ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مذاکرات آتش‌بس در غزه نتیجه‌ای نداشت، اسرائیل برای حمله به رفح آماده می‌شود

مذاکره‌کنندگان اسرائیلی شامگاه سه‌شنبه میز مذاکرات در قاهره را ترک کردند. روز چهارشنبه هیأتی از حماس و رجب طیب اردوغان به قاهره رفتند. اسرائیل بر انجام عملیات در رفح اصرار دارد و برقراری آتش‌بس فوری دست‌کم در روزهای آتی منتفی است.

مذاکرات آتش‌بس در غزه که با مشارکت آمریکا، مصر، اسرائیل و قطر برگزار شد، بدون نتیجه‌ای ملموس دست‌کم در دور اصلی آن به پایان رسید.

روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن/ ۱۳ فوریه تلاش‌های زیادی برای متقاعد کردن طرف اسرائیلی به پذیرش طرح آتش‌بس صورت گرفت ولی موفقیتی به دست نیامد. اسرائیل با درخواست طرف‌های مقابل برای عقب‌نشینی از طرحش برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه موافقت نکرد و هیأت مذاکره‌کننده‌اش را شامگاه سه‌شنبه از مصر فراخواند.

با این حال مذاکرات برای توقف جنگ اسرائیل با حماس و آزادی گروگان‌های باقی‌مانده، چهارشنبه در قاهره به دومین روز خود ادامه داده است. البته بدون حضور هیأت اسرائیلی.

یک منبع حماس به خبرگزاری فرانسه گفت که پس از پایان گفت‌وگوی روز سه‌شنبه مذاکره‌کنندگان اسرائیلی با میانجیگران و فراخوانده‌شدنشان، هیأتی از حماس راهی پایتخت مصر شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری ترکیه، منتقد صریح رفتار اسرائیل در جنگ غزه هم روز چهارشنبه برای گفت‌وگو با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌ جمهوری مصر به قاهره سفر کرد.

روز سه‌شنبه ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، به مذاکره با دیوید بارنیا، رئیس سرویس اطلاعاتی موساد اسرائیل پیوسته بود. رسانه‌های مصری گفتند که این مذاکرات جنبه‌های «مثبت» بیشتری نسبت به قبل داشت.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، این مذاکرات را «سازنده و حرکت در مسیر درست» توصیف کرد. هرچند با بازگشت هیأت اسرائیلی و اصرار بر عملیات در رفح عملاً امکان دستیابی به آتش‌بسی فوری منتفی شده است.

شهر رفح، که جمعیت آن قبل از جنگ حدود ۳۰۰ هزار نفر بود، مملو از فلسطینی‌های آواره‌شده‌ای است که در کمپ‌های چادری و پناهگاه‌های موقتی زندگی می‌کنند. این جمعیت از بمباران اسرائیل در مناطق مسکونی در شمال غزه در طول بیش از چهار ماه جنگ به آنجا گریخته‌اند.

اسرائیل می‌گوید که می‌خواهد شبه‌نظامیان حماس را از مخفیگاه‌هایشان در رفح بیرون بکشد و گروگان‌های اسرائیلی را که در آنجا نگهداری می‌شوند، آزاد کند. ارتش این کشور می‌گوید در حال برنامه‌ریزی برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی است. اما هیچ طرحی ارائه نشده است و آژانس‌های امدادی می‌گویند که آواره‌ها جایی برای رفتن در ویرانه‌های نوار غزه ندارند.

مارتین گریفیث، مدیر امداد سازمان ملل متحد، گفت که فلسطینیان در رفح «به مرگ خیره شده‌اند» و تهاجم زمینی اسرائیل به آنجا تداوم کمک‌های بشردوستانه را تقریباً غیرممکن می‌کند.

گریفیث در بیانیه‌ای گفت:

عملیات نظامی در رفح می‌تواند به کشتار در غزه منجر شود. آغاز چنین عملیاتی همچنین می‌تواند تداوم کمک‌های بشردوستانه که هم‌اکنون وضعیتی شکننده دارد را در آستانه نابودی قرار دهد.

ساکنان می‌گویند که تانک‌های اسرائیلی در سراسر روز سه‌شنبه بخش شرقی رفح را گلوله‌باران کردند که موجی از وحشت را به وجود آورد.

آن‌ها گفتند که آوارگان – ده‌ها نفر تاکنون - پس از گلوله‌باران و حملات هوایی اسرائیل در روزهای اخیر، شروع به ترک رفح کرده‌اند.

رفح با مصر همسایه است، اما قاهره به روشنی گفته است که اجازه خروج پناهجویان از مرز را نخواهد داد.

مقام‌های بهداشتی غزه از کشته شدن ۱۳۳ فلسطینی جدید در ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند که در نتیجه شمار کشته‌های فلسطینی را به ۲۸۴۷۳ کشته و ۶۸۱۴۶ زخمی رساند.

اعتقاد بر این است که شمار بسیار بیشتری از اجساد در زیر آوار ساختمان‌های ویران شده در سراسر نوار پرجمعیت غزه مدفون باشند. ذخایر غذا، آب و دیگر اقلام ضروری رو به اتمام است و بیماری‌های واگیردار در حال گسترش است.

حدود نیمی از جمعیت ۲,۳ میلیون نفری غزه اکنون به رفح پناه برده‌اند، جایی که در ابتدای جنگ، اسرائیل آن را منطقه امن اعلام کرده بود.

گفت‌وگوهای آتش‌بس بی‌نتیجه

بر اساس اطلاعاتی که مصری‌ها به صورت رسمی منتشر کرده‌اند، عبدالفتاح السیسی، رئیس‌ جمهوری مصر در قاهره با ویلیام برنز، رئیس سیا و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست‌وزیر قطر با هدف دستیابی به توافق آتش‌بس، حفاظت از غیرنظامیان و رساندن کمک‌های بیشتر به غزه گفت‌وگو کرد.

در بیانیه‌ای در وب‌سایت نهاد ریاست‌ جمهوری مصر آمده است که طرفین به «تمایلشان برای ادامه مشورت و هماهنگی» در مورد موضوعات کلیدی اشاره کردند که نشان می‌دهد هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

در بیانیه طرف مصری هیچ اشاره‌ای به اسرائیل نشده است.

اسرائیل می‌گوید اگر لازم باشد چندین ماه دیگر خواهد جنگید تا به هدفش برای نابودی حماس دست یابد.

یک مقام فلسطینی پیشتر گفته بود که طرفین به دنبال فرمولی قابل قبول برای «مسئله حماس» هستند تا بتوانند اسرائیل را به ختم جنگ و خروج نیروهایش از غزه متمایل کنند.

موضوع گروگان‌ها هم همچنان حل نشده است. یکی از مقام‌های حماس گفت که آن‌ها به میانجی‌ها گفته‌اند که به قول و وعده اسرائیلی‌ها اعتماد ندارند و اگر گروگان‌های اسرائیلی آزاد شوند، جنگ از سر گرفته خواهد شد.

این گروگان‌ها در حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر دستگیر شدند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید تأمین امنیت برای بازگشت آنها و همچنین نابودی حماس، دو هدف اصلی ارتش اسرائیل در جنگ غزه است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ناظر

    اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می شود.

  • ahrar

    قاهره به روشنی گفته است که اجازه خروج پناهجویان از مرز را نخواهد داد. __اسرائیل می‌گوید که می‌خواهد شبه‌نظامیان حماس را از مخفیگاه‌هایشان در رفح بیرون بکشد و گروگان‌های اسرائیلی را که در آنجا نگهداری می‌شوند، آزاد کند. ارتش این کشور می‌گوید در حال برنامه‌ریزی برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی است. اما هیچ طرحی ارائه نشده است --گریفیث هم میگوید عملیات نظامی در رفح می‌تواند به کشتار در غزه منجر شود و آغاز چنین عملیاتی همچنین می‌تواند تداوم کمک‌های بشردوستانه که هم‌اکنون وضعیتی شکننده دارد را در آستانه نابودی قرار دهد راه حل بسیار روشن است و نجاتبخش هم برای اسرائیل و هم فلسطینی ها: اسرائیل جمعیت غزه را به داخل خاک خود و در مجاورت مرز غزه در چند منطقه مشخص و محصور کنترل شده هدایت کند بازی را از دست کسانی که با بهانه ممانعت از نسل کشی میخواهند حماس را در پوشش مردم بیگناه حفظ کنند خارج کرده و به دنیا ثابت خواهد کرد که هیچکس بغیر از خود اسرائیل در این شرایط بحرانی به فکر هموطنان فلسطینی نخواهد بود. در این صورت ارتباط بین غیر نظامیان غزه با افراد حماس قطع خواهد شد و اسرائیل با دست باز در منطقه غزه با حماس خواهد جنگید. هم حماس نشان خواهد داد که بدون مخفی شدن پشت مردم چقدر به ارمان خود وفادار است!!؟ این عمل اسرائیل بسیاری از فلسطنیها را که از جنگ حماس انتقاد داشتند ولی به اسرائیل هم بدبین بودند به راه حل اشتی و دوستی دو ملت نزدیکتر و امید به زیستن با راه حل دو کشوری یا تک کشوری امیدوارتر خواهد کرد . یقین خواهند کرد نه ج.ا و نه قطر وترکیه و .... هیچکدام مشکل را حل نکردند بلکه بدنبال نفوذ و کسب مصالح خود در این فحایع بودند همچنین غیرنظامیان بی پناه و اواره و در معرض خطر نخواهند بود و این جار وجنجال نسل کشی و آواره کردن و راندن هم متوقف خواهد شد. همینطور کمکهای درمانی و تغذیه آورگان بدون محدودیت انجام خواهد شد و این میتواند با خیال راحت توسط سازمانهای جهانی و مورد تایید کشورهای خیرخواهی که میتوانند مشارکت و نظارت داشته باشند با وسعت دلخواه و اطمینان انجام شود تا غزه آزاد و سپس به خودشان سپرده شود.