ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسلام‌گرایان حاکم بر سوریه وعده «ثبات و آرامش» دادند

حاکمان جدید سوریه اعلام کرده‌اند که دیگر در این کشور خون‌ریزی نخواهد شد. آن‌ها از «ثبات» سخن می‌گویند. رهبر اسلام‌گرایان هیئت تحریر الشام خود را میانه‌رو نشان می‌دهد اما تردیدها همچنان باقی است.

پس از سرنگونی رژیم بشار اسد توسط شورشیان اسلام‌گرا، هنوز مشخص نیست که سوریه به کدام سو می‌رود. پرسش این است که پس از سال‌ها جنگ، سوریه رو به ثبات است یا خطر هرج‌ومرج بیشتر این کشور را تهدید می‌کند؟ احمد حسین الشرع موسوم به ابومحمد الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام اطمینان داده است که سوریه جنگ دیگری را تجربه نخواهد کرد.

او در جریان بازدید از مسجدی در دمشق به اسکای‌نیوز گفت:

مردم از جنگ خسته شده‌اند. بنابراین کشور برای جنگی دیگر آماده نیست و وارد جنگ نخواهد شد.

الجولانی افزود ترس کشورهای غربی از ادامه خون‌ریزی‌ها پس از سقوط بشار اسد «بی‌جا»ست. او گفت این خطر از جانب دولت اسد و شبه‌نظامیان طرفدار ایران وجود داشت و «از بین بردن آن‌ها راه حل است».

وعده‌های رئیس دولت موقت

شمایل دولت موقت وضوح بیشتری می‌گیرد: محمد البشیر، رئیس دولت قبلی در پایگاه شورشیان در ادلب، رهبری دولت انتقالی را برعهده گرفته است. او در نشستی در دمشق، در کنار الجولانی با وزیران دولت کنونی در مورد چگونگی انتقال قدرت صحبت کردند.

البشیر گفت وظیفه هدایت دولت جدید «چالشی بزرگ» است و «تا زمانی که مسائل قانون اساسی روشن شود» راه حل موقتی است. او ضمن دعوت به حمایت از وزیران فعلی در این دوره انتقالی، گفت:

وظایف دولت موقت حفظ امنیت، حفظ ثبات نهادها و جلوگیری از فروپاشی دولت است.

البشیر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره گفت اکنون زمان آن رسیده است که مردم «از ثبات و آرامش برخوردار شوند» و بدانند که دولت خدمات مورد نیاز آن‌ها را ارائه خواهد کرد.

هشدار نسبت به اهداف اسلام‌گرایان

با این حال، این پرسش که آیا سوریه‌ی پس از اسد به سمت دموکراسی و حاکمیت قانون پیش خواهد رفت یا خیر، از دغدغه‌های فکری بسیاری از صاحب‌نظران و سیاستمداران است.

گیر پدرسن، نماینده سازمان ملل در امور سوریه، از شبه‌نظامیان هیئت تحریر الشام و متحدانش خواست تا «پیام‌های مثبت» خود مبنی بر وحدت مردم سوریه را با عمل همراه سازند. او گفت سوریه در حال حاضر توسط گروه‌هایی تحت کنترل است و «مهم است که درگیری بین این گروه‌ها رخ ندهد».

کایا کالاس، مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که سوریه نباید به عراق، لیبی یا افغانستان دیگری تبدیل شود.

کالاس گفت باید از خشونت فرقه‌ای در سوریه جلوگیری شود، همان‌طور که نباید گذاشت افراط گرایی و خلاء دولتی دوباره ظهور کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به این‌که «افراد جدید [در قدرت] براساس اعمال‌شان قضاوت خواهند شد»، افزود:

هنوز بسیار زود است که بگوییم آیا این مسیر درستی است یا خیر. نشانه‌های اولیه مثبت‌اند، اما تا زمانی‌که به قطعیت نرسیده‌ایم، عجله‌ای برای هیچ نوع ترتیباتی نداریم.

پیتر نویمان، کارشناس تروریسم در آلمان نیز تردید دارد. او در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت که رهبر هیئت تحریر الشام سال‌ها پیش از شبکه تروریستی القاعده جدا شد. با این حال، گروه او همچنان اسلام‌گراست و قصد دارد نوعی حکومت دینی در سوریه پیاده کند.

بمباران ۴۸۰ هدف در سوریه

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز چهارشنبه ۲۱ آذر / ۱۱ دسامبر به سوریه هشدار داد و گفت: «با هرگونه تهدیدی علیه اسرائیل بی‌امان مبارزه خواهد شد».

نتانیاهو پیش از این دستور انهدام توان نظامی سوریه را صادر کرده بود. او گفته بود:

من به نیروی هوایی اجازه دادم تا قابلیت‌های نظامی راهبردی به‌جا مانده از ارتش سوریه را بمباران کند تا به دست جهادی‌ها نیفتد.

به‌گفته ارتش اسرائیل، از زمان سرنگونی حکومت بشار اسد تاکنون بیش از ۴۸۰ هدف در سوریه بمباران شده است، از جمله سامانه‌های ضدهوایی، فرودگاه‌های نظامی، پایگاه‌های تولید سلاح، هواپیماهای جنگی و موشک‌ها، شناورهای موشکی تأسیسات دریایی سوریه در بندر البیضاء و بندر لاذقیه که ۱۵ شناور نیروی دریایی سوریه در آن لنگر انداخته بودند.

خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند که نیروی دریایی سوریه تقریباً به‌طور کامل نابود شده است.

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل روز سه‌شنبه گفت که این کشور قصد دارد یک «منطقه دفاعی» در جنوب سوریه ایجاد کند. او افزود اسرائیل بخش عمده‌ای از ذخایر تسلیحات استراتژیک سوریه را نابود کرده است.

مذاکرات دیپلماتیک

از سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز می‌خواهد روز جمعه برای مشورت به ترکیه سفر کند. او قرار است با همتای خود هاکان فیدان در آنکارا دیدار کند.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز پیش از این اعلام کرده بود که برای گفت‌وگو در مورد سوریه به ترکیه سفر خواهد کرد. او این موضوع را پس از گفت‌وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد. آن‌ها می‌خواهند درباره آخرین تحولات منطقه صحبت کنند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز تلفنی با اردوغان صحبت کرد.

ترکیه نقش کلیدی در درگیری‌ها سوریه ایفا می‌کند و یکی از کشورهای اصلی پذیرنده پناهندگان سوری است. این کشور در حال حاضر با استفاده از وضعیت کنونی سوریه توسط نیروهای نیابتی خود حملات به کُردها را شدت بخشیده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.