آکسفام: ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه به دلیل «موانع سیستماتیک» اسرائیل با مشکل مواجه شده است
بهگفته آکسفام از ۳۴ کامیون حامل مواد غذایی و آب برای شمال غزه، تنها حدود ۱۰ کامیون توانستند محموله خود را توزیع کنند. این سازمان غیردولتی «تأخیرهای عمدی و موانع سیستماتیک» از سوی ارتش اسرائیل را محکوم کرد.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان امدادرسان و غیردولتی آکسفام یکشنبه ۲ دی / ۲۲ دسامبر در بیانیهای نسبت به وخامت اوضاع در غزه هشدار داد و اعلام کرد که در مدت دو ماهونیم اخیر تنها حدود ۱۰ کامیون کمکهای بشردوستانه در شمال غزه توزیع شده است.
براین اساس، از ۳۴ کامیون حامل آب و مواد غذایی که طی دو ماهونیم گذشته وارد بخش شمالی غزه شدهاند، تنها ۱۲ کامیون موفق به توزیع کمک به غیرنظامیان فلسطینی گرسنه شدهاند. این آمار مربوط به توزیع کمکهای بشردوستانه تا روز شنبه میشود و آکسفام میگوید ارتش اسرائیل تأخیرهای عمدی و ممانعتهای سیستماتیک بر سر راه توزیع کمکها ایجاد میکند.
این سازمان غیردولتی گفت:
سه کامیون از آنها، به مردمی که در مدرسهای پناه گرفته بودند غذا و آب توزیع کردند، سپس چند ساعت بعد این مدرسه تخلیه و بمباران شد.
اسرائیل از زمان آغاز جنگی که با حمله مرگبار حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، ورود کمکهای بینالمللی به غزه را کنترل کرده است. این کمکها برای ۲,۴ میلیون نفر ساکن غزه ضروری است.
اسرائیل بارها به «نسلکشی» در غزه متهم شده است، از جمله در دادگاه بینالمللی لاهه که به ابتکار آفریقای جنوبی تشکیل شد، اتهاماتی که مقامات اسرائیلی آنها را رد میکنند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد پنجشنبه گذشته با اکثریت قاطع آرا قطعنامهای را تصویب کرد که در آن از دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) خواسته شده که درباره تعهدات بشردوستانه اسرائیل در قبال فلسطینیها تصمیم بگیرد.
بهگفته سازمان امدادرسان آکسفام و سایر سازمانهای بشردوستانه بینالمللی از ۶ اکتبر سال جاری که اسرائیل بمبارانهای خود را تشدید کرده، مردم بهطور مستمر از دریافت کمکهای حیاتی در شمال غزه منع شدهاند.
بهگفته آکسفام، تخمین زده میشود که هزاران نفر همچنان در انزوا بهسر میبرند، اما با مسدود شدن دسترسی بشردوستانه، شمارش قطعی آنها غیرممکن است. این نهاد مدنی افزود:
در آغاز ماه دسامبر، سازمانهای بشردوستانه فعال در غزه تماسهایی از افراد آسیبپذیر دریافت کردند که در خانهها یا پناهگاهها محبوس شده و با کمبود آب و غذا روبهرو بودند.
دیدهبان حقوق بشر نیز بهتازگی در گزارشی ۱۸۴ صفحهای گفته بود که از اکتبر ۲۰۲۳، زمانی که اسرائیل حملات نظامی خود را در غزه آغاز کرد، مقامهای اسرائیلی «بهعمد موانعی بر سر دسترسی فلسطینیها به مقدار کافی آب برای بقا در نوار غزه ایجاد کردهاند».
براساس دادههای وزارت بهداشت غزه که سازمان ملل آن را موثق میداند، از آغاز جنگ در غزه بیش از ۴۵ هزار فلسطینی در حملات نظامی اسرائیل کشته شدهاند که اکثر آنها غیرنظامی بودهاند.
حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیز منجر به کشته شدن بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر در اسرائیل شد که اکثر آنها غیرنظامی بودند.
نظرها
نظری وجود ندارد.