ناهید تقوی، شهروند ایرانی ـ آلمانی از زندان جمهوری اسلامی آزاد شد و به آلمان بازگشت
ناهید تقوی پس از ۱۵۰۰ روز حبس در ایران، سرانجام آزاد شد. بهگفته دخترش، او به آلمان رسیده است. تقوی همزمان با آغاز مذاکرات ایران با بریتانیا، فرانسه و آلمان آزاد شده است.
ناهید تقوی، زندانی سیاسی دارای تابعیت ایرانی ـ آلمانی، با گذشت بیش از چهار سال حبس در ایران، آزاد شد و اکنون در آلمان بهسر میبرد. سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که تقوی یکشنبه ۲۳ دی / ۱۲ ژانویه با موفقیت به آلمان رسیده است.
مریم کلارن، دختر ناهید تقوی نیز آزادی مادرش را تأیید کرد و در شبکه اجتماعی ایکس تصویری از خود و مادرش را منتشر کرد. او همچنین از همه کسانی که در راه آزادی مادرش تلاش کردند سپاسگزاری کرد و خواهان حفظ حریم خصوصی خانواده خود شد.
کلارن در بیانیهای که توسط سازمان عفو بینالملل منتشر شد، گفت:
سرانجام مادرم به خانه بازگشت. هیچ کلامی نمیتواند شادی ما را توصیف کند. در همین حال، برای چهار سالی که از ما ربوده شد و وحشتی که او در زندان اوین تجربه کرد، غمگینیم.
او افزود بسیاری از دیگر زندانیان سیاسی که به شیوههای مسالمتآمیز در راه هدفهای خود مبارزه کردهاند، هنوز در زندانهای ایران بهسر میبرند.
مریم کلارن ضمن هشدار درباره اینکه «صدها نفر در معرض خطر اعدام قرار دارند»، خواستار پایان دادن به مصونیت مقامهای جمهوری اسلامی ایران از مجازات شد.
یولیا دوخروف، مسئول عفو بینالملل در آلمان نیز به بازداشت طولانیمدت ناهید تقوی انتقاد کرد و گفت او «تنها به دلیل استفاده مسالمتآمیز از حق آزادی بیان خود زندانی شده بود و این هرگز نباید اتفاق میافتاد».
سلول انفرادی و شکنجه
ناهید تقوی در اکتبر ۲۰۲۰ (۲۵ مهر ماه ۱۳۹۹) بهدست نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران هنگام بازداشت او، خانهاش را تفتیش کردند و برخی از وسایل شخصی این زندانی سیاسی از جمله لپتاپ، تلفن همراه، پاسپورتها و کتابهایش را با خود بردند.
بهگزارش عفو بینالملل، او پس از بازداشت، چندین ماه را در سلول انفرادی گذراند و مورد شکنجه قرار گرفت. دادگاه او را به اتهام مشارکت در یک «گروه غیرقانونی» و «تبلیغات علیه نظام» به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس محکوم کرد.
بهگفته عفو بینالملل، وضعیت سلامت تقوی در زندان بهشدت وخیم شد و او از درد شدید مفاصل، فشار خون بالا، دیابت و دیسک کمر رنج میبرد.
عفو بینالملل بارها گفته است که مقامهای جمهوری اسلامی از تقوی و دیگر زندانیان سیاسی دو تابعیتی بهعنوان ابزار فشار سیاسی علیه سایر کشورها استفاده میکنند. بهعنوان مثال، مرخصیهای کوتاهمدت تقوی در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ بلافاصله پس از اعلام تحریمهای جدید دولت آلمان علیه رژیم ایران لغو شد. آخرینبار، تقوی در ۲۰ دی / ۹ ژانویه بهطور موقت از زندان آزاد و در حصر خانگی قرار گرفت.
نمونه آخر در این زمینه آزادی چچیلیا سالا، روزنامهنگار ایتالیایی در چهارشنبه هفته گذشته بود که به فاصله چهار روز ایتالیا نیز محمد عابدینی نجفآبادی را که در این کشور به اتهام نقض تحریمهای آمریکا بازداشت شده بود، از زندان آزاد کرد.
ناهید تقوی در حالی آزاد شده است که صبح دوشنبه ۲۴ دی / ۱۳ ژانویه دور تازه گفتوگوهای دیپلماتهای ایران با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره امور منطقهای، بینالمللی و برنامه هستهای در ژنو آغاز شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.