ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نسبت اشتغال در نیمی از استان‌های ایران کاهش یافته است

همه شاخص‌های بازار کار ریزش کرده است. در هیچ یک از استان‌ها نسبت اشتغال به ۵۰ درصد نمی‌رسد.

مرکز آمار ادعا کرده است در پاییز ۱۴۰۳ نرخ بیکاری به کمترین رقم در دو دهه اخیر رسیده است. همزمان جزئیات این گزارش فصلی نشان می‌دهد کوچکتر شدن نرخ بیکاری به دلیل خروج جویندگان کار از بازار است.

نرخ بیکاری پاییز ۱۴۰۳ به روایت مرکز آمار ۷٬۲ درصد بود؛ چهار دهم درصد کمتر از نرخ ۷٬۶ درصدی پاییز یک سال قبل‌تر. نهادهای دولتی در ایران کاهش چهار دهم درصدی نرخ بیکاری را نشانه بهبود وضعیت اشتغال عنوان می‌کنند. واقعیت اما این نیست؛ نرخ بیکاری به دلیل کاهش نرخ مشارکت اقتصادی کوچکتر شده و نرخ اشتغال کاهش یافته است.

نرخ مشارکت اقتصادی در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به پاییز یک سال قبل‌تر (۱۴۰۲) سه واحد درصد کوچکتر شده است. این به این معنا است که از جمعیت شاغل یا جوینده کار نسبت به جمعیت در سن اشتغال کاسته شده است.

نسبت اشتغال به عنوان یکی دیگر از شاخص‌های بازار کار در پاییز ۱۴۰۲ سقوط یک دهم درصدی داشت؛ از ۳۸٬۳ درصدی به ۳۸٬۲ درصد تنزل کرد. جزئیات این گزارش نشان می‌دهد در هیچ یک از استان‌های ایران نسبت اشتغال به پنجاه درصد نمی‌رسد.

«اکو ایران» از سایت‌های وابسته به «دنیای اقتصاد» ۲۷ دی گزارش کرد در ۱۵ استان ایران نسبت اشتغال نسبت به سال قبل‌تر کاهش یافته است.

پایین‌ترین نسبت اشتغال در ایلام ثبت شده است؛ ۲۹٬۷ درصد و بالاترین نرخ هم در استان زنجان؛ ۴۸٬۱ درصد. استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و سیستان و بلوچستان هم از دیگر استان‌ها با حداقل نسبت اشتغال هستند. زنجان، خراسان رضوی و مازندران هم تنها سه استان با نسبت اشتغال بالاتر از ۴۸ درصد در پاییز ۱۴۰۳ بودند.

مرکز آمار ایران در گزارش فصلی سرشماری نیروی کار جمعیت شاغل پاییز ۱۴۰۳ را ۲۴ میلیون و ۹۸۳ هزار نفر اعلام کرد. جمعیت ۱۵ ساله به بالا در سن اشتغال نیز ۶۵ میلیون و ۴۳۵ هزار نفر اعلام شده است. بر این اساس از هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت در سن اشتغال تنها ۳۷ درصد شغل داشتند.

پیش از این اتاق بازرگانی از تداوم رکود در صنایع تولیدی خبر داده و به نقل از صاحبان صنایع گفته بود که تعداد زیادی از شاغلان به دلیل کاهش تولید بیکار شده‌اند. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم در یک گزارش کارشناسی گفته بود کاهش نرخ بیکاری به دلیل خروج جویندگان کار از بازار کار به علت ناامیدی از یافتن کار است و نه ایجاد شغل.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.