فعالان ضد جنگ آلمان: به جنگ جهانی سوم نه بگوییم
کنشگران جوان انترناسیونالیست در برلین علیه جنگافروزیهای ناتو اقدامی اعتراضی انجام دادند. آنها ضمن سردادن شعار «ژن، ژیان، ئازادی» با آویختن پارچهنوشتهای از مجسمهی عظیم مرد مولکولی «به جنگ جهانی سوم» نه گفتند
گروهی از فعالان جوان صلحطلب در برلین، صبح پنجشنبه ۲۴ آبانماه (۱۴ نوامبر) با اقدامی نمادین، اعتراض خود را به فروش جنگندههای یوروفایتر به ترکیه و استقرار موشکهای آمریکایی در خاک آلمان نشان دادند. این فعالان با پوشاندن مجسمهی ۳۰ متری «مرد مولکولی» در مرکز برلین، پیامی با مضمون «نه به جنگ جهانی سوم» را به نمایش گذاشتند.
روی این پارچه نوشته شده بود: «به جنگ جهانی سوم نه بگوییم؛ نه به هرگونه موشک میانبرد در آلمان؛ نه به هرگونه جنگنده یوروفایتر در کردستان». همچنین همزمان با فیلمبرداری از این اقدام، شعار «ژن، ژیان، ئازادی» به گوش میرسد.
این اقدام اعتراضی در واکنش به تصمیم اخیر دولت آلمان برای فروش ۴۰ فروند جنگنده پیشرفته یوروفایتر تایفون به ترکیه صورت گرفت. فعالان نگرانی عمیق خود را از احتمال استفاده این تسلیحات علیه کردها ابراز کردند و همچنین مخالفت خود را با استقرار موشکهای میانبرد آمریکایی در خاک آلمان، که بخشی از استراتژی دفاعی ناتو محسوب میشود، اعلام کردند.
آلمان در سال ٢٠١۶ پس از تجاوز نظامی ترکیه بە کانتون عفرین در روژآوا و اشغال آن، صادرات تسلیحات به این کشور را محدود کرد. دلایل اصلی این تحریم «نگرانی از استفاده ترکیه از سلاحهای آلمانی علیه کوردها در سوریه و عراق»، و «عدم پایبندی دولت اردوغان به معیارهای دموکراتیک» عنوان شدە بود.
اخیراً، شورای امنیت فدرال آلمان صادرات تسلیحات به ارزش صدها میلیون یورو به ترکیه را تصویب کرده است. این تصمیم شامل فروش ۱۰۰ موشک ضدهوایی و اژدرهایی برای نیروی دریایی ترکیه، علاوه بر بستههای مدرنسازی برای زیردریاییها و ناوچههای این کشور میشود. ارزش کل این معاملات حدود ۳۳۶ میلیون یورو تخمین زده میشود.
این تصمیم دولت آلمان، کە مهمترین بخش آن فروش جنگندههای یوروفایتر بە ترکیه است مورد اعتراض فعالان ضد جنگ است.
جنگنده یوروفایتر تایفون، یک هواپیمای چندمنظوره پیشرفته است که توسط کنسرسیومی [ائتلافی] از کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، آلمان، ایتالیا و اسپانیا ساخته شده است. این جنگنده قابلیتهای برجستهای در نبردهای هوایی و حملات زمینی دارد و مجهز به سیستمهای الکترونیکی و تسلیحاتی پیشرفته از جمله رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال (AESA) است.
دولت آلمان این اقدام را بخشی از تلاشهای خود برای بهبود روابط با ترکیه و تقویت اتحاد ناتو عنوان کرده است.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در سفر اخیر خود به استانبول و دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، از این تصمیم دفاع کرد و گفت: «ترکیه عضو ناتو است و به همین دلیل ما همیشه تصمیم میگیریم که تحویلهای مشخصی انجام شود. این یک امر بدیهی است.»
نظرها
نظری وجود ندارد.