فقط ۱۶ درصد جمعیت ایران به مهاجرت فکر نمیکند
۸۴ درصد جمعیت ایران به مهاجرت فکر میکند و ۸۰ درصد جمعیت مهاجرت کرده نمیخواهد به ایران بازگردد.
یک مدرس دانشگاه در ایران گفت بر اساس پژوهشی که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، میل به مهاجرت و عدم بازگشت ایرانیان مهاجرت کرده افزایش یافته است.
محمد فاضلی، مدرس دانشگاه و از نزدیکان مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران در همایشی که به منظور بررسی وضعیت مهاجرت ایرانیها برگزار شد، نتایج یک نظرسنجی آنلاین را فاش کرد که بر اساس آن «فقط ۱۶ درصد پاسخگویان به مهاجرت فکر نمیکنند».
فاضلی گفت ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کرده بودند که میانگین تحصیلات آنها کارشناسی بود.
به گفته او ۲۴ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی برای مهاجرت اقدام کرده بودند. همچنین سه درصد از همین گروه گفته بودند به زودی ایران را ترک خواهند کرد.
افزایش مهاجرت از ایران در سالهای اخیر بارها از زبان مسئولان رصدخانه مهاجرت و برخی نمایندگان مجلس بیان شده است. پیشتر اما به گفته سخنرانان حاضر در سمیناری که برای بررسی این مساله برگزار شد «تنها به نخبگان محدود بود اما حالا به کارگران ماهر نیز کشیده شده است».
آنطور که روزنامه شرق به نقل از بهرام صلواتی، دبیر پیشین رصدخانه مهاجرتی نقل کرده است در سالهای اخیر روند مهاجرت نخبگان از ۶۰ هزار به ۱۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.
خروج از ایران و بی میلی برای بازگشت به کشور از زبان سخنرانان این همایش یک تهدید بلندمدت معرفی شده است. به عنوان نمونه فاضلی گفت ۸۰ درصد افرادی که مهاجرت کردهاند گفتند تمایلی برای بازگشت به ایران ندارند و با ادامه این وضعیت «ایران از سرمایه تهی میشود»
او شیوه حکمرانی را عامل اصلی افزایش مهاجرت عنوان کرد و مدعی شد ۹۳٬۶ درصد جمعیت با شیوه فعلی حکمرانی مخالفند. به گفته فاصلی ۹۰٬۳ درصد پاسخگویان در پاسخ به گزاره به حکومت اعتماد دارم، پاسخ منفی دادهاند و ۹۴ درصد گفتهاند در جامعه آزادی و امنیت برای فعالیت را ندارند.
مصطفی معین، وزیر علوم در سالهای قبل نیز بر اساس نتایج یک نظرسنجی که به گفته او در سال ۱۳۹۷ انجام شد، گفت تنها یک درصد نخبگان مهاجرت کرده میل به بازگشت دارند.
به گفته او نتایج پیمایش ارزشها و نگرشها در آبان ۱۴۰۲ نشان میدهد بیش از ۹۲ درصد جامعه به وضعیت کنونی اعتراض داشتهاند. معین گفت افزایش نارضایتی مهاجرت را افزایش داده است.
آمار دقیقی از شمار ایرانیانی که در سالهای اخیر مهاجرت کردهاند در دست نیست. مسئولان رصدخانه مهاجرتی، جمعیت این گروه را پنج تا هفت میلیون نفر برآورد میکنند و همزمان میگویند روند مهاجرت نخبگان که به تحصیلکردگان دانشگاهی با رتبه بالا و برندگان مدالهای علمی گفته میشود، دو برابر شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.