مذاکرات درباره آتشبس در غزه از سر گرفته شد
اسرائیل و حماس مذاکرات جدید درباره آتشبس در غزه را تأیید کردند. حزبالله گفت با ۷۷ میلیون دلار کمک از ایران به خانوادههای آسیبدیده از جنگ کمک میکند.
بهگفته حماس، مذاکرهکنندگان بینالمللی گفتوگوها با حماس و اسرائیل درباره آتشبس در نوار غزه را از سر گرفتهاند. باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی حماس به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در روزهای اخیر تلاشها برای پایان دادن به درگیریها، آزادی گروگانها در غزه و آزادی اسیران فلسطینی از زندانهای اسرائیل «دوباره فعال شده است». در ترکیه منبع مطلع دیگری که نخواست نامش فاش شود از بازگشت میانجیهای قطری به مذاکرات خبر داد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل نیز در دیدار با رهبران دینی مسلمان و امامان بانفوذ جامعه عرب در اسرائیل گفت:
مذاکرات فشردهای در جریان است که میتواند کل منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.
مذاکرات برای برقراری آتشبس در غزه ماه نوامبر گذشته متوقف شد. قطر گفتوگوها با میانجیهای آمریکایی و مصری را به دلیل ناامیدی از عدم پیشرفت مذاکرات به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مصر اکنون یک پیشنهاد اصلاحشده برای توافق به حماس ارائه کرده است.
از سوی دیگر مرکز اطلاعرسانی فلسطین اعلام کرد که نمایندگان حماس در دیدار با شخصیتهای فلسطینی از گروههای دیگر در قاهره، موضع خود را در مورد طرح پیشنهادی مصر ابلاغ کردهاند.
حماس در بیانیهای گفته است هیئتی از رهبران این گروه به دیدارهای خود در قاهره پایان داد و در این دیدارها گفتوگوهای عمیقی با جنبش الفتح درباره تشکیل کمیتهای جهت اداره نوار غزه براساس توافقهای ملی در چارچوب تحقق وحدت ملی و پایان شکافهای داخلی و پیامدهای آن انجام گرفت.
در بیانیه حماس آمده است که هیئت این گروه موافقت خود را با طرح پیشنهادی مصر جهت تشکیل کمیته پشتیبانی مردمی از طریق سازوکارهای جامع ملی اعلام کرده است.
نمایندگان حماس همچنین دیداری نیز با رهبران جبهه خلق برای آزادی فلسطین داشتند و در این دیدار آخرین تحولات غزه و کرانه باختری مورد بررسی قرار گرفت.
حزبالله از ایران ۷۷ میلیون دلار کمک گرفته است
نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله لبنان پنجشنبه ۱۵ آذر / ۵ دسامبر اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران تاکنون ۷۷ میلیون دلار به خانوادههای آسیبدیده از جنگ با اسرائیل کمک کرده است.
بهگفته نعیم قاسم، حدود ۲۳۳ هزار و ۵۰۰ خانواده برای این کمکها ثبت نام کردهاند و پرداختهای ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلاری برای هر نفر در مجموع بیش از ۷۷ میلیون دلار خواهد شد.
حزبالله همچنین میخواهد مبلغ هشت هزار دلار به کسانی که خانههایشان در جنگ ویران شده است، اختصاص دهد. شش هزار دلار برای حمایت از پرداخت اجاره بها به مدت یک سال برای کسانی که در بیروت یا حومه آن زندگی میکنند و باید به دنبال مکان جدیدی برای زندگی بگردند در نظر گرفته شده است. چهار هزار دلار نیز برای کسانی که خارج از پایتخت لبنان زندگی میکنند اختصاص خواهد یافت.
نعیم قاسم گفت که هزینه این اقدامات را عمدتاً ایران تأمین کرده است.
دبیرکل حزبالله لبنان از دولت عراق و حشد الشعبی نیز بهخاطر کمکهای مالیشان تشکر کرد.
او درباره آتشبس با اسرائیل گفت که بیش از ۶۰ مورد نقض توافق از سوی اسرائیل صورت گرفته است.
قاسم افزود دولت لبنان مسئول برداشتن آوارها، بهبود زیرساختها و تهیه برنامهای برای هزینههای بازسازی است.
رهبر حزبالله همچنین حملات اخیر نیروهای شورشی سوریه را با «حمایت آمریکا و اسرائیل» دانست و گفت این کشورها «پس از ناتوانی در غزه» میخواهند جبهه سوریه را بگشایند.
او تأکید کرد که حزبالله در کنار رژیم سوریه خواهد بود.
لاوروف: اسرائیل خواهان وخامت اوضاع در سوریه است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم در مورد تحولات سوریه همین موضع رهبر حزبالله لبنان را گرفت و روز جمعه ۱۶ آذر / ۶ دسامبر گفت:
«برخی میگویند اسرائیل به وخامت اوضاع در سوریه علاقمند است تا نوار غزه زیر ذرهبین نباشد.»
او گفت اطلاعات روسیه حاکی از آن است که «آمریکا، بریتانیا و برخی طرفهای دیگر» از شورشیان سوریه حمایت میکنند.
لاوروف افزود با همتایان ایرانی و ترکیهای درباره تحولات سوریه در این هفته دیدار خواهد کرد.
اسرائیل: برای همه سناریوها در سوریه آماده هستیم
از سوی دیگر رسانهها گزارش دادهاند که با توجه به تهاجم سریع شورشیان سوریه، اسرائیل در حال آماده شدن برای فروپاشی احتمالی ارتش سوریه است.
ارتش اسرائیل گفت که آنها تحولات را زیر نظر دارند و «برای همه سناریوها اعم از تهاجمی و تدافعی آماده هستند».
وبسایت آمریکایی اکسیوس به نقل از دو مقام اطلاعاتی اسرائیل اعلام کرد که فروپاشی خطوط دفاعی ارتش سوریه در ۲۴ ساعت گذشته سریعتر از حد انتظار رخ داده است.
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل نیز با نمایندگان ارتش این کشور درباره تحولات سوریه گفتوگو کرد.
«آمریکا شریک جنایتهای اسرائیل»
دیدهبان حقوق بشر اروپا ـ مدیترانه روز پنجشنبه در بیانیهای آمریکا را در جنایتهای اسرائیل شریک دانست.
به گزارش الجزیره دیدهبان حقوق بشر اروپا ـ مدیترانه گفت:
اسرائیل با بمباران اردوگاههای آوارگان در منطقه المواصی در خانیونس سبب شد تا ۲۰ فلسطینی آواره زنده در آتش بسوزند و اغلب آنها کودک بودند.
این نهاد حقوق بشری کشتار فلسطینیها را «نظاممند» خواند و گفت اسرائیل میخواهد شهروندان فلسطینی را نابود کند.
دیدهبان حقوق بشر اروپا ـ مدیترانه گفت دولت ایالات متحده آمریکا به دلیل تأمین سلاح و بمبهای ویرانگر و آتشزا برای اسرائیل، شریک جنایتهای تلآویو است.
روز پنجنشبه همچنین وزارت خارجه اسرائیل در بیانیهای با الفاظ تند گزارش تفصیلی عفو بینالملل را که در آن گفته بود دولت اسرائیل در غزه نسلکشی کرده است، محکوم کرد.
وزارت خارجه اسرائیل عفو بینالملل را به «تعصب و جانبداری» متهم کرد و این گزارش را «کاملاً نادرست و مبتنی بر دروغ» دانست.
در این بیانیه گفتهشد این اسرائیل نیست که مرتکب نسلکشی شده، بلکه حماس بود که با حمله به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ «نسلکشی» کرد.
وزارت خارجه اسرائیل تأکید کرد که این کشور از خود دفاع و مطابق با قوانین بینالمللی عمل میکند.
ایالات متحده آمریکا نیز این اتهامات را «بیاساس» توصیف کرد. از سوی برخی از کارمندان سازمان عفو بینالملل نیز انتقادهایی به این بیانیه شد.
عفو بینالملل در گزارش ۲۹۶ صفحهای خود درباره نسلکشی اسرائیل در غزه دادههای جامعی از نهادهای سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی جمعآوری کرده و گفته بود اسرائیل به نسلکشی ادامه میدهد.
نظرها
نظری وجود ندارد.