ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل دو ژنرال نیروهای شبه‌نظامی سودان را تحریم کرد

شورای امنیت سازمان ملل این دو ژنرال «نیروهای پشتیبانی سریع» (RSF) را به دلیل نقش کلیدی آن‌ها در حملات و جنایت‌هایی با انگیزه پاکسازی قومی در دارفور، تحریم کرد.

سودان از میانه آوریل ۲۰۲۳، زمانی که تنش‌های طولانی‌مدت میان رهبران نظامی و شبه‌نظامی این کشور در خارطوم، پایتخت آن آغاز شد، درگیر جنگ داخلی خونینی است. این جنگ به مناطق دیگر از جمله دارفور سرایت کرده است. سازمان ملل می‌گوید در این مدت بیش از ۱۴ هزار نفر در سودان کشته و ۳۳ هزار نفر زخمی شده‌اند. اخیراً نیز هشدار داده است که این کشور تا مرز قحطی پیش رفته است.

کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان شنبه ۱۹ آبان / ۹ نوامبر، سرلشکر عثمان محمد حمید محمد، رئیس اداره عملیات شبه‌نظامیان «نیروهای پشتیبانی سریع» و سرلشکر عبدالرحمن جمعه بارکلا، فرمانده این شبه‌نظامیان در دارفور غربی را به فهرست سیاه تحریم‌ها اضافه کرد.

هیئت بریتانیا در سازمان ملل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این دو ژنرال به دلیل تهدید صلح، امنیت و ثبات سودان، «از جمله اعمال خشونت‌آمیز و نقض حقوق بشر» به لیست تحریم‌ها افزوده شدند.

براساس تحریم‌های سازمان ملل همه کشورها باید دارایی‌های این دو ژنرال را مسدود و سفر آن‌ها را ممنوع کنند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در اوایل سال جاری میلادی تحریم‌هایی را علیه این دو ژنرال اعمال کرده و هرگونه دارایی آن‌ها در آمریکا را مسدود و تمام معاملات مالی با آن‌ها را ممنوع کرده بود.

دو دهه پیش، در دارفور نسل‌کشی و جنایات جنگی علیه مردمی رخ داد که خود را از تبار مردم آفریقای مرکزی یا شرقی می‌دانستند. این جنایات به‌ویژه توسط شبه‌نظامیان جنجوید که عرب‌تبار و از قبیله بقاره هستند انجام شد و در جریان آن حدود ۳۰۰ هزار نفر کشته و ۲,۷ میلیون نفر بی‌خانمان شدند. اکنون به نظر می‌رسد که این گذشته بار دیگر در حال تکرار است. شبه‌نظامیان «نیروهای پشتیبانی سریع» از دل شبه‌نظامیان جنجوید متولد شده است.

کریم خان، دادستان وقت دیوان کیفری بین‌المللی لاهه در ژانویه گذشته گفت دلایلی وجود دارد که احتمال می‌رود هر دو طرف جنگ در سودان مرتکب جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت یا نسل‌کشی در دارفور شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی در ماه مه اعلام کرد که حملات نیروهای شبه‌نظامی و شبه‌نظامیان متحد آن‌ها که هزاران نفر را در سال ۲۰۲۳ در دارفور کشتند، کارزاری برای پاکسازی قومی جمعیت غیرعرب در این منطقه است.

این نهاد حقوق بشری گفت «نیروهای پشتیبانی سریع»، گروه قومی مسالیت و دیگر گروه‌های غیرعرب را در ال جنینا، مرکز ایالت دارفور غربی هدف قرار داده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر گفت که افرادی از قوم مسالیت که اسیر شده بودند، شکنجه شدند، زنان و دختران مورد تجاوز قرار گرفتند و کل مناطق آن‌ها غارت و ویران شدند.

«نیروهای پشتیبانی سریع» مراکز چهار ایالت از پنج ایالت دارفور را در کنترل خود دارند و حملات نظامی خود را برای کنترل تنها پناهگاه، الفاشر، مرکز دارفور شمالی تشدید کرده‌اند.

سودان از ۲۶ فروردین / ۱۵ آوریل سال گذشته ‌به صحنه رویارویی نیروهای ژنرال عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان، و ژنرال محمد حمدان (معروف به حمدتی)، فرمانده «نیروهای پشتیبانی سریع»، تبدیل شده است. این دو ژنرال که در جریان کودتای اکتبر ۲۰۲۱ علیه دولت غیرنظامی سودان کنار یکدیگر بودند و آن را سرنگون کردند، از آن زمان درگیر جنگی شده‌اند که انتقال دموکراتیک قدرت در سودان را از مسیر خود خارج کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.