ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: ایران در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹۰۰ نفر را اعدام کرده است

به‌گفته دفتر حقوق بشر سازمان ملل حکومت ایران در سال ۲۰۲۴ به‌طرز کم‌سابقه‌ای ۳۱ زن را اعدام کرده است که برخی از آن‌ها برای جلوگیری از تجاوز جنسی مرتکب قتل شده یا پس از ازدواج اجباری به قتل همسر خود متهم و به مرگ محکوم شده بودند.

به‌گزارش رویترز، دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه ۱۸ دی / ۷ ژانویه اعلام کرد که شمار اعدام‌شدگان در ایران در سال گذشته میلادی به ۹۰۱ نفر افزایش یافته است.

در بیانیه دفتر حقوق بشر سازمان ملل آمده است که بیشتر اعدام‌ها در ارتباط با جرایم مواد مخدر انجام شده است، اما مخالفان سیاسی و افرادی که در اعتراضات گسترده سال ۲۰۲۲ (جنبش «زن، زندگی، آزادی») بازداشت شده بودند نیز در میان اعدام‌شدگان بودند.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای که برای خبرنگاران ارسال شد، گفت:

بسیار ناراحت‌کننده است که باز هم شاهد افزایش سال به سال شمار افرادی هستیم که در ایران به مجازات اعدام محکوم می‌شوند. زمان آن فرا رسیده است که ایران این موج اعدام‌ها را متوقف کند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که در مجموع، سال گذشته حداقل ۹۰۱ نفر در جمهوری اسلامی به دار آویخته شدند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۸۵۳ نفر بود.

این بالاترین رقم اعدام‌ها در ایران از سال ۲۰۱۵ تاکنون است. در آن سال دستگاه قضایی حکومت ایران ۹۷۲ نفر را اعدام کرد.

هیئت دیپلماتیک ایران در ژنو به درخواست اظهارنظر درباره بیانیه سازمان ملل پاسخ نداد.

لیز تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل در نشست خبری ژنو به خبرنگاران گفت که دست‌کم ۳۱ زن در سال ۲۰۲۴ در ایران اعدام شدند که بالاترین رقم در حداقل ۱۵ سال گذشته بوده است. او افزود:

بیشتر اعدام‌های زنان مربوط به اتهام قتل بود. تعداد قابل توجهی از زنان قربانی خشونت خانگی، ازدواج در سنین کودکی یا ازدواج اجباری بودند.

لیز تروسل به رویترز گفت که یکی از زنانی که به جرم قتل اعدام شده بود، شوهرش را کشته بود تا از تجاوز به دخترش جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.