حمله مردِ اسلامستیز در ماگدبورگ به بحثهای مهاجرستیزانه دامن زد
در آستانه یک انتخابات دیگر در آلمان، گزارشها درباره اینکه مظنون یک پناهنده سعودی بوده با واکنشهای مهاجرستیز مواجه شده است. این در حالی است که مهاجم اسلامستیز و حامی حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان بوده است.
عصر جمعه در شهر ماگدبورگ آلمان، مردی ۵۰ ساله با یک خودروی سواری جمعیت حاضر در یک بازار کریسمس را زیر گرفت. او دست کم پنج نفر را کشت و ۲۰۰ نفر دیگر را زخمی کرد.
یکی از کشتهشدگان کودکی ۹ ساله بود و وضعیت تعداد زیادی از زخمیها وخیم است.
مهاجم که مواضع سیاسی اسلامستیز و راستگرایانه افراطی دارد بلافاصله بعد از حمله در همان محل از سوی پلیس دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرد. هنوز انگیزه او دقیقا مشخص نیست اما پلیس گمان میکند که او حمله روز جمعه ۲۰ دسامبر/ ۳۰ آذر را به تنهایی انجام داده است.
روزنامههای محلی نام مظنون را طالب عبدالمحسن اعلام کردهاند. او یک روانپزشک ۵۰ ساله متولد عربستان سعودی است که از سال ۲۰۰۶ در آلمان اقامت داشت. او در برنبورگ در ۴۰ کیلومتری جنوب ماگدبورگ زندگی میکرد.
در سال ۲۰۱۶ این پزشک سعودی تقاضای پناهندگی کرده بود. در پاسخ به ظن و گمانهای اولیه درباره انگیزه احتمالی مهاجم مقامات آلمان گفتهاند که این مرد در واقع دیدگاههایی «اسلامستیزانه» داشته است. مظنون منتقد صریحالهجه اسلام در شبکههای اجتماعی بوده و حتی با تئوریهای توطئه مثل اینکه مقامات آلمان قصد دارند اروپا را اسلامی کنند همراه بوده است.
روزنامه آلمانی اشپیگل گفته است که سال پیش یک شکایت حقوقی علیه فرد مظنون درباره اظهار نظرهایش ثبت شده بود. اما مقامات به این نتیجه رسیده بودند که از جانب او تهدید مشخصی وجود ندارد.
بحثهای داغ سیاسی در آستانه انتخابات
در آستانه یک انتخابات دیگر در آلمان، گزارشها درباره اینکه مظنون یک پناهنده سعودی بوده و از مسلمانان نفرت داشته بحثهای سیاسی درباره مهاجرت و رکود اقتصادی را بار دیگر داغ کرده است.
گزارشها حاکی از آن است که مقامات آلمان هشدارهایی در رابطه با مظنون دریافت کرده بودند. مظنون از حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AFD) حمایت میکرد که اکنون در نظرسنجیها مقام دوم را دارد.
فریدریش مرتس رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) که ممکن است صدراعظم آینده آلمان شود در رابطه با مظنون حمله گفت: «اقدام وحشتناک دیروز در ماگدبورگ با الگویی که تا امروز دیدهایم فرق میکند. این امر ما سیاستمداران را وادار میسازد که لحظهای بایستیم و فکر کنیم.»
در حالی که همه تئوریها درباره خاستگاه اسلامگرایانه متهم رد شده است، هنوز هم حملهای از این دست بحثهایی علیه مهاجرت و در حمایت از کنترل مرزها رقم زده است.
بلافاصله بعد از وقوع حمله روز جمعه احزاب و چهرههای راستگرا از ایلان ماسک مشاور دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا تا نایجل فاراژ رهبر حزب رفرم بریتانیا روی گزارشهایی سوار شدند که مرد مظنون را از عربستان سعودی معرفی میکرد. حمله اخیر دقیقا هشت سال بعد از روزی رخ میدهد که یک کامیون مردم را در بازار کریسمس برلین زیر گرفت.
عبدالمحسن که حامی حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان بود در سال ۲۰۱۹ در مصاحبهای با روزنامه فرانکفورتا آلگماینه فعالیتهای ضداسلام آنلاین و کمک به سعودیها برای پناهندگی را شرح داده بود. او در آن مصاحبه گفته بود «من ستیزجوترین منتقد اسلام در تاریخ هستم. اگر باور نمیکنید از عربها بپرسید.»
اما حالا مقامات حزب آلترناتیو برای آلمان و سایر احزاب راست افراطی اروپایی خیلی سریع میخواهند روی این موضوع تاکید کنند که مهاجم زمینه مهاجرت دارد. آلیس ویدل رهبر آلترناتیو برای آلمان به طور مشخص توئیت زده است: «کی این دیوانگی تمام میشود؟»
در پی سقوط دولت ائتلافی سه حزب به صدراعظمی اولاف شولتس، روز ۲۳ فوریه انتخابات دیگری در آلمان برگزار خواهد شد.
هورست والتر نوپنز، دادستان ماگدبورگ انگیزه مهاجم را به سعودی بودن او ربط داده است.
نوپنز روز شنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «به نظر میرسد جنایت ممکن است در زمینه نارضایتی از رفتار با پناهندگان سعودی رخ داده باشد. اما تحقیقات برای فهمیدن عمق موضوع ادامه دارد.»
شولتس روز شنبه در این رابطه گفت: «نباید بگذاریم که نفرت ما را با خود ببرد اما مهاجمان را با تعقیب قضایی دنبال میکنیم و از همه ظرفیت قانون برای اقدام علیه آنها استفاده خواهیم کرد.»
مرتس رهبر اتحادیه دموکرات مسیح گفته است که برنامه آینده او برای آلمان کاهش شدید تعداد پناهجویانی است که اجازه اقامت پیدا میکنند.
یکی از آمارهای اخیر از سوی انستیتوی فورشرگروپه والن نشان میداد که رایدهندگان آلمانی بیش از مهاجرت، نگران بحران اقتصادی هستند.
حادثه اخیر میتواند نظر رایدهندگان را تغییر دهد. در هر حال احزاب پیشرو در انتخابات اخیر موضعی سفت و سختتر بر سر مهاجرت اتخاذ کردهاند. احزاب محافظهکار مثل اتحادیه دموکرات مسیحی و آلترناتیو برای آلمان میخواهند رژیم جدید کنترل مرزها را معرفی کنند که اخراج پناهجویان را آسانتر خواهد کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.