خامنهای: انتخابات پرشور باشد
رهبر جمهوری اسلامی در آستانه هر انتخابات، برای جذب مشارکت مردم ادبیات نرمتری اتخاذ میکند. او اینبار نیز شرکت در انتخابات را به نفع همه خواند و گفت اگر مشارکت ضعیف باشد، «همه ضرر میکنند.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه نهم اسفند، دو روز پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، در حضور جمعی از «رأیاولیها و خانوادههای شهدا» برای چندمین بار در هفتههای گذشته مردم را تشویق به شرکت در انتخابات کرد.
خامنهای در این سخنرانی در حالی از مردم خواستار حضور «پرشور و پرجمعیت» در انتخابات شد که برخی نظرسنجیها پیشبینی کردهاند که بیش از ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نخواهند کرد. این نظرسنجیها مشارکت مردم در شهر تهران را زیر ۱۰ درصد پیشبینی کردهاند.
انتخابات اخیر مثل دورههای قبل با موجی از رد صلاحیتها همراه بوده است. خامنهای در واکنش به تحریم انتخابات از سوی برخی جناحهای اصلاحطلب داخل ایران گفت:
بعضی در داخل به انتخابات بیالتفاتی میکنند. من احدی را متهم نمیکنم اما به همه یادآور میشوم ما باید به انتخابات از زاویه منافع ملی نگاه کنیم نه از زاویههای جناحی و گروهی.
خامنهای با اشاره به اینکه انتخابات برای تصویر بینالمللی جمهوری اسلامی اهمیت دارد، افزود: «ما اگر بتوانیم به دنیا نشان دهیم که ملت در صحنههای مهم و تعیینکننده کشور حضور دارند کشور را نجات دادیم و پیش بردیم.»
رهبر جمهوری اسلامی در آستانه هر انتخابات، برای جذب مشارکت مردم ادبیات نرمتری اتخاذ میکند. او اینبار نیز شرکت در انتخابات را به نفع همه خواند و گفت:
اگر انتخابات ضعیف باشد همه ضرر میکنند. هر کسی که ایران، ملت و امنیت خود را دوست دارد بداند اگر انتخابات ضعیف برگزار شود هیچکس سود نمیبرد و همه ضربه میخورند.
او از کسانی که قصد تحریم انتخابات را دارند خواست «قدری بیشتر فکر کنند».
مسئولان حکومتی در ماههای اخیر بیشترین توان خود را بهکار بردند تا میزان مشارکت در این انتخابات را بالا ببرند. آنها الزام ارائه شناسنامه بهعنوان تنها مدرک شناسایی قابل پذیرش در شعبههای رأیگیری را حذف کردند و به تازگی هم گفتند که در شناسنامهها مهر شرکت در انتخابات نخواهند زد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ۱۶ بهمن گفته بود که انتظار دارد «خواص» مردم را پای صندوق رأی بکشانند.
این بار در انتخابات شمار واجدین شرایط رأیدادن حدود ۶۱ میلیون و ۱۷۳ هزار نفر اعلام شده که ۳,۵ میلیون نفر آنها برای نخستین بار رأی میدهند.
شمار نامزدهای تأیید صلاحیتشده ۱۵ هزار ۲۲۰ نفر (۶۱ درصد) کل داوطلبان ثبت نام کرده است که بهطور عمده از خط سیاسی غالب در حکومت دفاع میکنند و اکثریت قاطع آنها اصولگرا هستند. در این میان ۲۵ نماینده مجلس یازدهم نیز رد صلاحیت شدند. حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین هم از دور رقابتهای انتخابات مجلس خبرگان کنار گذاشته شد.
بیشترین ردصلاحیتها در استانهای چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه و کمترین در ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و استان مرکزی بود.
رهبر جمهوری اسلامی در حالی میکوشد مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کند که گزارشها حاکی از بیعلاقگی عمومی در جامعه نسبت به انتخابات و نتیجه آن است. مجموعهای از بحرانهای اقتصادی و سیاسی، از فقر و نابرابری عمیق گرفته تا سرکوب امنیتی، اعدامها و رد صلاحیتها، انتخابات را برای بخش قابلتوجهی از مردم ایران بیمعنا کرده است.
نظرها
mashang
رادیو زمانه گویا فراموش کرده که بعد از بنی صدر بساط انتخابات برای همیشه برچیده شد و اساسا این سؤال ساده که آیا درخلافت یا ولایت انتخاب هم وجود دارد یاخیر؟؟؟ فاتحه ای که علی خامنه ای برای «جمهوری» خواند چنین روزی در چند سال پیش ۳بهمن۱۳۶۶ فاتحه ای که علی خامنه ای برای «جمهوری» خواند روزنامه جمهوری اسلامی۳بهمن۱۳۶۶ علی خامنه ای(خطبه نمازجمعه): [کار ولی فقیه در جامعه چیست؟کار ولی فقیه عبارت است از اداره جامعه بر مبنای اسلام. اما آن جاهایی که مصالح اسلامی و اجتماعی را ولی فقیه تشخیص می دهد و بر طبق مصلحت یک دستوری صادر می کند، آن دستور، حکم الله است. آن دستور، یک دستور شرعی است. .ولی فقیه چه با اتکاء به دلیل عقلی قطعی، و چه با اتکاء به ادله شرعی یک مصلحتی را برای جامعه تشخیص می دهد و آن مصلحت را اعمال می کند و آن حکم الله می شود و برای همه مردم این حکم واحب الاطاعه است. و معنای این جمله ای هم که در بیانات بزرگان تکرار شد که حکومت از احکام اولیه است، همین است….درجامعه اسلامی تمام دستگاه ها، چه دستگاه های قانونگذار، چه دستگاه های اجرا کننده، اعم از قوه اجرائیه و قوه قضائیه، مشروعیتشان بخاطر ارتباط و اتصال به ولی فقیه هست. والا به خودی خود، حتی مجلس قانونگذاری هم حق قانونگذاری ندارد…. بالاتر از این من بگویم قانون اساسی در جمهوری اسلامی که ملاک و معیار چارچوب قوانین است، اختیارش بخاطر قبول و تائید ولی فقیه می باشد. والا خبرگان پنجاه نفر ،شصت نفر، صد نفر از هر قشری، چه حقی دارند دور هم بنشینند و برای مردم مملکت و مردم جامعه قانون اساسی وضع کنند؟ اکثریت مردم چه حقی دارند که قانون اساسی را امضا کنند و برای همه مردم این قانون را لازم الاجرا بکنند؟ آن کسی که حق دارد قانون اساسی را برای جامعه قرار بدهد ولی فقیه هست.]. پاورقی: فاتحه ای که علی خامنه ای برای «جمهوری» خواند. از همان ابتدای پیروزی انقلاب، نقشه راه روحانیت حاکم و جبهه انحصار همین عقیده بود.یعنی در حقیت، اصل حکومت اسلامی هم همین است. منتها بواسطه ی اجبار زمانه، و تا الان روزامد شدن مردم، ،شکل آن را استحاله و با تحریف، همانی که ایشان در سال۱۳۶۶در خطبه نماز جمعه گفتند، به اجرا گذاشته شده است. وکلا انتخابات و رای مردم سالبه به موضوع است و مردم هیچ حقی ندارد که برای خود تصمیم بگیرند و مصلحت خود را، خود بگیرند. خامنه ای آن زمان با کمک هاشمی رفسنجانی و سید احمد خمینی راه ولایت فقیه خود را هموار می کرد. در چند قسمت گذشته(در مجموعه دی ماه) پیرامون این موضوع، در چند شماره نوشته ایم. به آن جا شما را ارجاع می دهم. طبق سخنان فوق هرچه وی بگوید حکم الله است و مخالفت با آن حرام و بر همه واجب است که اطاعت کنند؛ و قاضی می تواند بر مبنای آن برای مخالفین،حکم باقی و یاغی هم بدهد!! بآین توصیف، هر اتفاقی که در جامعه بیفتد و تا الآن افتاده است، مسئولیت آن بر عهده خامنه ای و ولایت فقیه است و ایشان نمی تواند(مثل قضیه بنزین) از خود سلب مسئولیت بکند .هرچند ایشان حتی در مورد پوشاک بچه هم اعمال نظر کرده اند!! بنابراین تمام نگاه ها و تمام اشاره ها، و تمام تحلیل ها (چه در داخل و چه در خارج از ایران) خصوصا مدعیان اصلاح طلب که در داخل منتقد وضع موجود هستند، باید طرف سخنان شان ایشان باشد و باید مساله ولایت فقیه باشد. چون تا اصل ولایت فقیه هست، نه امکان اصلاح است و نه امکان تحول و پیشرفت. سوم بهمن نود وهشت محمد شوری(نویسنده و روزنامه نگار) تریبون زمانه