ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل عملیات نظامی خود را در جنین ادامه می‌دهد

ارتش اسرائیل در حال انجام گسترده‌ترین عملیات نظامی خود در جنین است. تاکنون ۱۰ نفر کشته و دست‌کم ۴۰ نفر زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل برای دومین روز متوالی عملیات نظامی خود را در جنین، واقع در شمال کرانه باختری، ادامه داد.

شبکه تلویزیونی کان اسرائیل چهارشنبه ۳ بهمن / ۲۲ ژانویه با استناد به منابع فلسطینی گزارش داد که یک حمله جدید پهپادی در جنین صورت گرفته است. این شهر به‌عنوان پایگاه نیروهای فلسطینی شناخته می‌شود.

براساس گزارش‌ منابع فلسطینی، نیروهای ارتش اسرائیل به خانه‌های متعددی در حاشیه اردوگاه پناهندگان جنین یورش برده‌اند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور در طول ۲۴ ساعت گذشته «به ۱۰ تروریست حمله کرده‌اند»، حملات هوایی به «زیرساخت‌های تروریستی» انجام شده و چندین بمب کارگذاری‌شده در جاده‌ها خنثی شده‌اند.

این گسترده‌ترین عملیات نظامی اسرائیل در جنین در طول سال‌های اخیر است. به گفته وزارت بهداشت رام‌الله، تاکنون ۱۰ نفر کشته و دست‌کم ۴۰ نفر زخمی شده‌اند.

حملات نظامی اسرائیل به جنین در حالی انجام می‌شود که تنش‌ها در کرانه باختری به دلیل افزایش قدرت نیروهای فلسطینی و تشدید خشونت‌های ساکنان افراطی شهرک‌های اسرائیلی در مناطق اشغالی علیه غیرنظامیان فلسطینی، به شدت افزایش یافته است.

حمله افراطی‌های اسرائیلی به روستاهای فلسطینی

دوشنبه شب گذشته ساعاتی پس از آن‌که شهرک‌نشین‌های افراطی ساکن در کرانه باختری اشغالی به روستاهای فلسطینی یورش برده و خودروها و اموال را به آتش کشیدند، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا تحریم‌ها علیه اسرائیلی‌های خشونت‌طلب در این منطقه را لغو کرد.

لغو تحریم‌های دولت جو بایدن که هدف آن مجازات ساکنان تندرو شهرک‌های اسرائیلی بود، نشان‌دهنده سمت‌گیری دولت جدید ترامپ است که انتظار می‌رود نسبت به گسترش شهرک‌های اسرائیلی در مناطق اشغالی و خشونت علیه فلسطینی‌ها تحمل بیشتری نشان دهد.

ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری خود از اسرائیل حمایت زیادی کرد و این بار نیز مشاورانی او را احاطه کرده‌اند که از ساکنان اسرائیلی حمایت می‌کنند.

رهبران ساکنان شهرک‌های اسرائیلی بلافاصله از تصمیم ترامپ در لغو تحریم‌ها استقبال کردند. این تحریم‌ها که تقریباً یک سال پیش و در اوج خشونت‌ها در جنگ غزه اعمال شده بود، بعداً به سایر اسرائیلی‌هایی که خشونت‌طلب یا افراطی تلقی می‌شدند نیز گسترش یافت.

بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی و از چهره‌های تندرو ساکنان شهرک‌های اسرائیلی، این تصمیم را عادلانه خواند و گفت که تحریم‌ها «دخالت خارجی شدید و آشکار» بود. او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از «حمایت بی‌چون‌وچرای ترامپ از دولت اسرائیل» تقدیر کرد.

سه میلیون فلسطینی ساکن کرانه باختری تحت حکومت نظامی بی‌پایان اسرائیل زندگی می‌کنند و تشکیلات خودگردان فلسطین اداره شهرها و روستاها را برعهده دارد. اسموتریچ و دیگر رهبران تندرو ساکن شهرک‌های اسرائیلی خواهان الحاق کرانه باختری به اسرائیل و بازسازی شهرک‌ها در غزه هستند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ اشغال کرد.

فلسطینی‌ها خواهان تشکیل یک دولت مستقل در این دو منطقه هستند و همواره شهرک‌ها را مانعی بزرگ برای صلح دانسته‌اند. جامعه بین‌المللی نیز به‌طور گسترده این شهرک‌ها را غیرقانونی می‌داند. بیش از ۵۰۰ هزار اسرائیلی در کرانه باختری زندگی می‌کنند که دارای تابعیت اسرائیلی هستند.

در جلسه تأیید صلاحیت الیز استفانیک، گزینه ترامپ برای نمایندگی ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل، او از اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه اسرائیل «براساس آموزه‌های کتاب مقدس، اسرائیل حاکم اصلی بر کرانه باختری است»، حمایت کرد.

دوشنبه شب، یکم بهمن / ۲۰ ژانویه ده‌ها مرد نقاب‌دار که به‌عنوان ساکنان شهرک‌های اسرائیلی شناخته می‌شوند، حداقل به خانه‌ها و مغازه‌های دو روستای فلسطینی حمله کردند. این روستاها در حدود ۵۰ کیلومتری شمال اورشلیم قرار دارند.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد که ۱۲ نفر را که توسط این مردان مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته‌اند، درمان کرده است. ارتش اسرائیل گفت که این مردان به سربازانی که برای پراکنده کردن آن‌ها آمده بودند، سنگ پرتاب کرده‌اند و تحقیقات در این زمینه آغاز شده است.

جلال بشیر، رئیس شورای روستای جینسافوت، گفت که این مردان به سه خانه، یک مهدکودک و یک کارگاه نجاری در جاده اصلی روستا حمله کردند. لوی طیوم، رئیس شورای محلی الفندوق، گفت که ده‌ها مرد با شلیک گلوله و پرتاب سنگ خودروها را آتش زدند و به خانه‌ها و مغازه‌ها حمله کرده‌اند.

بشیر گفت: «ساکنان اسرائیلی نقاب بر چهره داشتند و مواد آتش‌زا به‌همراه داشتند. شمار آن‌ها زیاد بود.»

روز سه‌شنبه، بقایای سوخته خودروها در کنار جاده در جینسافوت دیده می‌شد و ساکنان خسارت‌های وارد شده به یک انبار سوخته را بررسی می‌کردند.

در همین حال، روز سه‌شنبه اسرائیل یک یورش مرگبار به اردوگاه پناهندگان جنین انجام داد.

افزایش مصونیت از مجازات حتی پس از تحریم‌های بایدن

دستور اجرایی بایدن علیه ساکنان اسرائیلی نشان‌دهنده شکافی نادر با نزدیک‌ترین متحد آمریکا در خاورمیانه و ناامیدی رئیس جمهوری پیشین آمریکا از به‌گفته منتقدان «تساهل اسرائیل در برخورد با ساکنان خشونت‌طلب» بود.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند مصونیت از مجازات در اسرائیل از زمانی که یسرائیل کاتس، وزیر دفاع این کشور، ساکنان شهرک‌ها را از بازداشت اداری معاف کرد، عمیق‌تر شده است. بازداشت اداری روشی است که اسرائیل به‌دلایل امنیتی افراد را بدون اتهام یا محاکمه در بازداشت نگه می‌دارد و معمولاً علیه فلسطینی‌ها استفاده می‌شود.

کاتس که هفته گذشته تمام اسرائیلی‌های بازداشت شده اداری را آزاد کرد، گفت عاملان حمله دوشنبه باید در نظام قضائی شفاف‌تر اسرائیل پاسخگو باشند. در همین حال، ساکنان فلسطینی در دادگاه‌های نظامی اسرائیل محاکمه می‌شوند.

تحریم‌های بایدن علیه ساکنانی اعمال شد که در اعمال خشونت، تهدید و تلاش برای تخریب یا تصرف اموال فلسطینی‌ها مشارکت داشتند. بعداً این تحریم‌ها به گروه‌های دیگری از جمله «تساو ۹» گسترش یافت، سازمانی فعال که متهم به اختلال در ارسال کمک‌ها به غزه با تلاش برای مسدود کردن کامیون‌های حامل کمک بود.

حمایت از اسرائیل ممکن است با اهداف گسترده‌تر در تضاد باشد

آسوشیتدپرس نوشته است که ترامپ همواره به حمایت خود از اسرائیل افتخار کرده است، اما او همچنین متعهد شده است که به جنگ‌ در خاورمیانه پایان دهد. این تعهد ممکن است به اعمال برخی فشارها بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیاز داشته باشد.

به نظر می‌رسد که ترامپ حتی پیش از به قدرت رسیدن، نتانیاهو را تحت فشار قرار داده تا آتش‌بس با حماس را بپذیرد. این آتش‌بس بسیار شبیه به توافقی بود که دولت بایدن ماه‌ها برای آن تلاش می‌کرد.

ترامپ همچنین گفته است که امیدوار است عربستان سعودی به پیمان ابراهیم بپیوندد. در دوره نخست ریاست‌جمهوری او امارات متحده عربی و چند کشور عربی با پیوستن به پیمان ابراهیم با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کردند. عربستان سعودی گفته است که تنها در صورتی چنین توافق تاریخی‌ای را امضا خواهد کرد که مسیری برای تشکیل یک دولت فلسطینی در آن قید شود؛ موضوعی که برای دولت نتانیاهو غیرقابل قبول است.

ترامپ در دوره اول ریاست ‌جمهوری خود، سفارت آمریکا را به اورشلیم منتقل کرد، الحاق بلندی‌های جولان سوریه توسط اسرائیل را به‌رسمیت شناخت و طرحی برای صلح در خاورمیانه ارائه داد که به‌شدت به سود اسرائیل بود. او همچنین اجازه داد شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری بدون کنترل ادامه یابد.

آسوشیتدپرس افزوده است که به‌نظر می‌رسید در آن زمان ترامپ از برنامه‌های نتانیاهو برای الحاق بخش‌های بزرگی از کرانه باختری جلوگیری کرد؛ موضوعی که راست‌های افراطی اسرائیل سال‌ها خواستار آن بودند. نتانیاهو گفت که این ایده را به‌طور موقت به‌عنوان بخشی از توافق با امارات متحده عربی کنار گذاشته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.