگر از مردم متأسفانه در معرض پروپاگاندای رژیم هستند. اما وقتی بزرگ میشوند، این تناقض ذهنشان را حسابی درگیر میکند. ما خودمان کم تروما از دورهی جنگ نداریم که حالا فرزندانمان هم بخواهند اینطور بازیچه و بعد تشویق بشوند بروند به مراسم و دیگر به خانه و مدرسه برنگردند.
۲۰ دانشآموز، قربانی انفجارهای انتحاری کرمان
براساس آنچه زهرا مظفر، مشاور امور شاهد و ایثارگران وزیر آموزش و پرورش به ایسنا گفته، در انفجارهای چهارشنبه، ۲۰ دانشآموز کشته شدهاند. از این تعداد چهار دانشآموز عضو یک خانواده بوده و در پایه اول، دوم، سوم و پنجم دبستان تحصیل میکردند. همچنین از یک خانواده دیگر هم دو دانش آموز کشته شدند که یکی از آنها در پایه ششم ابتدایی و دیگری در پایه یازدهم هنرستان مشغول تحصیل بود. از مجموع ۲۰ دانشآموز کشته شده ۱۰ دانش آموز دختر و ۱۰ نفر دیگر نیز پسر بودهاند.
۱۲ دی تسنیم، خبرگزاری امنیتی سپاه پاسداران نوشت:
به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی، اردوهای زائر بهشت برای دانشآموزان پیشبینی شده است که برای دانش آموزان سراسر استان کرمان و استانهای دیگر برگزار خواهد شد.
در ادامهی گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم از قول مهران شیخی، مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی استان کرمان و درباره برنامههای سالگرد سلیمانی آمده است:
همانند سالهای گذشته برنامهها در محل تدفین این شهید گرانقدر برگزار خواهد شد و نوجوانان اتحادیه استان کرمان در بحث نوجوان مسئولیت ستاد مردمی برگزاری اردوی زیارتی را برعهده دارند... بحث اردوهای زائر بهشت پیش بینی شده است که برای دانش آموزان سراسر استان کرمان و استانهای دیگر برگزار خواهد شد.
از فحوای گزارش چنین برمیآید که برای تشویق دانشآموزان به شرکت در این مراسم با ایجاد نرمافزاری که جاذبههای زیادی از جمله بازی دارد دانشآموزان را جذب و مجبور به نصب نرمافزار و ثبتنام در آن کردهاند.
در بخش دیگری از گزارش تسنیم آمده است:
دانش آموزان و مدارس علاقهمند به شرکت در این اردوی زیارتی باید در نرم افزار "دیار مرد میدان" درخواست خود را ثبت کنند. پس از ثبت نام، برنامههای مراسم و تصاویر گلزار در نرم افزار نشان داده خواهد شد، پیش بینی شده است که زائران گلزار شهدای کرمان از مرکز بازیهای مهارتی گروهی تاما در کرمان هم دیداری داشته باشند.
«سربازان گمنام چه غلطی میکردند؟»
امیرحسین د. پدر یکی از دانشآموزانی که در این مراسم شرکت کرده و خوشبختانه سالم به خانه برگشته میگوید:
متاسفأنه اینجا هم هیاتی عمل کردند. انواع و اقسام برنامهها را هم از لحاظ سختافزاری، هم از لحاظ نرمافزاری تدارک دیده بودند با صرف میلیاردها تومان هزینه. اما دریغ از یک ریال هزینه برای امنیت شهروندان. من سوالم این است. به فرض که این فاجعه کار اسراییل یا آمریکا یا داعش باشد، سربازان گمنام امام زمان چه غلطی میکردند و کدام گوری بودند که اینهمه آدم بیگناه با ترکشهایی که آسفالت را سوراخ کردهبود، تکه تکه شدند؟
او ادامه میدهد:
من داشتم از انار به کرمان برمیگشتم دیدم ترافیک ورودی شهر عجیب و غریب است. بعد که ماجرا را فهمیدم پشت فرمان حدود دو سه دقیقه مات و مبهوت مانده بودم نمیدانستم چه کاری بایست انجام بدهم. بعد تلفنم را برداشتم و به پسرم سجاد زنگ زدم. ارتباط برقرار نمیشد. خودم را به محل حادثه رساندم هیچکس فکرش کار نمیکرد. مصدومان و کشته شدهها روی زمین بودند و من داشتم دنبال پسرم میگشتم. در تمام سه ساعتی که هول و ولا به جان من افتاده بود تا وقتی که خانمم زنگ بزند و بگوید سجاد به خانه برگشته من در حال جدال با زندهماندن و مردن بودم. این آدمهای بیلیاقت هرزه، شایستگی حکومت برما را ندارند.
نظرها
کامی
دوازده تن از کشته های کرمان افغانستانی هستند. به تناسب باید صد ها و شاید هزاران افغانستانی را به اجبار سیاهی لشکر تبلیغات رژیم چپاول و کشتار ج.ا. کرده باشند. در کنار انبوه دانش آموزان با بیست قربانی ،بیشترین کشته ها افغانستانی بوده اند. کودکان را گوشت دم توپ بقای رژیم کردن با هفت هزار قربانی زیر چهارده سال (آمار بنیاد شهید)جنگ خمینی و صدام سنتی است به درازای عمر ج.ا. خمینی سر جلاد جمهوری اسلامی کودک تکه پاره شده "حسین فهمیده "سیزده ساله رهبر خود می دانست!