هشت طلبه یک مدرسه دینی را در راسک بازداشت کردند- سپاه: «از عوامل جیشالعدل بودند»
سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای طلبههای بازداشتشده را «از عوامل تامین و پشتیبانیکننده» عملیات مسلحانه ۲۴ آذر ۱۴۰۲ در ستاد انتظامی و ۱۶ فرودین امسال در سپاه شهرستان راسک دانسته و اعلام کرده است که این افراد در مدرسه دینی انوارالحرمین روستای پشامگ شهرسان راسک مخفی شده بودند.
شنبه ۱۵ اردیبهشت، هشت تن از طلاب مدرسه دینی انوارالحرمین در شهرستان راسک به دست مأموران سپاه پاسداران و اطلاعات سیستان و بلوچستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
«کمپین فعالین بلوچ»، که به صورت ویژه رویدادهای بلوچستان را پوشش میدهد، هویت آنها را عبدالاحد، هادی، اویس، رفیع الله، ولید، زاهد، سعید و محب الله (با نام های خانوادگی نامشخص)، اعلام کرده است.
بر پایه این گزارش و ویدئوهایی که منتشر شده، نیروهای امنیتی به منزل مولانا فضلالرحمن کوهی، روحانی اهل سنت در روستای پشامگ یورش برده و پس از شکستن در و پنجرههای مدرسه و منزل این روحانی اهل سنت، تلفنهای همراه متعلق به خانواده او را ضبط کردند.
همزمان با انتشار این خبر، سپاه پاسداران در اطلاعیهای اعلام کرده است که «در یک اقدام اطلاعاتی عملیاتی چند تن از عوامل تامین و پشتیبانیکننده» عملیاتهای مسلحانه اخیر در استان سیستان و بلوچستان را بازداشت کرده است.
قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهی مذکور، مدعی شده که بازداشتشدگان «از عوامل تامین و پشتیبانیکننده» حمله ۲۴ آذر ۱۴۰۲ به ستاد انتظامی و ۱۶ فروردین امسال به سپاه شهرستان راسک بوده و افزوده که این افراد هنگام بازداشت در مدرسه دینی انوارالحرمین روستای پشامگ شهرسان راسک مخفی شده بودند.
بامداد جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲، مرکز فرماندهی انتظامی راسک برای ساعاتی صحنه درگیری بود.
در پی حمله افراد مسلح به مقر فرماندهی انتظامی شهرستان راسک که گروه مسلح «جیش العدل» مسئولیت آن را به عهده گرفت، دستکم دوازده نفر کشته و تعدادی هم زخمی شدند.
راسک در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان، حدود پانصد کیلومتری جنوب زاهدان قرار دارد و در نزدیکی مرز پاکستان واقع است.
همچنین گروه جیش العدل، یک روز پس از بمباران موشکی و پهپادی خانههای اعضایش در پاکستان، مسئولیت قتل یک سرهنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قبول کرد.
خبرگزاری «حالوش» که در حوزه مسائل سیستان و بلوچستان فعالیت میکند، سمت این سرهنگ سپاه را «جانشین سابق سپاه سراوان» اعلام کرد. روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق، سمت او را «مسوول مرکز آفرینشهای هنری سپاه سلمان» خواند.
گروه مسلح «جیشالعدل» که خود را «ارتش عدالت و برابری» در بلوچستان معرفی میکند، تاکنون بارها با نیروهای سپاه پاسداران و همچنین مرزبانان جمهوری اسلامی در استان سیستان و بلوچستان درگیر شده، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا کشتهاند.
در ادامه درگیری مسلحانه گروه جیش العدل با نیروهای نظامی و انتظامی، علیرضا دلیری، جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نیز ظهر ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ از «ادامه عملیات» در چابهار خبر داد.
در این درگیری که با حملات شبهنظامیان جیشالعدل در سه شهر استان سیستان و بلوچستان آغاز شد، با کشته شدن مجموعا بیش از بیست نفر از طرفین به پایان رسید.
در آن زمان جیشالعدل مدعی شد در «حملات زنجیرهای» که از بامداد ۱۶ فروردین آغاز شد، مقر دریابانی فرماندهی نیروی انتظامی چابهار، کلانتری ۱۱چابهار، مرکز پلیس آگاهی فراجا، ستاد فرماندهی سپاه پاسداران چابهار، سپاه پاسداران ناحیه راسک و پایگاه محلی سپاه پاسداران در جاده سرباز ــ راسک را هدف قرار داده است.
بر اساس اظهارات مقامهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران تا ظهر پنجشنبه ۱۶ فروردین ۲۸ تن از نیروهای حکومتی و جیشالعدل کشته شدند. جیشالعدل روایت حکومت از شمار کشتهشدگان را «مضحک» خواند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران، سخنگوی فراجا و خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران پنجشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ طی سه مرحله کشته شدن حداقل ۱۲ تن از نیروهای نظامی و شبه نظامی حکومت را تایید کردند.
درگیری میان سازمان جیشالعدل که خود را یک سازمان اسلامگرا و مدافع حقوق «بلوچها» معرفی میکند و نظامیان جمهوری اسلامی طی یک سال اخیر افزایش یافته است.
حکومت ایران این گروه را تروریستی و وابسته به سازمان های اطلاعاتی عربستان سعودی و آمریکا میداند و آن را «جیش الظلم» میخواند. این گروه پیش از این به چند مقر نظامی و انتظامی دیگر حمله کرده بود. ایران به بهانه مقابله با جیشالعدل دی ۱۴۰۲ با پهپاد مناطق از بلوچستان پاکستان را هدف قرار داد. پاکستان نیز این حمله را بی پاسخ نگذاشت.
نظرها
نظری وجود ندارد.