ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هزاران نفر در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان به خیابان آمدند

برای بسیاری، به ویژه معترضان جوان، این انتخابات لحظه‌ای تعیین‌کننده برای ادغام گرجستان با اروپا بود. آنان معتقدند حزب حاکم گرجستان روزبه‌روز بیشتر به روسیه نزدیک می‌شود.

در پی انتخابات پارلمانی اخیر در گرجستان، ده‌ها هزار نفر دوشنبه شب مقابل پارلمان تجمع کردند و نتایج انتخاباتی را که می‌گویند به نفع حزب حاکم «رؤیای گرجی» دستکاری شده است، رد کردند.

سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهوری گرجستان که عمدتاً نقشی تشریفاتی دارد، به معترضان گفت که در انتخابات تقلب شده و از جمعیت خواست از آینده و حقوق دموکراتیک خود دفاع کنند.

زورابیشویلی مشروعیت انتخابات را زیر سوال برد و مدعی شد که حزب حاکم که کنترل دولت را در دست دارد نه تنها با نیات اقتدارگرایانه عمل می‌کند، بلکه ممکن است با حمایت مسکو به نتایجی دست یافته باشد.

هسته اصلی این اعتراض‌ها رد نتایج انتخابات است. کمیسیون مرکزی انتخابات پیروزی حزب «رؤیای گرجی» را با ۵۴,۸٪ آرا اعلام کرد.

زورابیشویلی و رهبران مخالف، مانند گیورگی واشادزه از ائتلاف «جنبش ملی متحد» خواستار لغو نتایج و برگزاری انتخابات جدید تحت نظارت بین‌المللی شدند.

واشادزه اعلام کرد که مخالفان کرسی‌های پارلمانی خود را رد کرده و از مذاکرات با دولت خودداری خواهند کرد و در عوض به مبارزه‌ای مستمر برای بازگرداندن دموکراسی متعهد می‌مانند.

در طول این تجمع، معترضان که برخی خود را در پرچم گرجستان پیچیده بودند، مخالفت خود را با هرگونه هم‌پیمانی با روسیه اعلام کردند. برای بسیاری، به ویژه معترضان جوان، این انتخابات لحظه‌ای تعیین‌کننده برای ادغام گرجستان با اروپا بود. معترضان خواهان حمایت غرب و امیدوار بودند که نهادهای بین‌المللی نتایج انتخابات را به رسمیت نشناسند.

زورابیشویلی که منتقد سرسخت حزب «رؤیای گرجی» است، تأکید کرد که سیاست‌های این حزب، از جمله قوانین محدودکننده درباره آزادی بیان و حقوق افراد LGBTQ+، به‌طور فزاینده‌ای با روش‌های روسیه مشابه شده است.

اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا خواستار تحقیقات در مورد انتخابات شدند. اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، تأیید کرد که مردم گرجستان مستحق تعیین سرنوشت خود هستند. مقام‌های آمریکایی نیز اقدامات حزب حاکم مانند خرید رأی، ارعاب و سوء‌استفاده از منابع عمومی را محکوم کردند.

روابط گرجستان با اتحادیه اروپا به دلیل تخلفات گزارش‌شده در انتخابات پیچیده‌تر شده است. ناظران اروپایی تخلفات گسترده‌ای مانند دو بار رأی‌دادن، خرید رأی و ارعاب به ویژه در مناطق روستایی را گزارش کردند.

آنتونیو لوپز-ایستوریس وایت، رئیس هیئت ناظر پارلمان اروپا، تأکید کرد که حزب «رؤیای گرجی» با استفاده از تبلیغات منفی و اطلاعات نادرست روسیه کارزار انتخاباتی خود را پیش برده است.

رهبران غربی از جمله آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، خواستار تحقیقات در مورد تخلفات انتخاباتی شدند. اتحادیه اروپا که فرآیند عضویت گرجستان را به دلیل قانون الهام‌گرفته از روسیه تعلیق کرده بود، بر این موضع تأکید کرد.

رئیس شورای اروپا، شارل میشل، خواستار تحقیق شفاف در مورد تخلفات انتخاباتی شد.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان و حامی حزب «رؤیای گرجی»، در یک سفر دولتی وارد گرجستان شد اما زورابیشویلی این اقدام را به عنوان «بازی سیاسی» بدون هرگونه مأموریت از سوی اتحادیه اروپا رد کرد.

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر و نماینده حزب «رؤیای گرجی»، اتهامات تقلب در انتخابات را رد کرده و پیروزی حزب خود را مشروع و غیرقابل انکار توصیف کرد. 

کوباخیدزه تأکید کرد که هدف حزب «رؤیای گرجی» ادغام در اتحادیه اروپا است، اگرچه تمایل دارد روابط با روسیه را نیز بهبود بخشد.

این موضوعی حساس در گرجستان است، کشوری که در سال ۲۰۰۸ با روسیه جنگ کوتاهی داشت و مسکو استقلال دو منطقه جداشده گرجستان را به رسمیت شناخت.

حزب حاکم می‌گوید موضعش بازتابی از موقعیت ژئوپلیتیکی دشوار گرجستان است که باید میان آرزوهای خود برای عضویت در اتحادیه اروپا و فشارهای روسیه تعادل برقرار کند.

تنش میان حزب حاکم و مخالفان به‌ویژه از فروردین/آوریل سال جاری و در اعتراض به تصویب لایحه «نفوذ عوامل خارجی» در پارلمان گرجستان شدت گرفت.

بر اساس این قانون تمامی سازمان‌هایی که بیش از ۲۰ درصد از بودجه آن‌ها از خارج تأمین می‌شود به عنوان «عوامل خارجی» شناسایی خواهند شد. این لایحه خشم مخالفان را برانگیخت. آنان این قانون را «قانون روسی» می‌خوانند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.