ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرستاده ویژه آمریکا: اسرائیل خروج نیروهایش را از جنوب لبنان آغاز کرد

با خروج اسرائیل از بخش غربی لبنان، آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه آمریکا از خروج کامل اسرائیل از منطقه جنوب لبنان خبر داد. مقام‌های لبنانی خواهان خروج نیروهای اسرائیلی در مهلت تعیین‌شده هستند.

با وجود گزارش‌های اخیر مبنی بر برنامه‌ریزی اسرائیل برای حفظ حضور دائمی در لبنان، آموس هوخشتاین، نماینده ایالات متحده آمریکا در امور خاورمیانه گفت: «ارتش اسرائیل به‌طور کامل از جنوب لبنان خارج خواهد شد.»

سخنان هوخشتاین در روز دوشنبه ۱۷ دی / ۶ ژانویه در حالی بیان شد که اسرائیل نیروهای خود را از ناقوره، واقع در جنوب غرب لبنان خارج کرد و ارتش لبنان در این منطقه مستقر شد.

هوخشتاین در بیروت به خبرنگاران گفت:

«ارتش اسرائیل عقب‌نشینی خود را از ناقوره، بیشتر بخش غربی و امروز در جنوب خط آبی به سمت اسرائیل آغاز کرد.»

«خط آبی» به خط مرزی گفته می‌شود که سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ بین لبنان و اسرائیل ترسیم کرد.

این عقب‌نشینی‌ها تا زمانی که تمامی نیروهای اسرائیلی به‌طور کامل از لبنان خارج نشوند ادامه خواهد داشت.

با این‌حال نماینده آمریکا جدول زمانی عقب‌نشینی اسرائیل را مشخص نکرد.

توافق آتش‌بسی که در ماه نوامبر گذشته میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان به‌دست آمد، تصریح می‌کند که نیروهای اسرائیلی باید ظرف ۶۰ روز، یعنی تا ۷ بهمن / ۲۶ ژانویه لبنان را ترک کنند.

اما گزارش‌های رسانه‌های اسرائیل حاکی از آن است که ارتش این کشور برنامه‌ای برای رعایت این ضرب‌الاجل ندارد.

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان پس از دیدار با هوخشتاین در روز دوشنبه گفت که تأخیر در خروج اسرائیل از لبنان «به‌شدت مردود است». او خواستار «یک جدول زمانی مشخص برای تکمیل عقب‌نشینی اسرائیل پیش از پایان مهلت ۶۰ روزه» شد.

هفته گذشته سازمان ملل متحد نیز بار دیگر خواستار خروج «به‌موقع» اسرائیل از لبنان شده بود.

ارتش اسرائیل تقریباً به‌طور روزانه آتش‌بس را نقض می‌کند و حملاتی را در لبنان انجام می‌دهد؛ از جمله حمله‌های هوایی در سراسر لبنان، پیش‌روی‌های زمینی و تخریب خانه‌ها در مناطق تحت کنترل خود.

اسرائیل می‌گوید در حال اجرای توافق آتش‌بس است که براساس آن حزب‌الله باید نیروهای خود را به شمال رودخانه لیتانی، در حدود ۳۰ کیلومتری مرز اسرائیل منتقل کند.

آیا حزب‌الله به آتش‌بس پایبند بوده است؟

به‌گزارش شبکه الجزیره، به‌رغم حملات اسرائیل، حزب‌الله از زمان اجرای توافق، به استثنای یک «حمله هشداردهنده» به یک پایگاه اسرائیلی در ماه گذشته، آتش‌بس را رعایت کرده است.

مقام‌های حزب‌الله گفته‌اند که به دولت لبنان این امکان را می‌دهند تا از طریق کانال‌های دیپلماتیک و سازوکار تحت رهبری آمریکا برای نظارت بر توافق، به نقض‌های آتش‌بس از سوی اسرائیل رسیدگی کند.

اما نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله روز شنبه هشدار داد که ممکن است صبر این گروه پیش یا پس از مهلت ۶۰ روزه تمام شود. قاسم در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «وقتی تصمیم گرفتیم کاری انجام دهیم، آن را خواهید دید.»

حزب‌الله بلافاصله پس از آغاز جنگ ۱۵ ماهه در غزه، حملات خود را به اسرائیل آغاز کرد و گفت که هدفش تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای پایان دادن به تهاجم خود علیه غزه است.

پس از نزدیک به یک سال درگیری مرزی در سطح پایین، اسرائیل جنگ همه‌جانبه‌ای را در لبنان آغاز کرد که هزاران نفر را کشت و بخش‌های زیادی از این کشور را ویران کرد.

اسرائیل در حمله‌های خود ضربه‌های سنگینی هم به حزب‌الله وارد کرد و چندین مقام بلندپایه نظامی و سیاسی این گروه از جمله حسن نصرالله، رهبر آن را کشت.

ارتش اسرائیل همچنین مدعی شد که بخش اعظم زرادخانه موشکی حزب‌الله را از بین برده است.

با این حال، حزب‌الله پس از جنگ مدعی پیروزی شد و گفت که پیش‌روی‌های زمینی اسرائیل را متوقف کرده و خسارت‌های سنگینی به سربازان اسرائیلی وارد کرده است. این گروه لبنانی همچنین در طول درگیری به شلیک موشک و پهپاد به سمت اسرائیل ادامه داد.

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل یکشنبه گذشته هشدار داد که اگر حزب‌الله از مرز عقب‌نشینی نکند، اسرائيل «مجبور به اقدام» خواهد شد.

اما آموس هوخشتاین می‌گوید آتش‌بس شکننده برقرار است. او روز دوشنبه این روند را «موفقیت‌آمیز» خواند.

ارتش لبنان اوایل روز دوشنبه استقرار خود در ناقوره را تأیید کرد اما شهرداری از ساکنان شهر خواست که تا پس از بازکردن جاده‌ها و پاک‌سازی مهمات منفجر نشده، به شهر برنگردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.