ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنجاه هفته اعتصاب غذا: زندان‌های سپیدار اهواز و رامهرمز به «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوستند

زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» برای پنجاهمین هفته پیاپی، در ۳۰ زندان ایران اعتصاب غذا کردند. این کارزار همزمان با سالگرد «شلیک جنایتکارانه به هواپیمای اوکراینی»، از دادخواهان و قربانیان جنایت‌های حکومت ایران خواست با مجازات اعدام مخالفت کرده و در کنار خانواده‌های اعدام‌شدگان بایستند.

براساس گزارش منابع موثق زمانه، زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه ۱۸ دی/۷ ژانویه برای پنجاهمین هفته علیه مجازات مرگ و استفاده حکومت ایران از اعدام برای سرکوب اقلیت‌ها و صداهای معترض و مخالف، دست به اعتصاب غذا زدند.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در بیانیه‌ای اعلام کرد با پیوستن زندان‌های سپیدار اهواز و رامهرمز، اعتصاب غذای جمعی زندانیان سیاسی و غیرسیاسی این کارزار در پنجاهمین هفته خود به ۳۰ زندان ایران شامل زندان‌های‌ اوین (بند زنان، بند چهار و هشت)، قزل‌حصار (واحد سه و چهار)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، لاکان رشت (بند مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران، دستگرد اصفهان، طبس، خورین ورامین، رودسر گیلان، سپیدار اهواز و رامهرمز رسیده است.

در بیانیه کارزار با اشاره به گرفتن جان ۲۱ زندانی محکوم به اعدام همزمان با آغاز سال نوی میلادی، آمده است:

به سنت دیرینه در همه جای دنیا حتی در زمان جنگ‌ها و درگیری‌های دو ملت و یا دو کشور، میان حکومت‌ها در روزهای عید و مناسبت‌های خاص آتش‌بس صورت می‌گرفت و یا حاکمان اسیران و زندانیان را آزاد می‌کردند. اما اکنون در ایرانِ تحت حاکمیت مستبدان دینی، گویی در یک جهان موازی دیگر هستیم و تمام سنت‌ها و ارزش‌ها پایمال و ضدارزش‌ها ارزش شده‌اند. به‌طوری که این حکومت تنها در روز ۱۲ دی ماه، هم‌زمان با سال نو میلادی، ۲۱ تن از شهروندان این سرزمین را به دار آویخت و از ابتدای دی‌ماه تاکنون نیز بیش از ۸۰ تن اعدام شده‌اند. اعدام ۱۰۰۰ تن در سال میلادی ۲۰۲۴ رکورد دیگری از جنایات این حکومت است. این در حالی است که بسیاری از دولت‌های دیگر در جهان در حال توقف و لغو اعدام در کشور خود هستند؛ و تاکنون ۱۲۸ کشور این حکم قرون وسطایی را لغو کرده‌اند. در این راستا نیز چند روز پیش کشور زیمبابوه به عنوان هدیه سال نو حکم اعدام را به طور کامل لغو کرد. اما در ایران اشغال‌شده هر روز شاهد افزایش اعدام و سرکوب و شکنجه هستیم.

زندانیان کارزار با تأکید بر این‌که حکومت جمهوری اسلامی «برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه و پیشگیری از خیزش‌های مردم، سرکوب و اعدام می‌کند» از گسترش کارزار به زندان‌های سپیدار اهواز و رامهرمز خبر دادند و اظهار امیدواری کردند اتحاد و همبستگی تمام دادخواهان با خانواده جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی، به اتحاد با خانواده اعدام‌شدگان، از جمله زندانیان جرایم اجتماعی و عمومی منجر گردد.

«لغو اعدام در دسترس و ممکن است»

در بخش دیگری از بیانیه کارزار آمده است:

ما ضمن تسلیت به خانواده تمام جان‌باختگان راه آزادی و برابری، یاد و خاطره جان‌باختگان سقوط هواپیمای اوکراینی را گرامی می‌داریم و تأکید می‌کنیم دادخواهان و قربانیان جنایات حکومت، ضروری است با حکم اعدام مخالفت کنند و خواهان حمایت آنان از «کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام» هستیم. ما ضمن قدردانی از تمامی فعالان داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف که از کارزار حمایت کرده‌اند مجدداً از همه‌ مردم عزیز ایران و جهان می‌خواهیم برای نهادینه شدن خواسته به‌حق «نه‌ به اعدام» در جامعه تلاش کرده و مقابل این حکم غیر انسانی مقاومت و ایستادگی کنند و یقین داشته‌ باشند که پیروزی در دسترس و ممکن است.

«سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سوی زندانیان سیاسی در ایران از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به یک صدای اعتراضی و حق‌خواهانه رسا و پایدار بدل شده است از سوی زندانیان دربندی که بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

انتقال زندانی محکوم به اعدام در زندان قزلحصار به انفرادی

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران سه شنبه ۱۸ دی از انتقال هشت مرد زندانی به انفرادی خبر داد. طبق این گزارش این زندانی‌ها را که دو تن از آن‌ها شهروندان افغانستانی هستند جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی پیشتر آن‌ها را که نامشان نامشخص است در پرونده‌های جداگانه از بابت اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر، قتل و تجاوز جنسی به اعدام محکوم کرده است.

زندان قزل‌حصار، از زندان‌های کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به‌عنوان شکنجه‌گاه و قتلگاه زندانیان اعم از سیاسی و غیرسیاسی شناخته می‌شود. مأموران دستگاه قضایی حکومت ایران هزاران زندانی را در این زندان در بدترین شرایط نگهداری کرده و تحت بی‌رحمانه‌ترین شکنجه‌های روحی و جسمی قرار می‌دهند. کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیشتر با تأکید بر اینکه زندان قزل‌حصار کرج با ۱۵۸ اعدام در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۷ درصد از اعدام‌های سراسر ایران را به خود اختصاص داد، از این زندان به عنوان «قتلگاه» یاد کرد.

روز دوشنبه ۱۲ زندانی سیاسی این زندان در نامه‌ای سرگشاده به وضعیت نابه‌سامان قزل‌حصار و تراکم بیش از حد جمعیت اعتراض کرده و از انتقال یک‌هزار و ۷۰۰ زندانی، عمدتاً از واحد چهار این زندان به واحدهای دیگر خبر دادند.

اعدام دو مرد زندانی در زندان مهاباد

مأموران زندان مهاباد روز دوشنبه ۱۷ دی دو زندانی را که طبق گزارش رسانه کُردپا از بابت اتهام تجاوز به عنف به اعدام محکوم شده بودند، در این زندان اعدام کردند.

هویت آنها رضا سیدی، ۴۸ ساله و علی آتین، ۲۸ ساله هر دو اهل سردشت گزارش شده است.

حکومت ایران بالغ بر ۹۰ درصد اعدام‌ها را هرگز اعلام رسمی نمی‌کند. به‌علاوه، در دهه‌های گذشته هیچ سیاست حمایتی و پیشگیرانه مؤثری نیز در ارتباط با افزایش خشونت‌های منجر به قتل در جامعه ایران و همچنین مسئله مواد مخدر اتخاذ نشده است. در مقابل، بنا به تأیید سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل، مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت صدور و اجرای احکام مرگ را در سال‌های گذشته شدت بخشیده‌اند و از حکم اعدام برای سرکوب اقلیت‌های ملی به‌ویژه بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها استفاده کرده‌اند. 

طبق گزارش ماهانه سازمان حقوق بشر ایران که چهارشنبه ۱۴ آذر منتشر شد، تنها در ماه نوامبر سال جاری میلادی حکومت جمهوری اسلامی به‌طور متوسط روزانه بیش از چهار زندانی را اعدام کرده است. 

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.