ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران سامسونگ در کره جنوبی برای نخستین بار دست به اعتصاب زدند

این اعتصاب «تاریخی» ارزیابی شده است. با وجود اینکه سامسونگ دربرابر هرگونه اتحادیه‌سازی مقاوت کرده بود این اقدام جمعی نشان داد که گرایش تدریجی به سمت توامندسازی نیروی کار در کره جنوبی وجود دارد.

رئیس یک اتحادیه بزرگ به نمایندگی از ده‌ها هزار نفر به خبرگزاری فرانسه گفت که کارگران غول فناوری سامسونگ الکترونیکس در کره جنوبی اولین اعتصاب را در این شرکت روز جمعه ۱۸ خرداد / ۷ ژوئن برگزار کردند.

سامسونگ الکترونیکس یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند در جهان است و یکی از شرکت‌هایی است که در سطح جهان، تراشه‌های حافظه سطح بالایی را تولید می‌کند که برای هوش مصنوعی تولید می‌شوند.  

مدیریت این شرکت، بزرگترین تولیدکننده تراشه‌های حافظه در جهان از ژانویه با اتحادیه بر سر دستمزدها در حال مذاکره است اما دو طرف نتوانستند اختلافات خود را کنار بگذارند و به توافق برسند.

سون وو- موک (Son Woo-mok) رئیس اتحادیه ملی سامسونگ الکترونیکس گفت: 

اولین اعتصاب در سامسونگ الکترونیکس امروز با استفاده از مرخصی استحقاقی صورت می‌گیرد و واضح است که بسیاری از کارمندان در آن شرکت می‌کنند.

او در ادامه گفت که ارائه تعداد دقیق کسانی که در اعتصاب شرکت کرده‌اند دشوار است، اما با توجه به آنچه پس از حضور صبحگاهی در محل کار مشاهده کرده، شمار کارمندان به نسبت یک روز کاری کمتر بوده است. 

سامسونگ الکترونیکس گفت که با جدیت در حال مذاکره با اتحادیه بوده و به انجام آن ادامه خواهد داد.

گرچه این اعتصابی بزرگ به‌شمار می‌رود اما هیچ تأثیری بر فعالیت‌های تولیدی و تجاری ندارد. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد که نرخ استفاده از مرخصی استحقاقی در هفت ژوئن کمتر از پنج ژوئن سال گذشته است.

با وجود این، این اعتصاب در کره جنوبی اولین اعتصاب کارگران این غول فناوری است.

حدود ۱۰ کارگر روز جمعه در مقابل دفتر اصلی سامسونگ در سئول تظاهرات کردند و شعار دادند: «به کارگر احترام بگذارید! ما ۶٬۵ درصد افزایش یا پاداش ۲۰۰ درصدی نمی‌خواهیم!»

سامسونگ الکترونیکس زیرمجموعه اصلی گروه سامسونگ در کره جنوبی است، که تا حد زیادی بزرگترین شرکت زیر کنترل خانواده سامسونگ است که بر تجارت چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا مسلط است.

سهام این شرکت در معاملات بعد از ظهر سئول ۰٬۱۳ درصد کاهش یافت.

«ترند فورس»(TrendForce) شرکت تحقیقات بازار که در تایوان مستقر است گفت که این اعتصاب تأثیری بر تولید (DRAM و NAND Flash) نخواهد داشت و همچنین به کمبود محموله منجر نمی‌شود.

به گفته ترند فورس، سامسونگ بخش قابل توجهی از تولید جهانی تراشه‌های رده بالا را به خود اختصاص می‌دهد، اما اعتصاب شامل کارکنان اداره مرکزی است، نه کارگران خطوط تولید.

افزون بر این، این فقط یک اعتصاب یک روزه است و با یک دوره تعطیلات برنامه‌ریزی شده طولانی آخر هفته در کره جنوبی همزمان شده و این بدان معناست که شرکت احتمالاً سطح کارکنان پیش‌بینی‌شده را تعدیل کرده است. 

ترند فورس در گزارشی گفت که در نهایت، کارخانه‌ها به‌شدت به تولید خودکار متکی هستند و به حداقل نیروی انسانی نیاز دارند. بنابراین، این اعتصاب هیچ تأثیر قابل‌توجهی بر تأمین گوشی‌های هوشمند در روزهای آتی نخواهد داشت.

اعتصاب تاریخی

ولادیمیر تیخونوف، استاد مطالعات کره‌ای در دانشگاه اسلو، به خبرگزاری فرانسه گفت، با وجود این، اعتصاب دارای اهمیت تاریخی است، «زیرا سامسونگ در برابر اتحادیه‌سازی مقاومت کرد و برای مدت طولانی درگیر درهم شکستن اتحادیه بود».

او گفت: 

اقدام جمعی نشان داد که گرایشی تدریجی به‌سمت توانمندسازی نیروی کار در کره جنوبی وجود دارد.

به گفته منتقدان، سامسونگ الکترونیکس در حالی که به بزرگترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند و نیم‌رسانای جهان تبدیل شد تقریباً ۵۰ سال از اتحاد کارمندان خود در اتحادیه ممانعت کرد و گاهی برای جلوگیری از اتحاد تاکتیک‌های وحشیانه‌ای را در پیش گرفت.

بنیانگذار سامسونگ، لی بیونگ چول، که در سال ۱۹۸۷ درگذشت، به‌شدت با اتحادیه‌ها مخالف بود و می‌گفت تا زمانی که زنده است هرگز اجازه شکل‌گیری اتحادیه‌ها را  نمی‌دهد. 

اولین اتحادیه کارگری در سامسونگ الکترونیکس در اواخر دهه ۲۰۱۰ تشکیل شد.

در سال ۲۰۲۰، لی جائه ـ یونگ (Lee Jae-yong)، نایب رئیس وقت شرکت و نوه مؤسس، از «تمام کسانی که از مشکلات زایمان در سامسونگ رنج برده بودند» عذرخواهی کرد و افزود که «اطمینان حاصل خواهد کرد» که این شرکت «به‌دلیل مدیریتِ بدون اتحادیه، مورد انتقاد قرار نگیرد». 

با این حال، اتحادیه ملی سامسونگ الکترونیکس، که حدود ۲۸هزار عضو یا بیش از یک‌پنجم کل نیروی کار این شرکت، عضو دارد گفته است که کلمه «اعتصاب» در این غول فناوری « تابو» بوده است.

سون، رئیس اتحادیه به خبرگزاری فرانسه گفت: 

ما همواره از این حمایت می‌کنیم که این شرکت به مسائل کارگری احترام بگذارد، ظلم به اتحادیه‌ها را متوقف کند، و از تصمیم‌گیری یک جانبه در مورد مسائلی که به کارگران مرتبط است، اجتناب کند.

نیمه رساناها شریان حیات اقتصاد جهانی هستند که در تولید همه چیز از لوازم آشپزخانه و تلفن همراه گرفته تا اتومبیل و سلاح استفاده می شود.

بر اساس آمار وزارت بازرگانی، آنها پیشروترین صادرات کره جنوبی هستند و در ماه مارس به ۱۱٬۷ میلیارد دلار رسید که یک‌پنجم کل صادرات را تشکیل می‌دهد.

لی هیون ـ کوک (Lee Hyun-kook)، نایب رئیس اتحادیه، گفت اعتصاب «به اختلال در تولید منجر نمی‌شود و ما نمی‌خواهیم این اعتصاب منجر به یک اختلال شود». او به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما فقط می‌خواهیم سامسونگ صدای ما را بشنود».

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.